Nordmannen
Johannes Flø
Naboen
Vidar Neverdal
Enken
Grace Hesselberg-
Meyer
Omgangsvenn av Flø
Leif Nordmo
Lokal forretningsmann
Michael
DellaGrotta
Politiadvokat i Oslo-politiet
Knut Horn

Retten mener han mottok millioner etter at en Oslo-enke ble svindlet.
Politiet la bort saken. VG fant ham.

Newport, Rhode Island, USA:

Kledd i en genser med et hvitt dollartegn på armen går nordmannen Johannes Flø (41) ut av kontorene sine.

Norsk politi mistenkte Flø for grovt heleri, men henla saken da han utvandret fra Norge. Politiet begrunner det blant annet med ressursmangel.

Her er han i Newport, Rhode Island i USA.

VG kan i dag avsløre nye detaljer om hva som skjedde da en Oslo-enke (94) ble svindlet for 17,1 millioner.

I USA har han jobbet med en rekke prosjekter, hvor flere personer mener seg rundlurt av nordmannen.

De siste årene har Flø omgitt seg med kjendiser fra den politiske eliten og filmverdenen. Han eier i dag leiligheter og forretningslokaler verdt mer enn 60 millioner kroner.

Selv bor han i denne villaen med kino og svømmebasseng.

Frogner, Oslo:

Frogner, Oslo:

Gjennom nesten to år forsvant 17,1 millioner kroner fra Oslo-enkens konto. Hun trodde pengene skulle gå til investeringer gjennom Johannes Flø.

Det var Oslo-enkens nabo som fikk henne til å overføre millionene. Han ble dømt til fengsel for bedrageri.

Naboen sier han selv ble svindlet av Johannes Flø.

Det avviser Flø, som mener seg lurt av enkens nabo gjennom flere år. Han understreker at han aldri har vært siktet i saken. Les hele hans tilsvar her eller i slutten av artikkelen.

Toppleiligheten ved Frognerparken i Oslo har tre verandaer. På en av dem hadde hun noen store kasser med jord som hun skulle ha fjernet.

Hei, hvordan går det?
Helt jævlig
Hva er problemet?

Enken møtte naboen i denne trappeoppgangen vinteren 2012. Han spør:

Hesselberg-Meyer hadde vært enke i 50 år og hadde ingen barn som kunne hjelpe henne med praktiske gjøremål.

Men penger hadde hun.

Naboen er Vidar Neverdal (59). Han leide en liten leilighet i andre etasje og hadde ikke hatt fast inntekt de siste tre årene.

Jeg er snekker og kan alt

Dagen etter kom Neverdal opp til Hesselberg-Meyer. Hun ga ham tilgang til toppleiligheten og reiste til landstedet på Tjøme for helgen. Da hun kom tilbake, hadde han hjulpet henne med å få kassene fjernet.

Vinteren 2012 kom den hyggelige naboen stadig oftere opp på besøk. Han hadde alltid med ferske skolebrød, som de spiste sammen.

Hesselberg-Meyer overførte 200 000 kroner til Neverdals konto. Hun trodde han trengte penger til å komme seg ut av et partnerskap, og ikke til dekning av inkassogjeld, som hun senere skulle få vite.

26. april 2012 overførte hun ytterligere en halv million kroner.

Samme år hadde Neverdal fått kontakt med en svensk forretningsmann med et spennende prosjekt: Å lage en film om pappaen til Pippi, den sterke sydhavskongen Efraim Langstrømpe.

Men svensken trengte penger.

Enken lånte Neverdal penger til filmprosjektet.

Laster klipp ...

Enken om den hjelpsomme naboen

Historien fortsetter

Neverdal ville komme i bedre form. Han oppsøkte Inge Thomas Ravlo, en av Norges mest kjente personlige trenere. Neverdal fortalte treneren at han «drev med eiendom og kom litt innpå film».

Da foreslo Ravlo at han burde ta kontakt med en han kjente, en som het Johannes Flø.

Etter noen timer ble Neverdal oppringt av Flø. Dagen etter møttes de to for første gang, forteller Neverdal:

– Han virket dannet, representativ og profesjonell, sier han.

