Publisert 25. feb. 2020
Slik ble han hele Norges Jahn Teigen

Den folkekjære artisten sovnet inn tirsdag. Han ble 70 år gammel.

Teigens artistkarriere som strekker seg tilbake til 60-tallet. Han har gitt ut hele 40 album, og har deltatt i 14 Melodi Grand Prix-finaler. Det er mer enn noen andre. I løpet av livet vant han utallige priser, og er Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

I diskografien har han låter som «Mil Etter Mil», «Optimist» og «Min Første Kjærlighet». De siste månedene har en musikal basert på sangene hans gått for fulle hus på Chateau Neuf i Oslo.

Teigen er i tillegg kjent fra gruppen Prima Vera, hvor han var med på 70- og 80-tallet, sammen med Herodes Falsk og Tom Mathisen. Gruppen fikk årets hederspris under Komiprisen 2014.

Han representerte Norge tre ganger i Eurovision Song Contest, og fikk internasjonal oppmerksomhet da han i 1978 gikk ut av finalen med null poeng, med «Mil Etter Mil». Teigen selv tok det hele med et smil, og dette fikk mye å si for karrieren hans.

I 1984 giftet Teigen seg med Anita Skorgan. De to ble et ikonisk par, og har datteren Sara Skorgan Teigen sammen. De skilte seg i 1987, men forble gode venner. Sammen spilte de inn duetten «Adieu».

Jahn Teigen har de siste 12 årene bodd i Sverige. Der har han levd et tilbaketrukket liv fra det rampelyset han har vært en sentral del av siden 1960-tallet.