Publisert 04. april 2020
Dagens viktigste corona-nyheter

Vanskelig å få med seg alt? Vi har samlet sammen noen av dagens viktigste corona-nyheter for deg.

Professor Eiliv Lund har ingen tro på at coronasykdommen vil ta flere liv i Norge enn envanlig influensasesong. Han trekker frem tre grunner til at ikke Norge får det som Italia: Alder blant befolkningen, antibiotikaresistens og befolkningstetthet.

Les saken her.

Spesialist på barnesykdommer Christopher Inchely ved Ahus sier det er mye vi ikke vet om det nye viruset og små barn. Han understreker at testing ikke gir trygghet, og lister opp symptomer som oppkast og diaré som ting å se opp for.

Les saken her.

Cecilie Togba er en av tusenvis av studentersom er permittert fra jobbene sine. Hun har vurdert å slutte på studiene sine for å ikke miste leiligheten sin i Oslo. Nå sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen at de skal se på regelverket for dagpenger.

Les saken her.

I New York fortsetter dødstallene å stige, og nådde i dag sin høyeste dødelighet på et døgn hittill i krisen, med 630. Det sa guvernør Andrew Cuomo på en pressekonferanse. Nå tar noen saken i egne hender, for å hjelpe helsepersonell i frontlinjen.

Les saken her.

Ordfører i Oslo Marianne Borgen sier de dessverre begynner å innse at det spøker for entradisjonell 17. mai i hovedstaden. Barnetog og store for samlinger blir mest sannsynlig ikke å se på grunnlovsdagen. Likevel lover hun en alternativ feiring.

Les saken her.

Slik så det ut på flybussen da Markus Henriksen (23) skulle fly hjem til påske fra Trondheim. – Det er helt uforståelig. Vi er midt i nåtidens verste pandemi, men det virker som om veldig mange tar dette svært useriøst, forteller Henriksen.

Les saken her.

India har noen av de strengeste corona-tiltakene i verden. Det går hardt utover den store delen av befolkningen som lever i fattigdom i slummen. VG har besøkt noen av områdene i byen Kolkata, og sett hvordan de bor i disse områdene.

Les saken her.

Karren Brady, nestleder i styret i West Ham, sier at spillerne er nødt til å gå med på et lønnskutt for at ikke flere Premier League-klubber skal gå konkurs. Hun påpeker at manglende inntekt fra TV-sendte kamper endrer lønnskapasiteten i klubbene.

Les saken her.

Saken er også publisert i Peil fra VG.
En annerledes nyhetsapp som gir deg:

▫️ Toppsakene du trenger å vite om
▫️ Kompliserte saker på en enkel måte
▫️ Kjapp oversikt over den siste uken

Last ned til iPhone eller Android, eller les mer på peil.no.