I retten forklarte Neverdal at Flø fortalte ham at han var blitt fremstilt som en finansakrobat i pressen, og sett på som useriøs.

– Flø benektet at han var det, og sa at det hele skyldtes misforståelser, sier Neverdal.

Flø unnlot ifølge Neverdal å nevne at Oslo tingrett i 2002 hadde dømt ham til ett års fengsel for bedrageri.

Han ble kjent skyldig for å ha kjøpt en luksusyacht til syv millioner med en sjekk uten dekning. Ifølge dommen hadde han heller ikke gjort opp for seg etter å ha bodd fem uker på Plaza Hotel i Oslo.

16. august 2012 sendte Vidar Neverdal for første gang penger til faren til Johannes Flø. Oslo tingrett legger til grunn at pengene ble ført videre til Flø selv.

I løpet av 15 dager overførte han til sammen 250 000 kroner.

Snart gikk ferden til USA.

– Vi skulle møte personer innen film. Jeg fikk møte mange kjente personer. Dette styrket mine tanker på at vi skulle lykkes, sier Neverdal.

I bassenget på eksklusive Four Seasons Resort i Arizona tok Neverdal noen munnfuller av sin drink. Flø hadde tømt sitt glass allerede. Han lå solbrun og tilbakelent mot bassengkanten.

Oslo-mennene skulle besøke Steven Seagal. Nå skulle de diskutere filmen om Pippis pappa, med stjerneskuespilleren i hovedrollen og som produsent.

25. september 2012 signerte Neverdal en avtale med Flø, Seagal og hans filmselskap for å lage filmen om Pippis pappa.

Filmen hadde et budsjett på 100 millioner dollar. Neverdal skulle ha eneansvar for å få finansiert filmen. Nå måtte han skaffe mer penger.

Hjemme i Oslo hadde Flø en bekjent, Leif Nordmo. Inntil nylig hadde Nordmo hatt inntrykk av at Flø hadde mye penger og et høyt forbruk. Men de siste månedene hadde Flø begynt å låne penger av ham, forteller han.

Johannes Flø

Rett før jul i 2012 satt Nordmo på en kafé på Alna-senteret og hørte Flø snakke med en ukjent person i mobilen, forteller han. Han overhørte tre samtaler Flø hadde med den ukjente mannen. Mannen fikk kjeft og ble satt under press, opplevde Nordmo.

Laster klipp ...

Overhører telefonsamtale

Historien fortsetter

15. januar 2013 løsnet det. I Iøpet av to dager overførte den rike enken 5,5 millioner kroner til Vidar Neverdal. Drøyt to måneder senere, 27. mars, overførte hun ytterligere åtte millioner kroner.

Mellom de to store overføringene utvandret Johannes Flø til USA, ifølge Folkeregisteret.

– Alt det Neverdal fikk av penger fra meg, var lån til ham som han skulle bruke til å investere gjennom Johannes Flø, sa enken senere i sin rettslige forklaring.

Avtalen var at Neverdal skulle betale tilbake når prosjektene begynte å kaste av seg. Hver gang Flø trengte midler til et nytt prosjekt, videreførte han enkens penger, oppgir Neverdal.

7,7 millioner kroner overførte Neverdal fra sin brukskonto til enten Johannes Flø eller hans far, legger Oslo tingrett til grunn.

Barbara
Bush
Jeb
Bush
Vidar
Neverdal
Johannes
Flø

Reiseaktiviteten var hektisk. På en av sine turer til USA i februar i 2013 fikk Neverdal møte den tidligere førstedamen, Barbara Bush, og hennes sønn, politikeren Jeb Bush.

Flø jobbet med nye prosjekter. Nå skulle det satses på sprit. Lamborghini Vodka. Etter tre år skulle den ta fem prosent av vodka-markedet i USA, ifølge et prospekt Flø sendte til forretningspartnere.

I tillegg skulle energidrikken Lamborghini bli en seriøs utfordrer til Red Bull, ifølge samme prospekt.

«The Fast and Serious Holding Company» het selskapet som ble registrert i Delaware i USA.

