Publisert 05. april 2020
Dagens viktigste corona-nyheter

Sliter du med å få med deg alt? Vi har samlet sammen noen av dagens viktigste corona-nyheter for deg.

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) i Oslo mener det er uaktuelt å åpne skoler og barnehager etter påske, skriver Aftenposten. – Vi ser ikke for oss at det er mulig å åpne på en trygg måte første uken etter påske. Det er også av praktiske hensyn, dette krever forutsigbarhet for alle parter, sa Thorkildsen til avisen.

Les saken her.

Et nytt funn i Norge viste to pasienter som mistet luktesans og smakssans som eneste symptom på coronaviruset. – Dette bør føre til at man tar disse symptomene mer på alvor, og vurderer å isoleredem. Disse personene kan representere smitte, sier professor Jøran Hjelmesæth.

Les saken her.

Turistbransjen blør rundt på Norges mange påskefjell, og tomme attraksjoner gjør at eiere frykter konkursras over påske. – Det er fullstendig stopp. Ikke noe arbeid, ingen turister. Alt er kansellert, sier Jana Morozova, som jobber i turistnæringen i Bergen.

Les saken her.

Navs datasystemer får testet seg for tiden. Over 300.000 nordmenn er nå i ledighet, og fra hjemmekontoret på Grønland jobber IT-direktør med å sørge for at systemene tåler alle søknadene om dagpenger. – Jeg kjenner presset, sier Jonas Slørdahl Skjærpe.

Les saken her.

Sverige har iverksatt andre corona-tiltak enn oss i Norge, og selvom store forsamlinger er forbudt lever fremdeles utelivet i den svenske hovedstaden. VG dro en tur for å snakke med folk som var på byen.

Les saken her.

USA har nå en fjerdedel av verdens registrerte smittetilfeller. I New York forbereder de seg på en smittetopp neste uke, og frykter at de ikke er klare.Dette blir den tøffeste uken, sier president Donald Trump.

Les saken her.

Flere norske kommuner uten registrerte smittetilfeller ønsker å få bestemme selv. – Vi ønsker å være lojale overfor de faglige rådene nasjonalt og vi prøver å oppfordre folk til å følge de reglene, sier ordføreren i Flakstad.

Les saken her.

Liverpool-legenden Jamie Carragherer en av flere som går hardt ut mot sin tidligere klubb. Ligalederen er en av klubbene som har permittert flere ansatte, noe som får den tidligere forsvarsspilleren til å se rødt.

Les saken her.

Byen Guayaquil i Ecuador har blitt et episenter for coronapandemien og helsevesenet i landet sliter med å takle den. Krisen har blitt så alvorlig at døde blir liggende i gatene.

Se video her. NB! Sterke inntrykk.

Saken er også publisert i Peil fra VG.
En annerledes nyhetsapp som gir deg:

▫️ Toppsakene du trenger å vite om
▫️ Kompliserte saker på en enkel måte
▫️ Kjapp oversikt over den siste uken

Last ned til iPhone eller Android, eller les mer på peil.no.