2Hjemmet
1Festlokalet
Brumunddal
3Basestasjon
4Blodfunn 1
5Blodfunn 2
Mjøsa
Ca. 7,8 kilometer
1 km
Scroll ned

Forsvinningen
i Brumunddal

Janne Jemtland (36) forsvant natt til 29. desember. To uker senere ble ektemannen pågrepet og siktet for drap.

28. desember, kvelden

1
Festlokalet

Janne Jemtland og ektemannen er på bygdelagsfest på forsamlingshuset Veldrom i Brumunddal.

2-tiden, 29. desember

De forlater festen med taxi en gang før klokken 2 natt til fredag 29. desember.

2-tiden, 29. desember

2
Hjemmet

Janne og ektemannen tar taxi hjem.

Parets hjem ligger i Ellevsætervegen, 7,8 kilometer fra festlokalet. Politiet vet hun forlot boligen, men ikke hvor eller hvordan. Her er den siste sikre observasjonen av Janne gjort, ved 2-tiden

29. desember, kl. 5.50

3
Basestasjon

Signaler fra en basestasjon i Brumunddal sentrum viser aktivitet på Jannes mobiltelefon.

Basestasjonen dekker et større område, og begge de senere funnene av blod ligger innenfor basestasjonens dekningsområde.

4. januar

4
Første blodfunn

Etter tips fra en turgåer, finner politiet blodspor i Fagerlundvegen i Brumunddal.

Funnet blir gjort nesten 12 km fra hjemmet.

6. januar

5
Andre blodfunn

Politiet finner nytt blodspor. Blodet sendes til analyse, og dagen etterpå bekreftes det at også dette blodet stammer fra Janne.

Det er snakk om «ikke ubetydelige mengder blod», og det er omtrent like mye blod på de to funnstedene, opplyser politiet.

Det er om lag halvannen kilometer mellom de to blodfunnene.

Nedenfor kan du lese en detaljert tidslinje som oppdateres kontinuerlig.

Detaljert tidslinje

28. desember, kvelden

Bygdelagsfest

4. juledag er Janne Jemtland og ektemannen på bygdelagsfest på forsamlingshuset Veldrom i Brumunddal. Ifølge festdeltakere VG har snakket med, forløp festen seg som en «vanlig bygdelagsfest» med mat, dans og god stemning. Av 185 påmeldte gjester skal det ha vært nesten 100 prosent oppmøte. Jannes bror Terje Opheim har fortalt at han fikk flere videoer tilsendt av søsteren på Snapchat gjennom kvelden. Ifølge Opheim var hun tilsynelatende i perlehumør.

Image description
Foto: Fredrik Solstad
29. desember, før klokken 2

Taxi hjem

Janne og ektemannen tar taxi hjem fra festen en gang før klokken 02. VG har snakket med taxi-sjåføren, som ikke ønsker å kommentere saken. Politiet opplyser at de føler seg trygge på tidspunktet for hjemkomst i Janne og ektemannens felles hjem.

29. desember, klokken 2

Forlater bopel

Politiet er sikre på at Janne forlater bopel omkring klokken 02.00. De har ikke opplyst hvorvidt hun drar derfra alene eller om hun legger i vei til fots. Politiet vil heller ikke svare på hvorfor det skjedde.

29. desember, kl. 5.50

Signal fra basestasjon

Signaler fra en basestasjon i Brumunddal sentrum viser aktivitet på Jannes mobiltelefon. Politiet ønsker ikke å opplyse om det er snakk om aktiv bruk av telefonen. Basestasjonen dekker et større område, og begge de senere funnene av blod ligger innenfor basestasjonens dekningsområde.

Image description
Foto: Fredrik Solstad
30. desember, kl. 9.26

Meldes savnet

Jannes ektemann ringer til politiet og melder henne savnet. De som mottar samtalen på politikontoret, oppfatter imidlertid ikke situasjonen som akutt eller bekymringsfull. Det settes derfor ikke i gang noe søk etter tobarnsmoren. Telefonsamtalen er lagret, og politiet vil i etterkant evaluere om håndteringen har vært kritikkverdig.

31. desember, morgenen

Meldes savnet på nytt

Ektemannen ringer igjen til politiet og forteller at Janne ennå ikke er kommet til rette. Først nå «trykkes det på den store knappen», opplyser lensmann Terje Krogstad i Ringsaker.

Image description
Foto: Fredrik Solstad
31. desember, kl. 21.09

Etterlyses på Twitter

Politiet skriver på Twitter at en kvinne er savnet i Brumunddal. I samråd med de pårørende velger man ikke å gå ut med navn og bilde på dette tidspunktet, opplyser lensmann Krogstad. Det gis imidlertid en beskrivelse av kvinnen.

2. januar

Politiet gir ut bilde

Det har gått mer enn fem dager når politiet og de pårørende blir enige om å gå ut med et bilde av Janne i håp om at noen som kan vite hvor hun befinner seg, skal ta kontakt.

Image description
Foto: Privat
4. januar

Første blodfunn

Etter tips fra en turgåer, finner politiet blodspor i Fagerlundvegen i Brumunddal. Senere viser tester at blodet stammer fra Janne. Politiadvokat André Lillehovde van der Eynden opplyser at saken nå etterforskes som en kriminalsak, der politiets hovedteori er at noe har tilstøtt Janne.