En gammel kjenning dukket opp. Steven Seagal var blant eierne i selskapet. Slik reagerer den verdenskjente skuespilleren da VG ringer ham

Foto: AP
Laster klipp ...

VGs journalist ringer Steven Seagal

Historien fortsetter

Vodka-prosjektet ble aldri realisert. Heller ikke filmen om Pippis pappa.

I en lobby på et luksushotell i Florida satt Grace Hesselberg-Meyer og ventet.

Det siste drøye året hadde over 16 millioner kroner gått ut av hennes bankkonto. Nå hadde hun kommet fra Oslo for å møte mannen som hadde mottatt store summer fra henne. Endelig skulle de bli kjent.

Enken hadde sett for seg at hun skulle spise en bedre middag. At han skulle fortelle henne om investeringene han hadde gjort med millionene hennes.

Men det eneste hun fikk servert, var et glass med champagne, forteller hun.

Laster klipp ...

Møtet varte bare i cirka 20 minutter

Historien fortsetter

Hun hadde ingen anelse om at den utflyttede nordmannen ti år tidligere var dømt for grovt bedrageri.

Nå ville hun bare komme seg hjem til Oslo.

Tre måneder senere hadde nok en million kroner forlatt kontoen hennes.

På jobben satt Leif Nordmo og leste VG. En enke var blitt lurt for bortimot 20 millioner kroner. En nabo var varetektsfengslet, siktet for å ha svindlet enken.

Ingen av dem var navngitt i VG-artikkelen, men Nordmo kjente igjen saken.

Nordmo sier han umiddelbart ringte til Flø:

– Jeg spurte Johannes om naboen var den samme mannen som jeg hadde hørt ham snakke med. Det bekreftet Johannes, sier Nordmo. Senere på dagen ringte han Oslo-politiet

Laster klipp ...

Leif Nordmo ringer politiet

Historien fortsetter

Oslo fengsel

Vidar Neverdal satt taus i varetekt i Oslo fengsel. Han hadde fått streng beskjed fra Flø om ikke å røpe noe om deres samarbeid, forklarte han til retten.

– Nå må du holde fortet, var formaningen Neverdal hadde fått.

Foto: NTB scanpix

Neverdal holdt ut i et halvt år.

1. desember 2014 satt han fortsatt i varetekt på celle B-350 i Oslo fengsel. Han anmeldte «sin tidligere partner» Johannes Flø til politiet.

11. desember 2014: Hans-Erik Husby, alias Hank von Helvete, poster dette på Instagram. Den kjente artisten jobbet med planer om å spille inn en film i USA.

Det amerikanske selskapet som skulle lage filmen, het Tandem Film Portfolio Fund (TFPF).

Det svært få visste, var at Johannes Flø solgte seg inn som grunnlegger og største aksjonær i selskapet, slik det fremgår av e-poster og brev VG har tilgang til. Igjen dukket Steven Seagal opp i et av Fløs prosjekter.

Laster klipp ...

Seagal i promovideo for Flø

Historien fortsetter

Det ble også opprettet et norsk datterselskap, viser dokumenter VG har innsyn i. Selskapet ble registrert i Foretaksregisteret halvannen måned før Hans-Erik Dyvik Husby landet i New York.

Med på turen til USA var Atle Jørgensen (54), som var blitt daglig leder av det norske datterselskapet. Jørgensen var også leder av MC-organisasjonen Payback Norge.

Like før avreise til USA slet Jørgensen med for lav kredittgrense på kredittkortet han skulle ha med.

Han tok dette opp med Johannes Flø, som 10. desember skrev tilbake til Jørgensen:

Fra: Johannes Erskine Flo
Til: Atle Jørgensen
Emne: Re: (Case ID:*******) Grense på Eurocard

[...] Dette må ordnes umiddelbart- vi kan ikke ha Hank og andre i uvisshet hvis ikke selskapet har kort som kan dekke opphold/ reise m.v. Slike ting må gå på skinner...!!! [...]

En snau måned senere var de på plass i USA. Sentralt plassert i Fløs leilighet sto et selvspillende klaver. Atle Jørgensen poserte villig på pianokrakken

«Kreativ workshop i Rhode Island», skrev Hans-Erik Husby til bildet på Instagram.

