Serie A

Kontinuitet og kjøpsfest - Juventus-utfordrerne nærmer seg

-journalist
Even Braastad (@EvenBraastad) vurderer
Serie A

Det begynner å bli noen år siden Serie A lå an til å bli så spennende som kommende sesong. Juventus er svekket defensivt, Milan forsterket overalt og Napoli-toget tøffer videre med leken fotball i Maurizio Sarris 4-3-3.

1
Juventus

Image description

NY NUMMER TI: Paulo Dybala glitret i 2016/2017 for Juventus. Kommende sesong har han nye lekekamerater å forholde seg til offensivt. Foto: Reuters

Seks strake seriegull. Tre under Antonio Conte, tre under Massimiliano Allegri. La om til en 4-2-3-1-formasjon forrige sesong, og spillerkjøpene i sommer bærer bud om at dette blir formasjonen vi kommer til å se Juventus i også kommende sesong. Men seriemesterne er svekket defensivt. Leonardo Bonucci sto for Serie As mest overraskende overgang i sommer da han dro til AC Milan. I tillegg er Mattia De Sciglio (AC Milan) på høyreback et steg ned fra Dani Alves, som dro til PSG.

Det skaper usikkerhet bakerst i et Juventus-lag som har sluppet inn 135 mål de siste seks sesongene. 0,59 per kamp i snitt. I supercup-finalen mot Lazio slapp de inn tre. Da med Andrea Barzagli på høyreback og Mehdi Benatia ved siden av Giorgio Chiellini på stopperplass. Chiellini og Alex Sandro (venstreback) er per nå de eneste man kan være nokså sikre på at spiller i den bakre fireren.

Offensivt er det imidlertid flere strenger å spille på. De har hentet lynraske Douglas Costa, og Fiorentina-juvelen Federico Bernardeschi. Med Paulo Dybala, Mario Mandzukic, Marko Pjaca og Juan Cuadrado i troppen fra før, er det nok av klassespillere til å servere Gonzalo Higuaín der han er best - foran mål.

Usikkerheten defensivt kan kanskje veies opp av forsterkninger offensivt. Samtidig er det vanskelig å se for seg at et Allegri-lag skal gå opp i den defensive limingen. Daniele Rugani kan få tid til å vokse etter Bonuccis exit, og Blaise Matuidi (fra PSG) gir mer løpskraft og kvalitet i bredden på midtbanen.

Vi tror det blir jevnere i Serie A i år enn på lenge. Gullkampen kan bli en fengslende affære hele veien inn. Men Juventus har den sterkeste troppen, de ser forsterket ut offensivt, og et sesongspill på Juventus som seriemester til 1,65 i odds hos Norsk Tipping blir vårt forslag.

Se også: Trenerskolen Juventus

Enig eller uenig i plasseringen av Juventus? Gå til kommentarer

2
Napoli

Image description

TRIOEN: Lorenzo Insigne (fra venstre), Dries Mertens og Marek Hamsik er tre av Napolis offensive våpen. Foto: AFP

Hovedgrunnen til økt spenning er todelt. Den første heter Napoli. Kontinuitet i spillerstall og spillestil har gjort toppnivået til Maurizio Sarris 4-3-3-spesialister til det kanskje høyeste i Serie A. Alle vet hvordan Napoli vil spille, men da det stemmer for Napoli, så går det for fort for de aller fleste.

Nykommerne Amadou Diawara og Piotr Zielinski ble kjent med systemet i fjor, og har gitt Sarri nødvendig bredde på en midtbane hvor Jorginho, Allan og Marek Hamsik spilte så godt som alt de to foregående årene.

Det er så mye mål i dette laget. Etter at Higuaín-erstatter Arkadiusz Milik ble skadet etter fire mål på like mange kamper, tok Dries Mertens over som midtspiss. Mannen Sarri har uttalt at han helst vil ha fire av – en på venstrekant, en på høyrekant, en som midtspiss og en til å sette inn når motstanderne er slitne – svarte med å score 28 ganger. Kvartetten Mertens, Insigne, Callejon og Hamsik sto for 72 (!) scoringer.

Primus motor og kaptein, Hamsik, har for øvrig stødig kurs mot to klubbrekorder. Scoringsrekorden til Diego Maradona (115) er han kun to nettkjenninger unna, mens han mangler 49 kamper for å tangere klubbrekorden til Guiseppe Bruscolotti (511).

