Smitteutbruddet i Det hvite hus

I dagene før Donald Trump testet positivt på coronaviruset, deltok presidenten og en rekke personer i valgkampen hans på møter og arrangementer ulike steder i landet. Flere med tilknytning til Trump og Det hvite hus er nå bekreftet smittet.

Amerikanske medier, som The New York Times og Washington Post, har kartlagt Trumps nærkontakter i denne perioden. Det har også VG gjort.

Disse har testet positivt

Flere Secret Service-livvakter og personale ved Det hvite hus har også ha testet positivt. Antallet er ikke bekreftet eller offentliggjort.

Disse har testet negativt

Tiden fra man blir smittet til man får symptomer, den såkalte inkubasjonstiden, er én til 14 dager. De fleste får symptomer på dag fem. Dersom man blir testet for tidlig, kan man få et såkalt falsk negativt prøvesvar.

Eventuelle testresultat for disse er ukjent

Trumps tidslinje

Ronna McDaniel testet positivt for coronaviruset på ettermiddagen onsdag 30. september. Hennes siste nære kontakt med Trump var fredag 25. september. Hicks prøvesvar ble offentliggjort etter Trumps.

Det hvite hus ble kjent med Hope Hicks positive prøve torsdag 1. oktober, allerede før Trump dro på et arrangement for å samle inn penger til valgkampen. Hennes siste nære kontakt med Trump var dagen før.

Disse er identifisert som mulige nærkontakter før Trump testet positivt:

Kilder: New York Times, Washington Post, NBC News, Det hvite hus’ offisielle kalender, offisielle uttalelser