Publisert 29. april 2020
Dagens viktigste nyheter

Synes du det er vanskelig å få oversikt over nyhetsbildet? Vi har samlet noen av de viktigste nyhetene for deg.

Tom Hagen vartektsfengslet

Domstolen mener det er sannsynlig at Tom Hagen har drept eller medvirket til å drepe ektefellen Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant i 2018. Onsdag kveld ble han varetektstfengslet for fire uker, to av dem i total isolasjon. Tingretten mener det må ha vært flere involverte, og frykter at Hagen skal forspille bevis eller kunne snakke med andre mulige involverte.

Les mer her

12 døde knyttes til samme sykehjem

Tolv coronasmittede personer har dødd under eller etter opphold på Vallerhjemmet. Det bekrefter kommunikasjonssjef Lisa Bang i Bærum kommune. Kommunen har tidligere meldt om ti coronarelaterte dødsfall ved sykehjemmet, men nå er det blitt kjent at ytterligere to coronasmittede personer er døde på Bærum sykehus like etter å ha blitt utskrevet fra sykehjemmet.

Les mer her

Afghanistans fredsprosess nær kollaps

Kamphandlingene i Afghanistan har blitt nærmest dagligdags igjen, og den skjøre fredsprosessen risikerer å kollapse, advarer eksperter. To måneder har gått siden USA og Taliban skrev under en avtale som skal gjøre slutt på krigen i Afghanistan. USA skal trekke seg ut i bytte mot løfter fra opprørerne. Avtalen forutsetter at Taliban og afghanske myndigheter enes om blant annet fangeutveksling.I stedet blir nå titalls Taliban-krigere og medlemmer av Afghanistans sikkerhetsstyrke drept nesten daglig i angrep, og tap av sivile liv øker.

Les mer her

Norsk arbeidsledighet øker mer enn resten av Norden

Andelen arbeidsledige i Norge er nesten tredoblet til over 10 prosent, mens ledighetsprosenten i Danmark, Sverige og Finland ligger mellom 3,7 og 7,3 prosent. Ifølge en oversikt i Aftenposten har ingen av de andre nordiske landene hatt like dramatisk utvikling i arbeidsledighetstallene som Norge: fra 3,6 prosent før krisen, til 10 prosent. Hovedårsaker til ulikhetene er smitteverntiltakene i landene, som gjør at økonomiene rammes ulikt, slik at folk i større eller mindre grad mister jobber. Dernest kommer ulike permitterings- og støtteordninger.

Les mer her

Ny kreftmedisin godkjent

En medisin mot arvelig eggstokkreft er godkjent i Norge. Legemiddelet har oppsiktsvekkende gode resultater, mener Kreftforeningen. Beslutningsforum for nye metoder, som godkjenner nye medisiner, sa mandag ja til å innføre legemiddelet olaparib (Lynparza) i Norge. 493 kvinner fikk eggstokkreft i Norge i 2018, ifølge Kreftregisteret. Medisinen som nå er godkjent, er for personer som har en alvorlig form for eggstokkreft.

Les mer her