Donald
Trump
Melania
Trump
Chris
Christie
Kellyanne
Conway
Mike
Lee
Thom
Tillis
John I.
Jenkins
Rosehagen, Det hvite hus
lørdag 26. september
Oppdateres

Smitten i Rosehagen

Seremonien for høyesteretts­kandidat Amy Coney Barrett er blitt omtalt som en masse­smitte­hendelse. VG har identifisert deltakere. Minst har hittil testet positivt for coronaviruset.

Hopp over intro

Toppolitikere, lobbyister og rådgivere har fått kritikk for ikke å følge anbefalinger om avstand og bruk av munnbind.

President Donald Trump offentliggjorde sin positive prøve natt til fredag 2. oktober lokal tid.

Dagene før den positive prøven deltok han på en rekke møter og arrangementer ulike steder i landet.

Donald Trump bekreftet førstedame Melania Trumps positive prøve samtidig som sin egen. Hun har vært med Trump på flere arrangementer i tiden før hun testet positivt.

Den tidligere New Jersey-guvenøren og Trump-rådgiveren Chris Christie testet positivt lørdag 3. oktober.

Videoer og bilder fra seremonien viser Christie klemme, håndhilse og ta selfier med flere deltakere.

Fredag kveld 2. oktober bekreftet den tidligere Trump-rådgiveren Kellyanne Conway at hun testet positivt.

Seremonien er den eneste, kjente nærkontakten hun har hatt med Trump dagene før han testet positivt.

Utah-senatoren Mike Lee deltok lørdag på et møte med Amy Coney Barrett, Trump selv og flere topprepublikanere, før seremonien.

Lee testet negativt like før møtet og seremonien. Fredag 2. oktober testet han positivt. Hans eneste, kjente nærkontakt med Trump og hans team er i forbindelse med seremonien.

Nord-Carolina-senatoren Thom Tillis var også på møtet med Trump og Barrett før seremonien. Han har ikke hatt kjent nærkontakt med Trump eller hans stab før eller etter seremonien.

3. oktober opplyste han at han hadde testet positivt.

Den positive prøven til John I. Jenkins, pastoren og presidenten ved Notre Dame-universitet, ble offentliggjort av skolen fredag kveld 2. oktober.

Han har ikke annen, kjent nærkontakt med Trump og hans team.

Totalt har nå minst deltakere testet positivt. VG kartlegger kontinuerlig hvem som var til stede i Rosehagen og oppdaterer status i «setekartet» nedenfor.

Slik har VG jobbet

VG har gått gjennom tilgjengelig bildemateriale fra seremonien for å finne personer vi kjenner igjen, og deretter sjekket deres kontoer i sosiale medier. Vi har sett etter geo-taggede bilder fra stedet, samt innlegg på sosiale medier med hashtagger som #filltheseat, #confirmAmy og #confirmACB. Enkelte har lagt ut bilder av Trump og Barrett på scenen, vi har brukt posisjonen til å finne ut hvor de var plassert. Vi har gått gjennom lister med bilder av senatorer og andre politikere, og sammenlignet med de tilgjengelige bildene. Vi sjekket deres offisielle kontoer, samt kontoene til ektefeller.

Flere andre har gjort en lignende jobb. Vi har hatt stor nytte av å sammenholde våre opplysninger med åpen info fra for eksempel Tableu Public, New York Times og USA Today, men har lagt til nye opplysninger der vi har funnet mer. Denne kartleggingen er ikke komplett, og vil bli oppdatert fortløpende. Vi setter stor pris på å bli gjort oppmerksom på eventuelle feil. Disse vil bli endret og loggført. Har du tips eller innspill relatert til arbeidet, ta kontakt her.

Vis
Skjul

Zoom og/eller panorer i bildet nedenfor for å se navn og mer informasjon:

  • Positive ()
  • Negative ()
  • Ukjent ()

Ikke alle gjestene VG har identifisert er synlige på bildet. Se deltakerne i listeform nederst i saken.

På innsiden av seremonien

Enkelte av gjestene klemte, håndhilste og sto tett sammen i samtaler uten å bruke munnbind. Her er noen av bildene fra seremonien:

Tidligere New Jersey-senator og Trump-rådgiver Chris Christie. Paret, Michael og Maureen Ferguson, opplyser til The New York Times at de har testet negativt. I bakgrunnen står pastor John I. Jenkins tett sammen med rådgiver i Det hvite hus Pat A. Cipollone.

Personer markert:
Personer markert:
Personer markert:

Etter seremonien gikk flere videre til en mottakelse i Det hvite hus. Også inne sto gjestene tett. Coronaviruset smitter langt lettere innendørs enn utendørs. Amy Coney Barrett ble selv bekreftet smittet i juli.

Personer markert:
Personer markert:
Personer markert:
Personer markert:
Personer markert:

Trumps tidligere valgkampsjef Corey Lewandowski kysser tidligere rådgiver Kellyanne Conway på kinnet. Hun testet senere positivt - i likhet med fotografen Al Drago, som har tatt bildet.

En rekke smittetilfeller knyttes til utbruddet i Det hvite hus. Sjekk tidslinjen og hvem som er smittet i VGs spesial.

Komplett oversikt over deltakerne VG har kartlagt i listeform:

Positive
Negative
Ukjent

Kilder: Bilder og kontoer i sosiale medier, offisielle uttalelser, Tableu Public, New York Times, USA Today og Washington Post