Erlend Elias: – Har aldri betalt en regning

Publisert 14. mars 2020

Hun finner blant annet ut at kjendisstylisten bruker over 160.000 kroner i året på mat. Det tilsvarer over 400 kroner per dag.

Mye skyldes at kjendisstylisten ikke var klar over at det er store prisforskjeller på å handle i matbutikk fremfor kiosk og bensinstasjoner.

– Jeg trodde det var veiledende priser. At de ikke hadde lov til å drive på med svindel, sier han om bensinstasjonsprisene i programmet.

Totalt kommer Sandmæl frem til at han kan spare 315.000 kroner i året om han tilpasser forbruket. Erlend Elias sier han har tatt grep etter at Sandmæl var på besøk.

– Jeg har ikke handlet på bensinstasjoner, der jeg var stor kunde. Jeg handler ikke lenger på to for tre eller tre for to-tilbud på alle mulige apotek der de har tilbud, sier han til VG.

Trond Solberg
Foto: Trond Solberg

Handleliste

Han har også begynt å planlegge ukene sine og har alltid med seg handleliste på butikken når han går dit.

– Jeg har blitt bevisst på at man ikke trenger å kaste vinduene ut av vinduet. Man kan spare dem, og bruke de på noe bra, sier han.

Hans beste sparetips er å gå, sitte på med en venn eller ta kollektivt fremfor å ta taxi.

– Ikke kjøp unødvendige ting, sier han.

Han oppfordrer også unge til å begynne å spare pensjon allerede nå.

– Jeg har vært selvstendig i mange år. Det er greit å være gründer og ha sin egen bedrift, men når man ikke er obs på pensjonsregler og hvordan ting er kan man bli minstepensjonist. Og det suger, sier han.

Danske Bank
Foto: Danske Bank

Tre sparetips

Forbrukerøkonom i Danske Bank, Cecilie Tvetenstrand, har tre enkle spareråd til unge.

1) Sett av et beløp i måneden. Ikke tenk på hvor stort beløpet er, men at du etablerer vanen med å sette av litt i måneden.

2) Selg noe du har i skapet først. Ha en regel på at hver gang du vil ha noe nytt må du selge noe i skapet først. På den måten er det lettere å unngå impulskjøp.

3) Bytt om kontoen du mottar penger til på Vipps slik at du sender penger ut fra brukskonto, og mottar på sparekonto.

– Har aldri betalt en regning

Helikopter, taxi, stylister og handling på kiosk og apotek. Erlend Elias fikk hakeslepp av sitt eget forbruk.

I programmet «I lommen på Silje» sier han at han aldri har betalt en regning og han bruker penger til å han får «ikke godkjent» i bankterminalen.

– Helt galskap, sier programleder Silje Sandmæl.