Både Flø og Jørgensen jobbet med å lage reklamemateriell rettet mot nordmenn som ville investere i filmfondet, går det frem av e-poster VG har tilgang til.

– Selskapet vil fungere som en cash-ku, skrev Jørgensen og Flø i en presentasjon.

I reklamemateriell het det også at det internasjonale advokatfirmaet Withers var selskapets advokater. Det avviser advokatfirmaets talsperson Duncan Miller:

– Withers` navn er blitt brukt i prospektet uten vår godkjenning eller kunnskap, skriver han.

VG har tilgang til et prospekt for filmfondet. Her ble det hevdet at det globale konsulentfirmaet FTI Consulting var selskapets revisor.

Dette tilbakevises av konsulentfirmaet.

– Vi kommenterer ikke våre kundeforhold, men vi har ingen dokumentasjon på at vi har jobbet for dette selskapet, opplyser talsperson Matthew E. Bashalany til VG.

Tandem-Group ble promotert som et investeringsfond som skulle finansiere og produsere Hollywood-filmer.

Den norske piloten André Halvorsen bet på. Han investerte 240 000 dollar i filmfondet våren 2014.

Romjulen 2014 saksøkte han Flø.

Halvorsen hevdet at han var utsatt for et bedrageri, og at Flø hadde brukt pengene til eget bruk.

«Fondet eksisterer faktisk ikke», het det i søksmålet.

Etter tre års kamp inngikk Halvorsen et hemmelig forlik med Flø og saken ble trukket.

– Jeg inngikk en taushetsavtale med Flø. Jeg er avskåret fra si noe som helst, sier Halvorsen til VG.

På sin nye Facebook-profil het Johannes Flø nå Rpa J. Erskine.

Våren 2015 smilte livet til den utflyttede nordmannen. Flø hadde fått ny kjæreste, en mørkhåret kvinne fra Rhode Island.

Hjemme i Norge hadde Vidar Neverdal begynt å sone dommen. Neverdal ble dømt til fengsel i tre år og åtte måneder for grovt bedrageri mot enken.

Politiet mistenkte også Johannes Flø for grovt heleri. De klarte ikke å få ham inn til avhør. Siden Flø hadde utvandret, ble saken senere henlagt på bevisets stilling av Oslo-politiet. Det ble for ressurskrevende å etterforske ham i USA.

De neste årene kunne Flø reise inn og ut av Norge.

På Thanksgiving Day i november 2015 la Flø ut et foto av seg selv og sin nye kjæreste. Han la til kommentaren:

Rpa J. Erskine May the good things of life
be yours in abundance
not only at Thanksgiving
but throughout the coming year, that's where I am...!!! to all

Leif Nordmo følte ikke mye takknemlighet. Han mente Flø fortsatt skyldte ham over 90 000 kroner.

De involverte i filmfondets norske datterselskap, hadde heller ingen grunn til å feire. Selskapet var blitt tvangsoppløst på grunn av manglende revisor og ble senere slått konkurs.

– Som frilanser og artist dukker det opp mange prosjekter og muligheter som av ulike grunner aldri blir noe av. «Stang ut» som mange artister kaller det i sjargongen. Jeg kan bare si at dette var et av prosjektene som ikke ble noe av. Nå holder jeg på med mange nye, kreative prosjekter, sier Hans-Erik Dyvik Husby.

Bobestyrerer Thomas Berg Nordahl fikk en vanskelig jobb. Han ba om å få oversendt alle kontrakter som gjaldt selskapets virksomhet. Han mottok ikke en eneste avtale.

Datterselskapet hadde en ubetalt kredittkortregning på 319 000 kroner. Ble pengene brukt til drift av selskapet? Bobestyreren klarte ikke å finne noe svar.

Atle Jørgensen, som var daglig leder i TFPF Norge AS, mener Vidar Neverdal har skylden for at selskapet ble nedlagt.

– Neverdal påsto seg status som «en hittil ukjent arving av det svenske Lindgren-dynastiet, med bl.a rettigheter til et hittil ukjent Pippi Langstrømpe-manuskript». Etterhvert som vi ble kjent med diverse forhold rundt Neverdal, tok vi fullstendig avstand fra denne mannen, skriver han i en SMS til VG.

