Spillene som skal bane vei for PlayStation 5

Publisert 29. mai 2020

Rodem understreker likevel at han er en spent tilhenger, som har spilt PlayStation hele livet. Han trekker frem tjenesten som lar deg streame spill online som det han er mest spent på. Du trenger altså ikke kjøpe spillet.

– Det setter litt krav til internettlinjen din. Reaksjonstiden har blitt ganske lav, men noe etterslep vil det sikkert alltid være.

Nylig meldte Sony at lastetiden på PS5 skal gå «hundre ganger raskere» enn PS4, mye takket være maskinens nye SSD-disk.

Vil den se slik ut?
Vil den se slik ut?  
Foto: LetsGoDigital

Bakoverkompitabel

Da PlayStation 4 kom på markedet i 2013 reagerte mange på at den ikke var bakoverkompitabel. Det vil si at du ikke kunne spille spill fra PlayStation 1–3 på din nye maskin. Det har Sony nå gjort noe med.

– De sier at «så å si alle spill» vil kunne spilles på PS5. Der har Sony vært litt vage, men de sier de har testet ca. 100 spill, og «nesten alle» var spillbare, forklarer Rodem.

Han sier også at han tror Sony vil arrangere et event i sommer hvor de forteller mer om detaljene rundt PS5. Vanligvis ville slike avsløringer funnet sted på gaming-konferansen E3, men på grunn av coronaviruset ble årets arrangement avlyst.

Sett denne? Sony avslørte PlayStation 5-spesifikasjonene

Activision
Foto: Activision

Ser frem til vikingspill

Det har vært knyttet stor spenning til hvilke spill som vil bli de første tilgjengelige for den nye konsollen. Her har produsenten holdt kortene relativt tett til brystet, med noen unntak.

Et av unntakene er «Assassins Creed: Valhalla», som man venter slippes omtrent samtidig som PS5.

– Jeg er veldig spent på dette. «Valhalla» blir et overgangsspill, som de produserer for både for PlayStation 4 og 5. De gjorde det samme med «Assassins Creed: Black Flag», sier Rodem.

Og et spill med viking-tema har selvsagt hatt nordmenn involvert. Norske Einar Selvik har nemlig skrevet mye av musikken som skal brukes i spillet.

Les også: Slår alarm om unges hørsel

Ubisoft
Foto: Ubisoft

Noen av spillene du har i vente

«Fortnite» og «Warzone»

I tillegg er det bekreftet at battle Royal-gigantene «Fortnite» og «Call of Duty: Warzone» blir blant de første titlene tilgjengelig.

Ifølge Gamespot vil «Fortnite» på PS5 også gi muligheten til å ta med deg progresjon fra PS4. I tillegg skal det også være mulig å spille med spillere på eldre systemer.

«Outsiders»

«Outsiders» beskrives som et «RPG (role playing game) for den nye generasjonen». Square Enix, skaperne av «Final Fantasy»-lanserer et co-op-spill som lover å være tilgjengelig innen julen 2020.

«Tom Clancy’s Rainbow Six Siege»

Spillserien, løst basert på forfatter Tom Clancys krimthrillere, blir også tilgjengelig for PS5. Spillet hadde premiere på Playstation 4 i 2015, men vil ifølge Gamesradar bli sluppet for det nye systemet på selve «launch day».

«Lord of the Rings: Gollum»

I mars 2019 ble det annonsert at de tyske utviklerne i Daedalic jobbet med et action adventure-spill med Gollum i hovedrollen. Spillet har foreløpig lanseringsdato i 2021, og handlingen skal være lagt til perioden før handlingen i Tolkien-bøkene finner sted.

... Og noen rykter

«GTA VI»

Det går knapt en dag uten at man et sted på nettet kan lese spekulasjoner og rykter om når Rockstar annonserer neste «GTA»-spill. Foreløpig er lite kjent, men spekulasjonene fikk bein å gå på da det i mars lekket et bilde av et kart.

Det virker lite trolig at vi får noe gjensyn med Los Santos i år, men nettstedet Techradar mener vi trolig vil høre noe fra Rockstar når PS5 er lansert.

Navnløst «Harry Potter»-spill

Allerede i 2018 ble det lekket en video av det som kunne se ut som et «Harry Potter» RPG-spill. Ifølge IGN skal det være snakk om et førstepersons «open world»-spill, hvor du selv styrer en rollefigur på 1800-tallet, lenge før Potter selv er født. Warner Bros. var raske med å fjerne klippene fra nettet, men ikke raske nok til å hindre ville spekulasjoner blant fans.

Her har man veldig lite håndfast og gå på, og eventuell lanseringsdato og handling er ukjent.

– Det begynner å bli komisk

Vi vet allerede en god del om Sonys kommende spillkonsoll, som at den skal lanseres før jul og at den i stor grad skal være bakoverkompitabel. Vi snakket med en ekspert om hva vi kan forvente, og hvilke spill som kommer først og noen rykter.

– Jeg tror grafikk-overgangen vil være tydelig, men ikke like stor som fra PlayStation 2 til 3. Det er vanskelig å få det veldig mye bedre uten 4K-TV, sier Audun Rodem, redaktør i Gamer.no

De ambisiøse spillene kommer også med en pris. – De krever mye ressurser. Filene blir større, og hundre, kanskje tusen personer jobber med dem. «Call of Duty: Modern Warfare» var over 100 GB stort, og krever enormt mye plass. Det begynner å bli komisk, og jeg tror vi vil se mer av det.