Napoli har kvalitet nok til virkelig å ta opp Scudetto-hansken denne sesongen. Møter Juventus i det som kan bli direkte avgjørende i gullkampen i den 34. serierunden. Men Torino-klubbens rutine og Allegris klokskap, gjør at vi holder “Den gamle dame” like foran.

Enig eller uenig i plasseringen av Napoli? Gå til kommentarer

3
AC Milan

Image description

SE OPP FOR KESSIÉ: Franck Kessié er et av AC Milans sommerkjøp. Han var en av hovedgrunnene til Atalanta-suksessen forrige sesong. Foto: AP

Den andre grunnen til økt Serie A-spenning kommer av AC Milans voldsomme opprustning. Kina-penger gjorde AC Milan til mercato-kongene i Serie A i sommer. 28 poeng å kappe av til Juve er for mye, men to milliarder kroner fordelt på åtte spillere som forsterker førstelaget må nesten føre dem langt nærmere i år. Og enda viktigere, tilbake i toppen av italiensk fotball og tilbake til Champions League.

Investeringene ser smarte ut. Franck Kessié (tidligere Atalanta) er et av fotballens råeste midtbanetalenter, og Andrea Conti (også Atalanta) kåret til årets forsvarsspiller i Serie A forrige sesong. Har i tillegg hentet rutinerte Serie A-spillere som Lucas Biglia (Lazio) og nevnte Bonucci.

Det er to store spørsmål:

• Har Milan en storscorer i troppen?

• Klarer Montella puslespillet?

Det første først: Ikke siden Zlatan Ibrahimovic leverte 28 scoringer i 2011/12-sesongen, har en Milan-spiller scoret over 20 mål på en sesong. Carlos Bacca har ikke vært mannen. Kan André Silva eller Nikola Kalinic (sannsynligvis inn) være det? Det er her den usikre skoen trykker for Milan, også i år.

Så det andre: Montella har klart det før. I hans første sesong som Fiorentina-trener, kjøpte klubben 17 (!) nye spillere. Montella fikk sving på mange av kjøpene. Borja Valero, Guiseppe Rossi, Juan Cuadrado, Stefan Savic, David Pizarro, Matías Fernandez, Alberto Aquilani og Facundo Roncaglia var åtte av kjøpene som ble sentrale i Viola, som erstattet 13. plassen i 2011/2012 med 4. plass året etter, samt de to kommende sesongene. Deres beste plassering siden Gabriel Batistuta herjet på topp og førte Viola til en 3. plass.

Så Montella kan pusle. Så får vi se om han pusler frem en tre- eller firebackslinje. Conti og Ricardo Rodriguez tar plass på hver sin back. Med Biglia som den sentrale tryggheten, og Kessié og Bonaventura/Calhanoglu som indreløpere på hver sin side av ham på midten, kan Milan fort bli å se tilbake i toppsjiktet av italiensk fotball i en 3-5-2-variant.

Les mer om Milan: To milliarder skal vekke de fra dvalen

Enig eller uenig i plasseringen av AC Milan? Gå til kommentarer

4
Inter

Image description

BLIR HAN? Et av spørsmålene før sesongstart i Inter er om Ivan Perisic blir i klubben. Foto: Reuters

Luciano Spallettis inntog i Inter er kjærkomment for en klubb hvor det til tider har sett ut som samtlige spillere har dratt i hver sin retning. Det litt seige Inter-laget de siste årene, blir sannsynligvis mer direkte under Spalletti.

Man skal ikke overtolke en god sesongoppkjøring, men Inter har utvilsomt sett bedre ut. Borja Valero (Fiorentina) kan fort bli den offensive ballfordeleren Inter håpet de kjøpte i Ever Banega i fjor, og Milan Skriniar (Sampdoria) kan være et av sommerens beste kjøp. Stopperen er smart og god med ball, og har kvaliteter som gjør at han ofte slipper å takle. I tillegg har de forsterket seg der de er svakest, på backplass. Dalbert har levert bra, særlig offensivt, for Nice.

