Dette vet vi om drapet på Sunniva Ødegård

Sunniva Ødegård (13) ble funnet død på en sti 150 meter fra hjemmet i Varhaug klokken 03.09, natt til mandag. Politiet har konkludert med at 13-åringen ble drept og har siktet en 17 år gammel gutt fra samme sted.

Kart | Tidslinje | Sunniva | Siktede | Artikler

Kart

1
Funnsted
1
2
Sunnivas hjem
2
5
Sikret spor
5
4
Vitne­observasjon
4
3
Innbrudd
3
150 m
750 m
Mix-kiosken
Jernbane-
undergang
Innbrudd i
barnehage
Sikret spor

Varhaug

Søndag kveld

Faren til Sunniva dro ut for å lete etter henne søndag kveld, da hun ikke hadde kommet hjem til avtalt tid. I sentrum møtte han tilfeldig på en politipatrulje som hadde rykket ut til innbruddet i Trekløveren barnehage. Politiet begynte da å lete etter 13-åringen sammen med faren og flere andre.

1 Funnsted

Kl. 03.09 natt til mandag

Sunniva ble funnet drept her i dette boligområdet ved toglinjen kl. 03.09 natt til mandag. Den siktede 17-åringen bor i området. Det tar i underkant av ti minutter å gå fra dette stedet til Trekløveren barnehage.

2 Hjemmet til Sunniva

Huset til familien ligger rundt 150 meter fra funnstedet, og det tar i underkant av to minutter å gå herfra til stedet på stien hvor hun ble funnet.

3 Innbrudd i Trekløveren barnehage

Kl. 21.30 søndag kveld

Innbruddsalarmen gikk i Trekløveren barnehage klokken 21.30 søndag kveld. Politiet ble varslet om innbruddet kl. 22.41. Den siktede 17-åringen har fortalt politiet at det var han som knuste en rute i barnehagen.

4 Vitneobservasjoner ved Mix-kiosk

22.30 til 22.36 søndag kveld

En ansatt på Mix-kiosken ser den siktede 17-åringen på sykkel i stor fart, i retning mot funnstedet. Hun låste kiosken som stenger 22.30 og tok toget klokken 22.36.

Mellom 23.20 og 23.30 søndag kveld

Et vitne ser 17-åringen komme forbi Mix-kiosken på sykkel, i retning fra funnstedet. Vitnet beskriver farten som «voldsom» og reagerer på at han ikke stopper og slår av en prat.

Like ved Mix-kiosken er det en jernbaneundergang.

5 Sikring av spor

Onsdag ved 10-tiden

Politiet sperrer av to containere og en kjeller. Politiet sier at de ønsker å sikre potensielle spor før containerne etter planen skal tømmes.

Tidslinje

Søndag 29.07 – 21.30

Innbrudd i barnehagen

Foto: Trond Solberg/VG

Innbruddslarmen i Trekløveren barnehage går av. Politiet får meldingen 22.41 og rykker ut til stedet. Faren til savnede Sunniva Ødegård (13) kommer i kontakt med patruljen, som deretter bistår i letingen etter jenta. Den siktede 17-åringen har senere innrømmet at det var han som knuste en rute.

Søndag 29.07 – 22.15

Forlot venn

Ifølge politiet skal Sunniva Ødegård ha forlatt vennen hun besøkte på Varhaug rundt klokken 22.15. Politiet mener hun ble drept på veien hjem.

Søndag 29.07 – Rundt 22.30

Telefonsamtalen

Sunniva Ødegård skal ha snakket med kjæresten på telefon, sier hans mor til Stavanger Aftenblad. Hun hadde tidligere på kvelden vært på besøk hos en kamerat. Telefonsamtalen blir brutt. «Nå er jeg hjemme. Shit», skal ha vært det siste 13-åringen sa.

Søndag 29.07 – 22.30 til 22.36

Foto: Trond Solberg/VG

En ansatt på Mix-kiosken ser den siktede 17-åringen på sykkel i stor fart, i retning mot funnstedet. Hun låste kiosken som stenger 22.30 og tok toget klokken 22.36.

Søndag 29.07 – Mellom 23.20 og 23.30

Vitne ser siktede på sykkel

Et vitne ser 17-åringen komme forbi Mix-kiosken på sykkel, i retning fra funnstedet. Vitnet beskriver farten som «voldsom» og reagerer på at han ikke stopper og slår av en prat.

Mandag 30.07 – 03.09

Sunniva blir funnet

Foto: Trond Solberg/VG

Sunniva Ødegård blir funnet død, og politiet slår umiddelbart drapsalarm. Da har familien hennes lett etter henne i flere timer, etter at hun ikke kom hjem til avtalt tid fra en venn. Hun blir funnet på en sti rundt 150 meter unna hjemmet. Politiet mener hun ble flyttet like før hun ble funnet.

Mandag 30.07 – 07.50

Politiet melder om død person

Politiet i Sør-Vest melder på Twitter om funn av en død person, og etterlyser vitner som kan ha lagt merke til eller reagert på noe.

Mandag 30.07 – 11.00

Den første pressekonferansen

Politiet holder pressekonferanse på Stavanger politistasjon. Her forteller de at en 13 år gammel jente er funnet død, og at hovedteorien deres er drap. Kripos blir koblet inn i saken. Politiet har på dette tidspunktet ingen mistenkte.

