Slik fungerer det

Konkurransen handler om å spå resultatet i alle EM-kampene. Du kan fylle dem ut selv eller få hjelp av VGs profetknapp. Knappen bruker lagenes plassering på FIFA-rankingen som utgangspunkt for tipset.

Du kan opprette ligaer og invitere vennene dine, arbeidskolleger eller familien for å konkurrere mot dem. Du kan delta i ubegrenset antall ligaer.

Det er gratis å delta, men du må logge inn med din Schibsted-bruker. Det er samme brukernavn/passord som du bruker på tjenester som VG+, Finn.no, Aftenposten, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad.

Reglene

Du kan endre resultat i alle kamper helt frem til kampstart. Vi anbefaler likevel at du legger inn tips i alle kampene med en gang, og heller gjør endringer underveis – så slipper du å oppdage at kampen er i gang og det er for sent å endre.

Det er resultatet etter ordinær tid (90 min. + tillegggstid) som gjelder i sluttspillet. Det betyr at du skal sette uavgjort på kampene du tror går til ekstraomganger.

Riktig vinner av kampen, eller uavgjort, gir 2 poeng. Helt riktig resultat gir 1 ekstrapoeng. Totalt 3 poeng.

Resultatene i gruppespillet vil ikke ha betydning for sluttspillet. Kampoppsettet vil være det samme som i EM, noe som betyr at du bør vente med å sette resultat til det er klart hvilke to lag som skal møtes. På dette punktet er konkurransen endret siden VG arrangerte VM-profeten for tre år siden.

Profetknappen

Profetknappen bruker en kombinasjon av tilfeldighet og FIFA-ranking for å spå antall mål til hvert lag. De antatt sterkeste lagene vil derfor ofte slå de antatt svakeste lagene, men det vil også skje at svake lag slår sterke lag – akkurat som i virkeligheten. Profetknappen gir ulike spådommer hver gang du klikker, så prøv gjerne flere ganger.

Premier

De ti beste i EM-profeten får årsabonnement på VG+. I tillegg får de fem beste premier fra Sport Outlet:

1. plass: Heldre Berget oppblåsbart liggeunderlag, Heldre Vidde 3 camp turtelt, Lauvik hengekøye m/telt Kinetic Beaster, teleskopisk 8' stangkombo for ferskvannsfiske og lett sjøfiske, Heldre Skansen 40 liter tursekk.

2. plass: Heldre Vidde 3 camp turtelt.

3. plass: Lauvik hengekøye m/telt.

4. plass: Kinetic Beaster, teleskopisk 8´ stangkombo for ferskvannsfiske og lett sjøfiske.

5. plass: Heldre Skansen 40 liter tursekk.

Ved poenglikhet så vektlegges flest riktige resultat. Hvis det fortsatt skulle være likt, så vil vinneren bli kåret ved loddtrekning.

Spørsmål

Spørsmål - kontakt VGs profet-eksperter på e-post: redutv-feedback@vg.no

Private ligaer

Mål deg mot venner og kolleger i en privat liga.

Offentlige ligaer

Delta i ligaen for Norge og din kommune.