Publisert 25. feb. 2020
Profesjonell FIFA-spiller bannlyst

EA, produsenten bak FIFA-spillene, har gått lei hets og trusler fra én bestemt bruker. Nå er youtuberen bannlyst fra alle selskapets plattformer.

I en pressemelding delt på Twitter skriver Electronic Arts (EA) at de har valgt å bannlyse maltesiske Kurt Fenech, aka Kurt0411, fra å spille spill utgitt av selskapet. Fenech skal ved gjentatte anledninger ha truet både ansatte og motspillere. Det var Gamer.no som først omtalte saken.

Youtuberen med over 87.000 abonnenter, ble i november utestengt fra å delta på alle FIFA-turneringer i fremtiden, men hetsen og truslene skal ha fortsatt. Derfor bestemte EA seg for å forsterke straffen. – Vi tolererer ikke truende oppførsel, skriver de i pressemeldingen.

Øverste tilbakemelding på EAs tweet er signert Fenech selv: – Kan dere gi meg eksempler på når jeg har truet deres inkompetente ansatte, skriver han. På sin egen Twitter utdyper han mener han aldri har gjort eller sagt noe han ikke burde.

Selvom han benekter trusler og hets, er det en dårlig skjult hemmelighet at han misliker EA. Ved flere anledninger har han spyttet på EA-logoen foran åpent kamera, og delt sin forakt mot alt som er feil med spillene.

Saken er også publisert i VGs nyhetsapp Peil.

Peil gjør det lettere å henge med:
▫️ Toppsakene du trenger å vite om
▫️ Kompliserte saker på en enkel måte
▫️ Kjapp oversikt over den siste uken

Last ned til iPhone eller Android, eller les mer på peil.no.