Vidar Neverdal avviser alle beskyldningene fra Jørgensen.

Johannes Flø var i gang med et nytt kapittel: Eksklusive leiligheter i Newport i delstaten Rhode Island i USA.

«En ny standard for luksus-leiligheter i vannkanten i Newport», het det da Vanderbilt Residences stod ferdig i 2008.

Her ligger superyachtene tett i tett langs bryggekanten.

Flø kjøpte to av de 16 enhetene i det fasjonable komplekset. Den ene har han solgt, den andre var i slutten av april til salgs for 18,5 millioner kroner.

I tillegg eier han, via selskapet sitt, leiligheter og forretningslokaler i Newport, med en anslått verdi på mer enn 60 millioner kroner.

En av Fløs naboer i Newport er forretningsmannen Michael DellaGrotta. De siste årene har de ligget i en bitter konflikt. Det begynte med et lån på en million dollar. DellaGrotta fikk ikke pengene tilbake – og startet en rettsprosess som fortsatt pågår.

Michael
DellaGrotta
Johannes
Flø

Rettsdokumenter VG har hentet ut, avdekker høy temperatur og alvorlige beskyldninger.

12. desember 2016 møttes de to på en kafe i Newport. Stemningen skal ha blitt opphetet. DellaGrotta forlangte pengene tilbake fra Flø umiddelbart.

Etter møtet skal DellaGrotta ha fått tilsendt en liten pappeske. I den lå et avkappet hestehode i porselen i det som skulle illustrere en seng. Han tok et foto og sendte det til blant annet Flø.

I et senere rettsdokument hevdet Flø at det var han som var blitt truet av DellaGrotta. Beviset han hadde vedlagt, var fotoet han hadde fått. Flø mente dette var en henvisning til den kjente hestehodescenen i mafiafilmen «The Godfather».

22. juni 2017 sto Flø i vitneboksen i den lokale domstolen i forbindelse med et søksmål fra DellaGrotta.

– Sonet du for bedrageri i Bastøy fengsel? spurte advokaten.

– Det er ikke et fengsel. Det er samfunnstjeneste, svarte Flø, ifølge de stenografiske notatene til rettsreferenten i Newport.

En liten times kjøretur unna rettssalen i Newport bor Johannes Flø. Det fredelige boligområde oser av luksus. Hans selskap betalte cirka 30 millioner kroner da villaen ble kjøpt i mars 2015, ifølge offentlige registre.

Flø kommer kjørende ut i en svart Chevrolet SUV. På passasjersiden sitter hans ektefelle. Han stanser og tar mobilbilder av VGs journalist.

– Hvorfor er dere interessert i meg? spør han på engelsk.

På engelsk, og deretter på norsk, får han vite at det er VG-journalister på jobb.

– Hei, jeg er Johannes, svarer Flø høflig.

VG forklarer at vi har intervjuet hans tidligere forretningspartner Vidar Neverdal hjemme i Norge.

– Pføy, sier Flø, og kjører avgårde.

Kort tid etterpå mottar VG en tekstmelding fra Flø

Jeg har saksøkt vedkommende og kommenterer ikke ventende rettssaker

Han ønsker heller ikke å snakke med VG om prosessen med Seagal-filmen eller leilighetene

Igjen, jeg kan dessverre ikke kommentere da disse tema omtalt også berører et større og omfattende søksmål jeg har mot Michael DellaGrotta [...] og andre. [...]

Newport noen timer senere: Flø kommer ut av bygningen der han eier flere enheter. Sammen med sin ektefelle går han mot den sorte SUVen. Flø protesterer ikke da han blir avbildet.

VG forklarer at vi vil snakke med ham om flere temaer. Han svarer med en lang latter.

Flø kjører av gårde og blir borte.

Politiet siktet Johannes Flø for grovt heleri etter at millionene forsvant fra enkens konto. Saken ble henlagt. Horn opplyser at Flø ville blitt etterforsket grundigere hvis han hadde oppholdt seg i Norge.

