Maradonas liv i bilder

Den argentinske fotballstjernen og folkehelten Diego Maradona (60) er død. Slik var legendens liv i bilder.

Maradona feirer etter å ha scoret den avgjørende straffen i semifinalen i VM i Napoli 3. juni 1990. Argentina slo vertsnasjonen Italia med 5–4 i Maradonas nye hjemby Napoli.

Maradona løfter VM-trofeet under Mexico-VM, som mange mener fremdeles er tidenes beste. Den lille magikeren fra Argentina frelste mang en fotballsjel etter dette mesterskapet.

Fotballbanen «El Potrero» i slummen Villa Fiorito, hvor legenden om Maradona startet.

Maradona med mamma Dalma Salvadora og pappa Diego Maradona sr i 1980.

Tidenes vakreste mål? Veldig mange mener det. Maradona mot hele England i VM i 1986.

Maradona ble ikke sjelden taklet grisestygt av forsvarsspillere som ikke klarte å stoppe ham på andre måter. Her blir han lagt i bakken av italienske Claudio Gentile under VM i 1982.

Tidenes beste fotballspiller var ikke sjelden jaget av journalister og fotografer.

Englands keeper, Peter Shilton, er en av mange som aldri har tilgitt Maradonas «Guds hånd»-scoring i 1986. Dommeren fikk ikke med seg luretrikset, og scoringen ble godkjent, og diskutert verden over.

Maradona blir hyllet med FIFAs æresmedalje før en kamp mellom Italia og Argentina i Zürich i 1987. Italienske Alessandro Altobelli til venstre og brasilianske Pelé i midten.

Maradona ble folkehelt i Napoli, her er han på treningsfeltet med lagkameratene i den søritalienske klubbenl

Maradona i kamp mot en kamerunsk spiller under fotball-VM i Italia i 1990.

Maradonas vennskap med Cubas mangeårige leder Fidel Castro var omdiskutert. Her er han sammen med Fidel, kona Claudia Villafane og sine to døtre under et av sine mange besøk i Havanna.

Maradona var også landslagssjef for Argentina. Her er han i sving under VM-kampen mellom Argentina og Mexico under Sør-Afrika-VM i 2010.

Maradona får hyllest av en annen fotballegende, Pele, etter en kamp på Wembley i 1987.

Den argentinske pave Francis tok mot fotballhelgenen i Vatikanet i 2014.

Ullevaal fikk storfint besøk da Argentina tok turen i 1986, året de ble verdensmestere. Men kampen i Oslo vant Norge, her er Maradona i duell med Anders Giske.

Napoli sørger i dag etter at fotballklubbens største helt gjennom tidene gikk bort. Her er Maradona i aksjon for Napoli i 1990.

Erik «Myggen» Mykland i et svært lykkelig øyeblikk da han møter Diego Maradona i garderoben etter en showkamp i Oslo i 2006.

Frode Grodås får autograf og håndtrykk med Maradona etter showfotball i Oslo Spektrum i 2006.

Maradona var en Cuba-venn, her er han til havs med en cubansk sigar og viser frem tatoveringen av Ernesto «Che» Guevara, argentineren som ble folkehelt på Cuba.

VG møtte superstjernen til intervju i Buenos Aires i 2002.

Storfint besøk på Vålerengas treningsfelt i 2006, Maradona i aksjon.

VGs Henning Olsen intervjuer Maradona i Leipzig i 2006, og får en guttedrøm oppfylt.

Maradonas siste trenergjerning var for Gimnasia y Esgrima. Her er han tilbake på Boca Juniors hjemmebane i kamp mot sin gamle klubb, og blir hyllet av begge lags fans.

Drillo og Maradona i hyggelig omfavnelse etter showkampen i Spektrum i 2006.

Maradona gjorde comeback for sitt kjære Boca Juniors i 1995, etter å ha blitt sendt hjem fra VM året før. Her jubler han foran Boca-fansen etter at laget hans har slått erkerivalen River Plate i 1997.

Maradona fikk alltid enormt med oppmerksomhet når han dukket opp for å heie på Argentina i VM. Her er han i Russland i 2018, under kampen mellom Argentina og Nigeria.

Maradona omringet av politifolk etter en høring i 1996. Maradonas personlige manager Guillermo Coppola var under etterforskning for å ha deltatt i narkotrafikk.

Russlands president Vladimir Putin tok i mot Diego Maradona i Kreml før fotball-VM i 2018.

Maradona ble hasteinnlagt på sykehus tidligere i november med hjerneblødning. Sikkerhetsfolk dekker til ambulansen som frakter fotballegenden bort.

Publisert: 25.11.20 18:41