VG kan i dag avsløre hvordan mirakelpredikanten fra Vennesla har samlet inn penger fra nordmenn til nødhjelpsprosjekter som ikke eksisterer.
Så sent som 15. september i år ba Pedersen om gaver, fordi stiftelsen hans, Misjonen Jesus Leger, hadde «2000 munner å mette i India» på sine «24 barnehjem».
VG kan nå dokumentere at predikanten aldri har finansiert 24 barnehjem, men to. På ett av disse bor det bare kuer. Det andre er ikke i drift som barnehjem – men brukes til å tilby et titalls barn leksehjelp.
Predikanten forteller også sine givere at de støtter 200 spedalske i India med ett måltid om dagen.
VG oppsøkte de spedalske. De rister på hodet, og sier de får all mat av myndighetene – ikke Svein-Magne Pedersen.

2017 – 2018
Vennesla, Norge
Mirakelpredikant Svein-Magne Pedersen (70) har bygget opp en millionbusiness ved å hevde at han har Guds gave til å helbrede syke. Gjennom en bønnetelefon for syke til 14 kroner i minuttet, og donasjoner og gaver, har predikantens stiftelse, Misjonen Jesus Leger (MJL), fått store inntekter.
Tidligere i år publiserte VG skjulte opptak som avslører hva predikanten sa da han ble oppringt av alvorlig syke mennesker. Se dokumentaren her:
I sitt magasin «Legedom» trigger Pedersen giverlysten:
«Noen kan gi 100 kroner, 200, 490, – og mange kan strekke seg til 1000 kroner. Andre kan gi 2000, 3000, 10.000, 20.000, 50.000, 100.000 eller mer». Han oppfordrer:
«Send din støtte nå, slik at vi kan hjelpe andre!». Videre:
«Spør Gud: Gud, hva vil du jeg skal sende til MJL for oktober?»
Predikanten skriver også:

Stiftelsen Pedersen leder oppgir å ha satt av 123 millioner av sine inntekter til «stiftelsens ideelle formål» gjennom de siste ti år. Dette inkluderer nødhjelp til foreldreløse, indiske barn og misjonsvirksomhet.
«Når du kommer til himmelen, vil du få møte mange som er blitt frelst og helbredet fordi du ga oss mulighet til å bygge barnehjem (...).», har stiftelsen skrevet når de har bedt om penger.

Etter VGs avsløringer i juni la predikanten ned den omstridte bønnetelefonen. Et halvt år senere ber han fremdeles om pengegaver.
«Fra den 10. juli avsluttet vi forbønn over teletorget (...). Det innebærer at vi må anmode brukerne om å hjelpe oss med å betale ekstra utgifter», skriver stiftelsen på en giro til sine givere i sommer. «Vi trenger tre millioner i juli for å komme i balanse», står det også.
Pedersen forteller at stiftelsen «trenger så sårt midler» for blant annet å gi mat til barna ved 24 barnehjem i India.
På sosiale medier hylles predikanten av sine tilhengere for hjelpearbeidet:

For å spore opp det som skulle være Pedersens 24 barnehjem i Orissa og Chennai India, har VG søkt svar hos indisk politi, tilsynsmyndigheten Child Welfare Committee, fått innsyn i register for barnehjem og snakket med et titalls lokale personer og barnehjemsarbeidere.
De forteller en annen historie enn den mirakelpredikanten presenterer for sine givere.
VG har gjentatte ganger bedt Pedersen om et intervju, og sendt ham en rekke spørsmål. Han henviser til sin advokat John Christian Elden. I en uttalelse skriver advokaten at Misjonen Jesus Leger har forholdt seg til opplysninger fra sine samarbeidspartnere i India, og stiftelsen har ikke har hatt noen grunn til å betvile dette.
«Misjonen er ikke en hjelpeorganisasjon noe som kommer til uttrykk ved at de gir gaver til samarbeidspartnere bl.a. i utlandet. Misjonen overtar ikke noe ansvar for prosjektene de gir gaver til», skriver Elden i en e-post til VG.
Les hele uttalelsen i bunnen av denne saken.

Oktober 2018
Ralaba, Orissa
En ødelagt barnesko på den gjengrodde lekeplassen er det eneste som minner om det som har vært.
Bak krokete palmer og soltørt gress kommer det til syne: Den karakteristiske, gule bygningen med røde og turkise detaljer, som skulle vært mirakelpredikantens barnehjem for 1000 barn i delstaten Orissa.
Samme måned som VG finner den nedlagte bygningen, publiserer Misjonen Jesus Leger denne videoen på sine nettsider:
Barnehjemmet kjennes igjen som en gråere utgave av den skinnende, nymalte bygningen Misjonen Jesus Leger viser til sine givere.
Nå har noen risset inn ord og symboler på betongveggene. Vinduer og dører er stjålet. Gulvene på barnas rom er dekket til med høy. Kuer søker ly her om nettene.




For ti år siden sto kirker og hjem i flammer i Orissa. Ytterliggående hinduer hadde som uttalt mål å utrydde alle kristne i området. Et blodbad.
«Mange barn ble foreldreløse. Mange av disse fikk MJL muligheten til å ta vare på. For en ære!», skriver Svein-Magne Pedersen på stiftelsens nettsider så sent som i forrige måned.
Barnehjemmet misjonen bygde i Orissa skulle bli en ny start for de fortapte barna. New Life Children Home.
Samme uke som VG sporer opp barnehjemmet i en landsby på østkysten av India, omtaler Pedersen dette som hjemmet til 900 foreldreløse barn.

– Dette er bare en stor bløff. Barnehjemmet eksisterer ikke lenger, sier politibetjent i det lokale politiet, Pravat Routray, til VG.
Han bekrefter overfor VG at Pedersens barnehjem i Orissa ble nedlagt for tre år siden.

Rommene i betongbygningen har håndmalte tall over døren. Totalt er det ni rom, i tillegg til en hovedbygning. Misjonen Jesus Leger og Pedersen har i sine magasiner og på giroer omtalt dette som «ti barnehjem med plass til 2000 barn i Orissa».