Mauro Icardi er eneren på topp i det som sannsynligvis blir en 4-2-3-1, men en Stefan Jovetic i god form før seriestart gir Spalletti bredde med kvalitet på topp. Blir Ivan Perisic i Milano, vil kroaten sammen med Antonio Candreva på motsatt kant, bidra med flust av moro å jobbe med for Inters angripere.

Klarer Spalletti å gjøre Inter til et lag, så kan de fort ta innersvingen på Inter-managerens forrige arbeidsgiver.

Enig eller uenig i plasseringen av Inter? Gå til kommentarer

5
Roma

Image description

MÅ LEVERE: Edin Dzeko-scoringer blir viktig for et Roma-lag hvor flere profiler har forlatt klubben. Foto: AFP

Summen av usikkerhetsmomenter gjør Roma til et uforutsigbart lag kommende sesong. Tidligere Roma-spiller Eusebio Di Francesco har sin første jobb som trener i en storklubb etter at han ble hentet fra Sassuolo i sommer.

Hans første år blir ingen enkel oppgave. Antonio Rüdiger og Mohamed Salah har dratt til henholdsvis Chelsea og Liverpool. Leandro Paredes har tatt turen til Roberto Mancinis Zenit St. Petersburg. Inn har blant andre Alexander Kolarov (Manchester City), Grégorie Defrel (Sassuolo) og Lorenzo Pellegrini (Sassuolo) kommet. Kolarov er et steg opp på venstrebackplass, og Pellegrini er spennende.

Offensivt har Roma en kombinasjon av spennende spillere og god bredde. Di Francesco er en 4-3-3-mann. Her er Edin Dzeko bankers som targetmann på topp. Diego Perotti og Stephan El Shaarawy de mest opplagte valgene på plassene rundt ham, men Pellegrini, Defrel og Cengiz Ünder banker på døren. Bredt, offensivt spekter, men hvem skal erstatte Salahs 26 målpoeng?

På midtbanen er Radja Nainggolan er lagets viktigste mann. Boks-til-boks spillere av hans kaliber er sjelden kost. Belgieren er en defensiv arbeidshest og briljant offensivt.

Roma kommer til å produsere mye mål i år som i fjor, men relasjonene defensivt må bygges opp på ny etter at Szczenzy (Juventus) og Rüdiger har forlatt hovedstaden.

Enig eller uenig i plasseringen av Roma? Gå til kommentarer

6
Torino

Image description

ROVDYR: Andrea Belotti viste seg som en vanskelig mann å stoppe for flere Serie A-forsvar forrige sesong. Foto: AP

Satt opp en milliardmur for å beholde Andrea Belotti og ser ut til å klare det. I mål Joe Hart erstattet med Salvatore Sirigu.

Mens ustabilitet preger mange av lagene bak de antatt syv beste i Serie A, har kontinuitet preget I Granata. Mistet Benassi til Fiorentina i sommer, men Tomas Rincon kan være en fullgod erstatter om «Generalen» finner tilbake til Genoa-formen. I tillegg er Daniele Baselli og nevnte Belotti italienske spillere på vei inn i sin beste alder, samtidig som de har levert varene de siste sesongene i Torino.

Krydret med ballsentralen Mirko Valdifiori, innleggsleverandøren Davide Zappacosta, uromomentene Adem Ljalic og Iago Falque og jordfreseren Afriyie Acquah, så har bruntrøyene et mannskap som bør levere også i år.

Torino har spillere som kompletterer hverandre glimrende. Et lag i positiv utvikling, og vi tror Torino får sin beste sesong siden 1991/92, da de ble nummer tre med en 18 år gammel Christian Vieri i troppen.

Enig eller uenig i plasseringen av Torino? Gå til kommentarer

7
Lazio

Image description

SJELDEN GLEDE? Lazio feirer supercup-triumfen etter 3-2-seier mot Juventus den 13. august. Foto: Reuters

Vant 3-2 i supercup-finalen mot Juventus helgen før seriestart. En horribel avslutning på forrige sesong gjorde at Atalanta knep fjerdeplassen foran Lazio. De har mistet Lucas Biglia (AC Milan), men ser foreløpig ut til å beholde den ettertraktede kantspilleren Keita Baldé.

Har forsterket den sentrale midtbanen med Lucas Leiva (Liverpool) og Davide Di Gennaro (Cagliari), hvor de fra før har Luis Alberto, solide Marco Parolo og fjorårets bestemann: Sergej Milinkovic-Savic. Lazio har tviholdt på den 22 år gamle serberen.