Politiet klarte ikke å få ham inn til avhør

Neverdal har sonet ferdig dommen på nesten fire år. Han mener seg uskyldig dømt. Han føler sviktet og svindlet av Flø.

– Han er rett og slett en kynisk og manipulerende person. Han må stoppes, sier Neverdal.

Laster klipp ...

Vidar Neverdal om Johannes Flø

Historien fortsetter

Hjemme i toppetasjen ved Frognerparken sitter Grace Hesselberg-Meyer ved spisebordet i stuen. Hun håper norsk politiet stiller Flø til ansvar.

Laster klipp ...

Jeg vil gjerne se ham hardt tatt

Historien fortsetter

5. mai fylte hun 94 år. Grace Hesselberg-Meyer tapte til sammen 17 millioner kroner. I sin rettslige forklaring slo hun fast:

– Av de pengene jeg har lånt ut, har jeg ikke fått noe tilbake. Bortsett fra litt hyggelig hjelp.

Johannes Flø har per sms svart på spørsmål fra VG. Her kommer han med et hardt angrep på Vidar Neverdal:

– Navnet hans er et navn jeg bare prøver å glemme. Aldri har jeg møtt en så "syk mann" som har klart å gjøre så mye skade med løgn og bedrag for både familie, gode venner og gode forretningspartnere. Enten er han så ondskapsfull som et menneske kan bli, om ikke tror jeg han knapt vet forskjell på rett og galt, skriver Flø.

Han fortsetter:

– For det første: Jeg har sannsynlig et direkte tap på +$2M eller mer, takket være Neverdals mange luftige historier og det inkluder ikke mine forretningspartnere sine tap. For det andre har jeg aldri blitt kontaktet av hverken politi eller påtalemyndighet vedr. hans bedragerisak. Så da er du feilinformert – jeg har aldri vært kontaktet, avhørt eller tiltalt for heleri, eller medvirkning på noe måte i hans bedragerisak. Eller noen annen helerisak. Jeg imøteser med stor takk dokumentasjon på min påståtte involvering i nevnte aktiviteter, skriver Flø.

Han mener Neverdal har lurt ham gjennom flere år:

– Uansett hvilke historier Neverdal måtte prøve å fremsette, presenterte han seg som arving av Nkr 600M. Når jeg traff han kom han fra Stockholm med eget privatfly. I overkant av 1-2 år fortsatte han å gi små og korte oppdateringer vedr. en såkalt trust- advokat i Stockholm og Oslo som visstnok jobbet med å frigjøre en stor arv etter forfatter Astrid Lindgren. Penger til film og garantier kom aldri. Men han fortsatte å fortelle filmfolk i inn og utland om sin arv.

Om deres første møte skriver han:

– Møtte Neverdal i Oslo sammen med hans livvakt på første møte i og med Neverdal aldri møtte nye mennesker uten sin personlige livvakt med skuddsikker bil. Jeg har sett mye rart i min tid utenfor Norge - jeg burde vel skjønt bedre da, men gav han Benefit-of-doubt. Noe jeg selvsagt angrer bittert på i dag, skriver Flø.

– Neverdal inngikk avtaler i inn- og utland for finansiering og garantier på filmproduksjon som jeg og andre partnere har måttet rydde opp i ettertid. Det har kostet mye tid og mye penger. Det hele har vært et mareritt som har tatt flere år å rydde opp i. Så som du kanskje forstår, har jeg liten appetitt for del mannen og hans 2-3 partnere, skriver Flø.

Han skriver videre at han kun kjenner Leif Nordmo gjennom hans daværende kone og hennes far.

I en oppfølgende SMS spør VG ham om pengene fra Grace Hesselberg-Meyer og deres møte i Naples, samt at hun føler seg svindlet. VG spør også om hans kjennskap til Steven Seagal og selskapet Fast & Serious, samt påstandene fra Leif Nordmo om at Flø skylder ham penger.

Da svarer Flø:

– Dette er fryktelige beskyldinger og jeg har heller ingen tiltro til disse angivelige beskyldningene du fremsetter. Jeg har aldri vært involvert i denne saken med Neverdal, som nevnt tidligere- jeg har aldri blitt kontaktet, avhørt eller tiltalt. Men imøteser med stor takk dokumentasjon på min påståtte involvering i en sak som er ferdig etterforsket av Økokrim.

