Publisert 04. mai 2020
Dagens viktigste nyheter

Synes du det er vanskelig å få oversikt over nyhetsbildet? Vi har samlet noen av de viktigste nyhetene for deg.

Overveldende flertall for krisepakken

Alt tyder på at Norwegian er reddet fra konkurs, etter at aksjonærene med overveldende flertall stemte for redningspakken til Norwegian-ledelsen mandag. Dermed kan selskapet få tilgang til statens krisepakke.

Les saken her.

FHI: Stort press om å innføre «ikke kunnskapsbaserte» tiltak i Norge

Andre lands inngripende tiltak la et press på Norge og var en utfordring, mente Folkehelseinstituttet 8. mars. Fire dager senere trosset regjeringen deres råd da de innførte de strengeste tiltakene i fredstid. Det kommer frem i et notat VG har fått innsyn i.

Les saken her.

Varsler kort skolestart-frist

Skolene kan få enda kortere frist enn sist til å forberede hvilke klassetrinn som skal starte. Det kommer frem i et brev fra kunnskapsminister Guri Melby (V) til skolenes rektorer. I brevet skriver Melby at regjeringen denne uken vil offentliggjøre en videre plan for gjenåpning av skolene.

Les saken her.

Gjorde beslag på Hagens arbeidsplass

Etterforskere har i dag gjort beslag på drapssiktede Tom Hagens arbeidsplass Futurum i Lørenskog. Etterforskere har sammen med krimteknikere jobbet på stedet siden klokken 9 i morges. Den 70 år gamle milliardæren er siktet for å ha drept kona Anne-Elisabeth Hagen, men nekter straffskyld.

Les saken her.

Rettssak mot spiontiltalt norskiraner er i gang

Rettssaken mot en norskiraner som anklages for spionasje på vegne av Iran, har startet i Roskilde. Dansk påtalemyndighet mener mannen hjalp iranske myndigheter med å planlegge et attentat på en eksiliraner som har bodd i Danmark siden 2006. Den 40 år gamle norskiraneren nekter seg skyldig.

Les saken her.

– En oppvisning i global solidaritet

83 milliarder kroner ble satt av til utvikling av coronavaksine på en giverkonferanse mandag. Norge bidrar med over 2 milliarder kroner.
– Dette var en kraftfull oppvisning i global solidaritet, sa Tedros Adhanom Ghebreyesus, sjef i Verdens helseorganisasjon, etter konferansen.

Les saken her.