Butikkansatte roses av kunder i corona-krisen

Publisert 18. mars 2020

Ansatte i matvarebutikker blir satt pris på av kundene nå under corona-krisen. I løpet av en arbeidsdag møter Ingrid T. Røshol mange kunder. Hun håper folk overholder karantenereglene, slik at hun slipper å bli smittet.

Bastian Lunde Hvitmyhr, VG
Foto: Bastian Lunde Hvitmyhr, VG

Store deler av i Norge har stengt, og folk blir bedt om å holde seg hjemme. Butikkansatte er blant dem som må jobbe under corona-krisen. Det fordi de har en samfunnskritisk stilling som vi er avhengig av i krisetider.

Les ekspertenes råd: Reglene som gjelder for corona-karantene

Flere tilbakemeldinger

– Vi opplever en økt anerkjennelse av den viktige rollen våre butikkmedarbeidere har i samfunnet, sier pressekontakt i Kiwi, Kristine Aakvaag Arvin.

Hun er glad for at de som jobber i butikkene får oppmerksomhet for den jobben de gjør nå når under coronakrisen.

– Noen kunder har hengt opp lapper med oppmuntrende ord utenfor noen butikker, mens andre sender hyggelige hilsener i sosiale medier. Det er noe vi setter pris på, sier Arvin.

Nå ønsker flere på sosiale medier å hylle de som holder deler av samfunnet i gang.

I videoen under kan du se hvordan helsepersonell ble hyllet med applaus tirsdag kveld.

– Jeg synes det er fint å kunne være med å bidra i situasjonene vi er i, sier Ingrid T. Røshol.

Til vanlig er hun student, men de siste dagene har det vært mye å gjøre på deltidsjobben på Kiwi Løren.

– Folk er veldig hyggelig. Mange synes det er bra vi står på og ser nå kanskje mer hvor viktig der er med folk som jobber i matbutikker, sier Røshol og legger til:

– Jeg jo veldig utsatt for å bli smittet fordi jeg er i kontakt med mange mennesker i løpet av dagen. Føler meg mer utsatt enn de som har hjemmekontor, men folk må ha mat.

Les også: Butikkene sier hamstringen har dempet seg

Røshol sier noe av det rareste som har skjedd de siste dagene, er at butikken har gått tom for varer de vanligvis ikke blir utsolgt for.

– Før helgen så var det minst dobbelt så travelt som ved juletider. Det var så mange folk. Vi ble tomme for ting vi aldri er tomme for, som pasta og dopapir.

Fikk du med deg debattinnlegget? «Eg er stolt av å være ei som holder Norge i gang».

Alle de store butikkjedene har nå innført corona-regler i samarbeid med Folkehelseinstituttet. Noen av de er blant annet at kunder skal holde avstand til de ansatte. Reglene innføres både for å hindre spredning av coronaviruset til andre kunder og for å beskytte de ansatte.

Roses av kunder i corona-krisen

Ingrid T. Røshol (21) er glad for at folk setter mer pris på jobben ansatte i matbutikker gjør. De er blant de mest utsatt for å få corona-viruset.

Denne lappen ble hengt opp utenfor en Kiwi-butikk i Telemark. Kjeden sier nå de ansatte opplever økt oppmerksomhet for at de jobber i corona-krisen.