Publisert 04. juni 2020
Dagens viktigste nyheter

Her er et knippe av de viktigste nyhetshendelsene fra i dag.

Siktet mann innrømmer Nittedal-drapet

Mannen i 40-årene som er siktet for drapet på trebarnsfaren Kristian Løvlie (34) forrige uke, innrømmer drapet. Siktedes forsvarer presiserer at innrømmelsen av å ha begått de faktiske forhold, ikke betyr at klienten erkjenner straffskyld etter siktelsen.

Les saken her.

Trøbbel for George Floyd-demonstrasjoner

Over 15.000 har meldt at de vil delta på en demonstrasjon ved USAs ambassade fredag. Den afrikanske studentorganisasjonen ved Universitetet i Oslo, ASA, er arrangør og opplyser om at de har blitt frarådet å samle så mange mennesker av smittevernhensyn. Derfor vil de invitere 50 stykker til en kjernemarkering utenfor ambassaden.

Les saken her.

Knytter funn av levninger til forsvinningen av Christer

Onsdag ble det gjort funn av levninger i området ved Haukåsen i Sogndal, hvor Christer Fletheim Flem (37) forsvant i 2016. Politiet knytter funnet til forsvinningen for fire år siden.

Les saken her.

Hagen møter ikke til nye avhør

Drapssiktede Tom Hagens tillit til politiet er betydelig svekket og 70-åringen tror ikke nye avhør vil bringe saken videre nå. Han har derfor bestemt seg for å takke nei til nye avhør, opplyser hans forsvarer Svein Holden til VG. Avgjørelsen kommer etter flere offentlig feider mellom Hagen-familien og politiet.

Les saken her.

Tror Maddie er død

En 43 år gammel tysker i varetekt er nå i politiets søkelys, mistenkt for drapet på Madeleine McCann. Tysk politi tror at hun er drept. Den da tre år gamle britiske jenta forsvant fra en ferieleilighet i Portugal for 13 år siden.

Les saken her.

Tidligere forsvarsminister med Trump-oppgjør

– Donald Trump er den første presidenten i min levetid som ikke prøver å samle det amerikanske folket – han later ikke engang som han prøver. I stedet forsøker han å splitte oss, sier tidligere forsvarsminister James Mattis i en uttalelse.

Les saken her.

Største mai-oppgang for norske boligpriser noensinne

Boligprisene i Norge steg 1,9 prosent forrige måned. Det er den største prisoppgangen Eiendom Norge noensinne har registrert i mai. Boligprisene er nå 2,5 prosent høyere enn de var for ett år siden.

Les saken her.