Publisert 11. feb. 2020
Velgere i New Hampshire: Dette er min favoritt

I dag tar velgere i New Hampshire stilling til hvem de ønsker å se som Donald Trumps utfordrer i november. Resultatene vil bli klare i tidlig onsdag morgen, norsk tid.

VG spurte velgere i Salem om hvem de har stemt på – og hvorfor.

Jane Hannon (21)

Jeg stemmer på Amy Klobuchar. Jeg hadde egentlig tenkt å stemme på Kamala Harris. Jeg vil ha en kvinnelig president.

Jeg stemte på Amy fordi jeg liker hennes syn på klimaendring og fordi hun vil redusere studentgjeld.

Michael Brown (29)

Jeg stemte på Bernie Sanders. Jeg har vært fan av ham helt siden 2016. Jeg liker budskapet hans, han er en autentisk kandidat.

Klima er viktig for meg. Arbeideres rettigheter og likelønn har alltid vært viktig for meg. Jeg støtter saker som er viktig for bønder og fabrikkarbeidere, de utgjør nasjonens hjerteslag.

Elizabeth Welsh (61)

Jeg vil ikke si hvem jeg stemte på.

Jeg så etter en sterk kandidat, en som kan gjøre det bra i et valg mot den nåværende administrasjonen. Det hadde vært fint å stemme etter alle de små tingene de sier, men på dette tidspunktet må vi ha en kandidat som kan samle folk bak seg.

Carolyn Travers

Jeg stemte på Amy. Vi trenger en intelligent kvinne til å styre landet og jeg liker det hun sier. Hun er oppriktig og har et godt hode på skuldrene sine.

Det er så mange viktige saker. Å holde seg utenfor krig, opioid-krisen, å få samlet landet vårt ... det har vært forferdelig hvordan vi har kommet fra hverandre. Det har vært så mye hat, og jeg vil at det skal ta slutt.

Bob Bryant

Jeg liker Elizabeth Warren. Det gir mest mening, ut av...30 personer som stiller, hehe. Jeg har lyttet til henne i fire-fem år. Hun er bra.

Jeg vil ikke høre mye frem og tilbake, beslutninger som er i alle retninger. Jeg vil ha noen som er resolutt og følger sine verdier. Hun har gode verdier, så det var slik jeg bestemte meg.

Kathy Slade

Jeg har vært frivillig for Pete Buttigieg siden i høst. Jeg synes han er intelligent, han har gode og pragmatiske planer. Han er progressiv, han har visjoner og planer som ikke er forstyrrende.

Don Sorcinelli, ansvarlig for stemmelokalet i Salem

Det går bra så langt. Vi ser et lignende oppmøte som presidentvalget i 2012 – et presidentvalg der man ha en sittende president og det andre partiet hadde flere mulige kandidater.

Jeg regner med omtrent 1000 personer vil stemme her i dag. Den største pågangen skjer når folk er ferdig på jobb.