En delt nasjon

President Donald Trump er den tredje presidenten i USAs historie som er stilt for riksrett. De to andre var Andrew Johnson i 1868 og Bill Clinton 1998.

Ukrainas president Volodymyr Zelensky på vei inn til et møte med president Donald Trump i New York i september 2019. Riksrettssaken startet med en telefonsamtale mellom de to.

President Donald Trumps første valgmøte etter at riksrettsprosessen mot ham startet, var i Minneapolis i oktober. Han gikk til hardt angrep mot sine politiske motstandere, ikke minst Joe Biden og sønnen hans, Hunter Biden.

En Trump-supporter på vei inn for å overvære presidentens tale i Target Center i sentrum av Minneapolis.

I november holdt etterretningskomiteen i Representantenes hus, under ledelse av Demokratenes Adam Schiff, åpne høringer om Ukraina-saken.

USAs tidligere ambassadør i Ukraina, Marie Yovanovitch, avlegger ed. Hun fortalte at Rudy Giuliani ledet en kampanje utenfor de vanlige diplomatiske kanalene for å starte en etterforskning av Joe og Hunter Bidens rolle i Ukraina.

Kommentatoren Pissi Myles rapporterer for Happs News fra den offentlige høringen i Representantenes hus.

- Det er en trist dag for USA, sa speaker Nancy Pelosi etter at Representantenes hus hadde stemt for å stille presidenten for riksrett.

Demokratene holder en presskonferanse etter at de stemte for å stille presidenten for riksrett.

Rettssaken mot Trump startet i slutten av januar.

Minoritetsleder i Senatet, senator Chuck Schumer fra New York, holder en pressekonferanse. Han er opprørt over at republikanerne ikke vil ha vitner.

Senator Ron Johnson, republikaner fra Wisconsin, snakker med journalister ved siden av en statue av Benjamin Franklin.

En demonstrant uttrykker sin misnøye utenfor kongressbygningen i Washington, D.C.

De republikanske senatorene Mitt Romney fra Utah og Lamar Alexander fra Tennessee. Romney var én av bare to republikanere som stemte for å tillate vitner i riksrettssaken. Demokratene håpet Alexander også skulle stemme ja, men i siste stund bestemte han seg for å stemme nei.

Politiovervåkning ved kongressbygningen.

Den republikanske senatoren Chuck Grassley fra Iowa i den lille «T-banen» som går fra Senatet til kontorbygget.

Senatets majoritetsleder, republikanernes Mitch Mcconnell, under en pause i riksrettssaken i Senatet.

Natt til onsdag utspilte det seg et politisk drama i Kongressen. I kveld blir Donald Trump etter all sannsynlighet frikjent i riksrettssaken når det skal stemmes i Senatet.

Publisert: 05.02.20 21:05