Slår alarm om unges hørsel

Publisert 29. april 2020

Emil Pedersen er verdensmester i Fortnite, og er helt avhengig av god lyd for å prestere. Nå ber han likevel folk ta av seg headsettet iblant.

Han er nemlig en del av #Headsetchallenge, en kampanje av Hørselhemmedes landsforening. Kampanjen går ut på å få unge til å ta pauser fra headsettet.

Fått med deg denne? 8 tips til å være sammen uten å møtes

– Emil er veldig obs på dette, og vil være med å vise at hørsel er viktig. Spesielt i disse tider er det veldig mange som spiller, og innimellom kan det være høye lyder, sier Emils far og manager Frank Pedersen.

VG snakker med pappa Frank onsdag ettermiddag, og onsdag kveld skal Emil gjøre det han ber andre om å gjøre: Spille uten headset.

Thomas Nilsson / VG
Foto: Thomas Nilsson / VG

– Hvordan tror du det vil gå?

– Dårlig, sier Pedersen, og ler.

– Det å spille uten headset går ikke. Da taper man. Hvis man ikke kan høre så klarer man ikke prestere. Det skal han vise i kveld, og det kommer til å bli vanskelig.

Han forteller at selv om sønnen har valgt en karrierevei hvor man er avhengig av headset, så er han obs på faren WHO varsler om.

– Han er flink til å ta pauser og er flink til å regulere lyden. Dessuten spiller han ikke konstant mange timer i strekk. Han er klar over dette og hviler ørene.

Les også: Gaming-stjerne slakter «svak mentalitet»

Lader opp til EM

Kampanjen er ikke det eneste i Emils fokus i disse dager. I neste uke starter nemlig Europamesterskapet i Fortnite, hvor verdensmesteren må kunne regnes som en av favorittene.

Frank Pedersen er forsiktig optimist når det kommer til sønnens vinnersjanser.

– Om han vinner? Ingenting er umulig. Det vil bli utfordrende og vanskelig. Men med en liten porsjon flaks er det ikke umulig.

Sarah Stier / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Foto: Sarah Stier / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Emils VM-triumf i fjor sommer skapte interesse fra store navn. I februar signerte Pedersen nemlig en avtale med M10, e-sportslaget til Arsenal-stjernen Mesut Øzil.

Slår alarm om unges hørsel

Verdens helseorganisasjon (WHO) frykter at så mye som én milliard unge kan få hørselsproblemer som følge av lyd direkte på øret.

Ifølge en undersøkelse bestilt av Hørselhemmedes landsforbund sier én av tre unge at de har vært bekymret for hørselen sin på grunn av hodetelefoner det siste året.

Verdensmester i «Fortnite», Emil Bergquist Pedersen, ønsker nå å gjøre unge obs på dette. Derfor skal han gjøre noe han ikke gjør altfor ofte. Sveip opp for å se hva.