Lørenskog-forsvinningen måned for måned

Oktober 2019

Ettårsdag, millioner og gullbryllup

Telefonen ringer. Det er fra Kripos – igjen. Denne gangen er det ikke skoavtrykkene politiet vil ha, men DNA-et til mannen som var på åstedet en tid før Anne-Elisabeth Hagen forsvant.

Dette var en torsdag. Allerede mandag er mannen inne hos politiet. Med vattpinner sikrer etterforskerne DNA fra munnhulen. Mannen avgir også fingeravtrykk.

Sitter politiet på en DNA-profil til en mulig gjerningsmann? Eller et fingeravtrykk?

De spørsmålene vil ikke etterforskningsleder Tommy Brøske svare på.Han bekrefter imidlertid at politiet har funnet mindre mengder blod fra Anne-Elisabeth Hagen i boligen, men understreker at funnet nødvendigvis ikke er spesielt oppsiktsvekkende siden hun bodde der.

Etter det VG kjenner til har blodfunnet så langt gitt flere spørsmål enn svar for politiet. De prøver nå å finne ut av hvordan blodet havnet der og om det stammer fra den morgenen hun forsvant.

Milliongevinst

I midten av måneden bekrefter politiet at de har sporet både papiret trusselbrevet ble skrevet på og konvolutten det lå i til Clas Ohlson. Dermed sitter politiet med minst tre butikkjeder – Clas Ohlson, Biltema og Sparkjøp. Samtlige har butikker på Romerike.

Dagens Næringsliv skriver at Tom Hagen sammen med forretningspartner Fredrik Sneve har vist kløkt på børsen og kjøpt aksjer som gir milliongevinst.

Tom Hagen kan gni seg i hendene, skriver avisen, uten å nevne et ord om dramaet han står i.

– Verdens nydeligste

Snart har det gått 365 dager uten et eneste livstegn. Det nærmer seg også gullbryllupsdag.

Venninnen Esther, som sendte meldinger med Anne-Elisabeth rett før forsvinningen, tenker på henne hele tiden. Hun er på gråten da hun snakker om den siste kontakten. Det er så mye hun skulle ha sagt.

– Hun er, jeg sier «er», jeg, fordi man må jo ha et håp. Hun er verdens nydeligste menneske. Ydmyk, real, morsom og smart. Det «lille bustehuet» mitt, som jeg kalte henne, er et sånt menneske alle skulle ha møtt. Man faller pladask, sier hun til VG.

Venter på svar

Innad i familien diskuteres dusør nok en gang, og politiet blir spurt om råd. I juli var de negative da familien betalte 1,3 millioner euro. Nå er politiet mer nøytrale.

Kan det være noen der ute som vet noe?

Glenn Hartmann-Hansen, som var hjemme hos ekteparet to dager før forsvinningen, håper at han én dag får svar.

Nå har det gått straks ett år.

Så det er klart sjansene for at hun er i live, de er jo ganske så små.

Men jeg lever jo i håpet. Og håper og tror at hun kan bli funnet i god behold.

Så ...

Så jeg velger å tro det fortsatt.

Men ...

Det er klart, det ... Troen er nok...

Hva skal jeg si for noe?

Troen er nok veldig preget av håpet.

Spill på nytt

November 2019

«Hvor vanskelig kan det være?»

Les mer