Mandag 30.07 – 17.25

Frigir navn

Foto: Privat

Politiet frigir i en pressemelding navnet på den avdøde jenta: Sunniva Ødegård.

Mandag 30.07 – kveld

Det første avhøret med siktede

Den nå siktede 17-åringen melder seg selv til politiet og har følge med en annen person. Han får status som siktet og avhøres sammen med sin advokat. Gutten erkjenner å ha vært på funnstedet, men nekter straffskyld for drapet.

Tirsdag 31.07 – 09.15

Offentliggjør siktelse

Politiet holder en ny pressekonferanse. De forteller at en 17 år gammel gutt er siktet for drapet på Sunniva Ødegård.

Mandag 31.07 – 13.30

Varetektsfengsling

Foto: Hugo Bergsaker/VG

Den siktede 17-åringen blir fremstilt for fengsling bak lukkede dører i Jæren tingrett. Politiet begjærer to ukers varetektsfengsling med brev- og besøkskontroll, og får medhold i retten. Kjennelsen blir unntatt offentlighet.

Onsdag 01.08 – 10.00-tiden

Politiet sikrer spor

Trond Solberg/VG

Politiet sperrer av to containere og en kjeller. Politiet sier at de ønsker å sikre potensielle spor før containerne etter planen skal tømmes. Litt senere på dagen beslaglegger politiet en sykkel fra garasjen ved siktedes bolig.

Onsdag 01.08 – 11.00

Politiet slår fast drap

Politiet inviterer til ny pressebrief. Politiet bekrefter at de har fått den foreløpige obduksjonsrapporten og at de er sikre på at det er et drap. De vil ikke svare på om det er en entydig dødsårsak. I tillegg opplyser politiet at siktede har erkjent innbruddet i Trekløveren barnehage.

Onsdag 01.08 – 13.22

Anker ikke fengsling

Siktedes advokat, Tor Inge Borgersen. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB scanpix

17-åringens advokat Tor Inge Borgersen opplyser i en skriftlig kommentar til NTB at varetektsfengslingen ikke blir anket. Han sier at gutten har forståelse for at politiet trenger tid, og håper etterforskningen vil sjekke ham ut av saken. Dette er den eneste uttalelsen 17-åringens forsvarer har kommet med til mediene etter siktelsen.

Onsdag 01.08 – Ettermiddag

Det andre avhøret

Den siktede 17-åringen avhøres for andre gang av politiet. Siktede avbryter avhøret etter kort tid. Politiet ønsker ikke å si hvorfor, men sier de har blitt enige med siktede om å gjøre et nytt forsøk dagen etter.

Torsdag 02.08 – 09.54

Fått 80 tips

Politiet opplyser i en pressemelding at det har kommet inn rundt 80 tips i saken og at rundt 40 vitneavhør er gjennomført.

Torsdag 02.08 – 10.10

Familien snakker ut

Familiens bistandsadvokat Harald Øglænd. Foto Eirik Røsvik/VG

Sunnivas foreldre kommer med en skritlig uttalelse. De sier at savnet etter Sunniva er stort, men at de også tenker på foreldrene til 17-åringen. Brevet er formidlet gjennom bistandsadvokat Harald Øglænd, og blir først publisert på Dagbladet.

Torsdag 02.08 – 14.19

Siktede nekter å forklare seg

I et nytt forsøk på avhør av siktede ønsker han ikke å forklare seg på nytt, men viser til sin første forklaring. Politiet sier at de vil forsøke å avhøre ham på nytt, men at det ikke er satt opp et nytt tidspunkt.

Torsdag 02.08 – 15.26

Politiet ønsker kontakt med par

Politiet ønsker å komme i kontakt med et par i 20-årene som skal ha gått tur på Varhaug mellom 22.00 og 23.00 søndag kveld. De mener paret kan ha informasjon som er av betydning for etterforskningen.

Torsdag 9. august

Tilstår

Politiet opplyser på en pressekonferanse at den siktede 17-åringen har tilstått å ha begått drapshandlingen. Politiet mener Sunniva Ødegård ble drept på vei hjem, men at kroppen ble flyttet kort tid før hun ble funnet.

Sunniva

Sunniva ble funnet drept på en gangsti 150 meter unna hjemmet på Varhaug klokken 03.09 natt til mandag 30. Juli.

Sunniva beskrives av familien som en sprudlende og glad jente som var sosial og likte å være med venner. Hun fikk ofte besøk og det var vanlig at vennene samlet seg i huset.

Sunniva var flink på skolen og hadde gode karakterer.

Siktet for drap

En 17 år gammel etnisk norsk gutt fra Varhaug ble dagen etter at Sunniva Ødegård ble funnet drept, siktet for drap. Han var i følge med en annen person da han meldte seg for politiet som vitne.

17-åringen forklarte først at han tilfeldigvis kom over avdøde, men at han ellers ikke hadde noe med drapet å gjøre. Senere endret han forklaring, og erkjenner nå drapshandlingen.

Gutten er ikke tidligere straffedømt, men beskrives som en kjenning av politiet.