Bilder av helsepersonell går viralt

Publisert 25. mars 2020

Alle har de merker og sår etter ansiktsmaskene som beskytter dem. De har sittet stramt på i altfor mange timer i strekk.

Kollasj: Instagram/Newscom
Foto: Kollasj: Instagram/Newscom

Legen Nicola Sgarbi skriver på Facebook at han jobber på intensivavdelingen på sykehuset i Baggiovara i Modena. Han går ofte 12-timers skift for å behandle pasienter smittet med coronaviruset.

– Jeg liker egentlig ikke selfier.Men etter 13 timer på intensivavdelingen, tok jeg dette bildet, etter å ha tatt av meg alt beskyttelsesutstyret, skriver han på Facebook. 

Peter Dejong / AP
Foto: Peter Dejong / AP

Han føler seg ikke som en helt, men en som elsker jobben sin, og som nå mer enn noen gang er stolt over å være i frontlinjen sammen med andre fantastiske leger, rengjørere, sykepleiere, teknikere.

Derfor bryr han seg ikke om de mange arbeidstimene, ryggsmertene, trettheten og all den dårlige maten. Alt dette vil gå over.

– Dette vil gå over på grunn av ditt harde arbeid og dine ofre. Det vil gå over hvis vi står sammen i denne viktige jobben. Gi aldri opp! 

Frode Hansen
Foto: Frode Hansen

Sykepleieren Alessia Bonari skriver på Instagram at hun er fysisk sliten fordi verneutstyret gjør vondt, laboratoriefrakken får henne til å svette og når hun har tatt det på seg kan hun ikke lenger gå på do eller drikke på seks timer.

– Jeg er psykisk sliten, og det samme er alle kollegene mine som har stått i det samme i flere uker, men dette vil ikke hindre oss i å gjøre jobben vår, slik vi alltid har gjort. Jeg vil fortsette å ta vare på pasientene mine, fordi jeg er stolt av og elsker jobben min.

Massimo Alberico / IPA Milestone
Foto: Massimo Alberico / IPA Milestone

Hun har en bønn til alle som leser innlegget hennes:

– Ikke reverser den innsatsen vi gjør, vær uselviske, hold dere hjemme og på den måten beskytt de svakeste. Vi unge mennesker er ikke immune mot coronavirus, også vi kan bli syke, eller verre, vi kan smitte. Jeg har ikke den luksus at jeg kan dra hjem og sette meg i karantene, jeg må gå på jobb og gjøre mitt. Du må gjøre ditt, jeg ber deg om det, vær så snill.

Bilder av helsearbeidere går viralt

Sykepleier Alessia Bonari fra Italia skriver på Instagram: «Jeg er sykepleier. Jeg er redd for å gå på jobb. Redd fordi masken kanskje ikke fester seg godt nok til ansiktet, eller at jeg ved et uhell har berørt meg selv med skitne hansker.»

– Ikke gi opp

Legen Nicola Sgarbi jobber på intensivavdelingen på sykehuset i Baggiovara i Modena. Han jobber ofte 12-timers skiftmed å behandle pasienter smittet med coronaviruset. Han oppfordrer til å holde ut.

Bodde i bilen

Sykepleieren Cao Shan, og mannen som er lege, jobber begge på et sykehus for corona-pasienter i Wuhan i Kina. I 23 netterovernattet de i bilensin utenfor sykehuset. Slik sparte de reisetid og beskyttet andre mot smitte.