Image description
Foto: Fredrik Solstad
6. januar

Andre blodfunn

En gang før klokken 16 lørdag ettermiddag finner politiet et nytt blodspor, også denne gangen etter tips fra en forbipasserende. Blodet sendes til analyse, og dagen etterpå bekreftes det at også dette blodet stammer fra Janne. Det er snakk om «ikke ubetydelige mengder blod», og det er omtrent like mye blod på de to funnstedene, opplyser politiadvokaten.

Image description
Foto: Fredrik Solstad
9. januar

Kripos med økt bistand til etterforskningen

Kripos sender ytterligere to taktiske etterforskere til Brumunddal for å bistå i etterforskningen av forsvinningen til savnede Janne Jemtland. To krimteknikere, én fra operativ krimanalyse og tre taktiske etterforskere er allerede på plass. Kripos ble koblet inn i saken fredag 5. januar, etter at det først ble funnet blod som tilhører den savnede 36-åringen.

Image description
Foto: Trond Solberg
10. januar

Sperrer av område rundt Jannes bolig

Politihelikopter blir satt inn i søket etter savnede Janne Jemtland (36). Det blir også benyttet beltegående ATV, snøskuter og politihunder. Det resultatløse søket er konsentrert i området rundt huset hvor Janne og ektemannen bor. Helikopteret søker også nedover mot og mellom de to blodfunnstedene. Politiet opplyser at de har fått over 200 tips i saken.

Image description
Foto: Christina Quist
11. januar

Nye søk og Sivilforsvaret bistår

Politiet foretar nye søk etter funn av «et mulig spor» i et område ikke langt fra det andre blodfunnet. Det søkes med firhjuling, snøskuter og hunder. 27 personer fra Sivilforsvaret bistår politiet i letingen i området der Janne Jemtland bor. Politiet uttaler at de fremdeles holder alle muligheter åpne og at de ikke har klart å «lukke noe dører».

11. januar

Bil nytt spor i Janne-saken

Et vitne skal ha tipset politiet om en bil i området der politiet og Sivilforsvaret de siste dagene har lett etter Janne. Det skriver Hamar Arbeiderblad. Observasjonen skal være gjort 29. desember, samme dag som tobarnsmoren forsvant. Etter det HA erfarer, kan vitnets forklaring ha vært en viktig årsak til at politiet tok opp søket i området rundt boligen denne uken.

Image description
Foto: Trond Solberg
12. januar

Kripos øker bistanden betydelig

Kripos har trappet opp bistanden i forsvinningssaken betydelig, og VG får fredag formiddag opplyst at Kripos nå bistår politiet i Brumunddal med totalt 19 personer. I Brumunddal bistår Kripos nå med fem taktiske etterforskere, fire teknikere og to analytikere. Det sitter også åtte personer hos Kripos sentralt. Disse bistår med ulik spisskompetanse.

Image description
Foto: Trond Solberg
12. januar

Ransaker Janne Jemtlands bolig

Politiet ransaker fredag formiddag Janne Jemtlands bolig. En tredjemannsransaking er en ransaking hos noen som ikke er mistenkt i en sak, men hvor politiet tror det kan finnes bevis. Samtidig gjør Kripos undersøkelser på et gjenvinningsanlegg like utenfor Hamar. Politet har fraktet bort to av ekteparets biler og en traktor.

Image description
Foto: Trond Solberg
12. januar

Ektemannen pågrepet

Politiet innkaller til pressekonferanse klokken 22.00 på kvelden og offentliggjør at de har siktet Janne Jemtlands ektemann for drap. Bakgrunnen for siktelsen er funn som ble gjort i bolighuset under ransakingen tidligere på dagen.

Ektemannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag. Se pressekonferansen her.

Image description
Foto: Jørgen Braastad
13. januar

Finner død kvinne i Glomma

Politiet holder en pressekonferanse om status i Janne-Saken. Der bekrefter de at de gjør søk i Glomma i Våler kommune, og at de med disse søkene håper å lokalisere Janne Jemtland.

Senere lørdag finner politiet en død kvinne på bunnen av Glomma, ved Eidsbrua i Våler kommune. Søket i området blir gjort på bakgrunn av det politiet omtaler som «informasjon og spor» de har fått det siste døgnet. Det er ikke bekreftet at kvinnen er Janne Jemtland, men politiet kjenner ikke til at det er andre personer som er savnet i området. Politiet planlegger nye avhør av ektemannen.

Hamar Arbeiderblad skriver at Janne Jemtlands blod ble funnet under ransakingen av ekteparets bolig og eiendom fredag.

Her finner politiet død person i Janne-søket:

16. januar

Bekrefter funn av Janne Jemtland

Det var tobarnsmor Janne Jemtland (36) som ble funnet i Glomma ved Eidsfoss bru lørdag. Det bekrefter den foreløpige obduksjonsrapporten av den døde kvinnen.

Innlandet politidistrikt skriver i en pressemelding tirsdag ettermiddag at de fremdeles ikke kan si noe om dødsårsaken til Jemtland, men at de vil komme tilbake til dette på et senere tidspunkt i etterforskningen.

Image description
Foto: Jørgen Braastad