Publisert 29. mars 2020

I India står det enorme folkemengder utenfor en busstasjon i Ghaziabad. De håper på å få returnere til hjemstedene og familiene sine. Landet er inne i en tre ukers periode med portforbud, og i et land bestående av 1,3 milliarder innbyggere fører det til slike store folkemengder. Det er på ingen måte heldig når det kommer til smittefare.

Her har personer blitt inndelt i markerte soner for å holde trygg avstand til hverandre. Her står folk i kø for å kjøpe grønnsaker i den indiske byen Vijayawada.

Når personer først får mulighet til å ta seg ombord i en buss, er det mange som ikke vil la den sjansen gå fra seg. Her stormer flere en buss i byen Ghaziabad i håp om å kunne komme seg til sine hjemsteder.

Mat og drikke er blitt et stort problem for millioner av mennesker ettersom India har innført portforbud i tre uker. Her står en politimann og strekker ut en pakke med brød til arbeidere langs motorveien.

Her står ansatte i det indiske trafikkpolitiet og folder hender mens de ber personer å holde seg hjemme. Reglene er svært strenge i India etter at de tirsdag innførte portforbud i tre uker.

Folk prøver så langt det lar seg gjøre å holde avstand til hverandre for å hindre smittefare. Med 1,3 milliarder innbyggere byr det imidlertid på problemer når matkøene samles opp.

Antallet bekreftet smittede i India er foreløpig 987, men eksperter forventer at dette tallet kan øke betraktelig. Det siste tallet på antall døde fra coronaviruset i India, er 25. Her sprayer en politimann desinfiserende middel på veien.

Enkelte er desperate etter å komme seg til hjemstedene sine, og noen benytter seg av farlige og utradisjonelle metoder for å komme seg hjem og vekk fra smittefare.

Her sprayer brannvesenet en bygning i den indiske byen Chennai med et desinfiserende middel. Dette gjøres for å hindre videre spredning av coronaviruset.