Hvorfor skylder jeg Nordmo? Jeg trenger ikke penger fra han, skriver Flø.

Da VG ber om en e-postadresse han kan kontaktes på, oppgir han andressen til advokat John Christian Elden.

Han har sendt VG denne uttalelsen på vegne av sin klient:

Tilsvar fra Johannes Erskin Flø:

VG har forelagt Flø en fullstendig ferdigskrevet artikkel uten at avisen ønsker å gå i dialog om noen enkeltpåstander eller å høre Fløs syn før vinklingen og innholdet er bestemt. VG har avvist annet enn å la han få komme med formelt tilsvar til VGs oppfatning. Tilsvar gis derfor i sin helhet her, og bes inntatt i sin helhet:

* Flø flyttet fra Norge i 2007, og har etter det bodd i UAE og USA

* Hverken Flø eller hans far var vitner i rettssaken, og det var ikke deres sak som ble belyst. Tingrettens beskrivelser i 2015 er gjengivelser av Neverdals rettslige forklaring der han selv nektet straffeskyld og mente at skylden måtte ligge hos Flø.

* Flø har aldri vært siktet av norsk politi i denne saken, men på bakgrunn av Neverdals forklaring i retten vurderte politiet om Flø skulle etterforskes. Slik etterforskning ble aldri iverksatt, og det er ingen straffesak mot ham. Dette bekreftes av politiets egne dokumenter som jeg har mottatt i dag 11.05.2018, der Flø ikke har partsstatus.

* Flø har etter VGs påstander undersøkt med den norske ambassade i USA om det er noen politisak på ham, og om politiet har ønsket å snakke med han, men fått dette avkreftet.

* Fløs far ble avhørt som mistenkt fordi Neverdal hadde overført penger som han hadde skaffet seg fra Hesselberg-Meyer til hans konto. Saken ble henlagt fordi Neverdal hadde gitt inntrykk av at det var hans egne penger, og faren ikke hadde vært uaktsom eller utvist forsett ved mottaket.

* Hverken tingretten eller lagmannsretten fant å kunne legge Neverdals rettslige forklaring til grunn, og en anke til Høyesterett ble avvist

* Av de snaut 17 millionene Neverdal hadde skaffet seg fra Hesselberg-Meyer, ble 7,74 millioner overført videre via familien Flø. Resten synes brukt på private eller andre formål fra Neverdals side. Advokatfirmaet Withers i London som bisto i politiets etterforskning, kunne bekrefte av 1,3 millioner USD (ca 7,4 mill NOK etter dollarkursen i 2012) av disse overføringene var overført videre som Neverdals egen investering i «Fast & Furious». Neverdal hadde ikke opplyst eller anført at han investerte på vegne av Hesselberg-Meyer.

* Neverdal har selv i politisaken opplyst at «Pappaen til Pippi»-prosjektet var hans ide og at noen han kjente i Sverige satt på rettighetene. Flø kan bekrefte at Neverdal opplyste dette.

* Flø opplyser at han har passtempler som viser at han ikke var i USA i slutten av januar 2014

* Det er en rekke andre feil og unøyaktigheter i den artikkel som er oversendt, men det er VG som selv må ta ansvaret for å ha korrekt informasjon før man velger å bringe det videre. Det vil gå for langt i et tilsvar å komme inn på alt dette når VG ikke har vært interessert i å ha dialog om korrigeringer eller opplysninger før saken ble bestemt vinklet og utformet.

Vidar Neverdal har lest alle påstandene fra Flø, og avviser disse på det sterkeste.

Faren til Johannes Flø ønsker ikke å svare på spørsmål fra VG.

Del på Facebook
Publisert: 12. mai 2018
Av: Rolf J. Widerøe, Robert Simsø, Sondre Nilsen, Natalie Remøe Hansen og Svein Kjølberg
Foto: Tore Kristiansen, Thomas Nilsson, Kristoffer Kumar, Shutterstock og privat