Mistet flere jobber - lagde coronamusikal

Publisert 18. april 2020

Det er ikke bare gjengen bak «Pandemi Pandema» som må tenke nytt under coronakrisen. Hele kulturlivet er i dyp krise på grunn av corona-avlysninger. – Katastrofalt, mener musikkbransjen.

Flere har mistet flere måneder med inntekter fordi arrangementer og innspillinger blir utsatt. Det tvinger frem nye idéer. I påsken solgte strømmefestivalen «Et helt annet sted» 6400 billetter, noe som trolig ga millioninntekt.

Flere av de nye kulturtilbudene får gode tilbakemeldinger. Konserten til Sigrid fikk terningkast seks av VGs anmelder.

Så langt har lyden til strømmemusikalen «Pandemi Pandema» blitt lyttet til rundt 40.000 ganger, ifølge Petter Holthe Hanssen.

– Den fortsetter å bli hørt. Så det er stas, sier Holthe og legger til.

– Vi har fått masse gode tilbakemeldinger. Personlig synes jeg det høres som det er lagt mer enn to uker arbeid i produksjonen.

Se video: MGP Ulrikke med corona-musikal på Instagram

Mistet flere oppdrag - lagde coronamusikal

Coronaen satte en stopper for de planlagte jobbene til Emilie Skolmen, Petter Holthe Hanssen og Aleksander Raftevold. På rekordtid skapte de det som trolig Norges er første strømmemusikal.

«Pandemi Pandema» ble skapt etter to og en halv uke i studio.

– Det er en musikal med låter av forskjellige sjangere som skildrer en annerledes hverdag, sier Holthe.

Slik høres en coronamusikal ut. Siden tidlig april har folk kunnet strømme coronamusikalen på Spotify. Med 13 låter ønsker trioen å skildre corona-Norge 2020.