Har imidlertid gjort få endringer der skoen trykket forrige sesong: Defensivt.

Deres 3-5-2-formasjon i mange av kampene, særlig mot slutten av forrige sesong, hvor offensivt anlagte Felipe Anderson tidvis figurerte på en av to vingbacker, ga lekeplass for motstanderne. 20 baklengs på de åtte siste kampene i fjor er krisetall for en klubb med ambisjoner om Europa-spill.

Tok kun fem av 30 mulige poeng mot topp tre-lagene og Milano-klubbene forrige sesong. Mange av de samme som i fjor, men all den tid lagene rundt forsterker seg, kan 2017/18-sesongen bli en liten nedtur for Lazio.

Enig eller uenig i plasseringen av Lazio? Gå til kommentarer

8
Atalanta

Image description

VIKTIG: Alejandro “Papu” Gomez’ - her sammen med Franck Kessié - kreative evner er viktig for Atalanta. Foto: AP

Sikret en kruttsterk 4. plass forrige sesong, med flere unggutter i rivende utvikling som sentrale for suksessen. Franck Kessié og Andrea Conti har dratt til Milan, mens Roberto Gagliardini forlot klubben til fordel for Inter i januar.

Forrige sesong fikk de en svak start, men de da havnet i flytsonen, sørget ung entusiasme og x-faktor i hvert ledd for at de kunne juble for kvalifiseringsspill Europa League.Noen premisser for at de skal klare å holde seg topp ti:

* Beholde Leonardo Spinazzola og Andrea Petagna

* 164 centimeter høye Papu Gómez leverer med samme kvalitet.

Gjør de det, har de grunnlag for å slå hardt ifra seg også denne sesongen, med rutinerte Gian Piero Gasperini ved roret.

Har hentet Fiorentina-fyrtårnet Josep Ilicic, tidligere Atalanta-spiller Marten de Roon tilbake fra Middlesbrough og Andreas Cornelius er hentet fra FC København. I tillegg kan en Riccardo Orsonoli på lån fra Juventus blomstre om han får tillit på kanten.

Noen hakk ned fra sensasjonen forrige sesong, men fortsatt øvre halvdel for Bergamo-klubben.

Enig eller uenig i plasseringen av Atalanta? Gå til kommentarer

9
Bologna

Image description

TALENT: Godfred Donsah er en Bologna-spiller det er verdt å følge ekstra nøye med på. Foto: Reuters

Vi tror Bologna og Roberto Donadoni er laget som klatrer mest sammenlignet med fjoråret. Har hentet Andrea Poli gratis. Den nå 27 år gamle midtbanespilleren var et av Italias mest lovende prospekter da han spilte for Sampdoria. Etter noen år med stagnasjon og lite spilletid i AC Milan, gir Poli Bologna rutine og kreativitet ved siden av talentet Godfred Donsah, som det er verdt å se opp for kommende sesong.

Trioen på topp i 4-3-3 – Ladislav Krejci, Mattia Destro og Simone Verdi – kan skape trøbbel. Må produsere flere sjanser enn i fjor om de skal klatre. De må prestere opp mot sitt maksnivå enda oftere. Rodrigico Palacio er også på plass med sin karakteristiske hårsveis og erfaring fra større fotballscener.

Sebastian De Maio inn i bakre rekker. Franskmannen var svært god i Genoa mellom 2013 og 2016, før han ble solgt til Anderlecht. Rundt 18 millioner kroner for den duellsterke stopperen kan vise seg å være et svært godt kjøp for klubben.

Enig eller uenig i plasseringen av Bologna? Gå til kommentarer

10
Fiorentina

Image description

VIOLA-KLAR: Rafik Zekhnini ble kjøpt av Fiorentina fra Odd i sommer. Kanskje blir han å finne i troppen i seriestarten mot Inter. Foto: Giacomo Morini

Rafik Zekhnini er på plass i lilla i Firenze. Han ankom i et sommervindu hvor utskiftningene har vært mange og usikkerheten stor.

I Borja Valero, Matías Vecino, Josep Ilicic, Federico Bernardeschi, Nikola Kalinic (sannsynligvis ut), Ciprian Tatarusanu og Gonzalo Rodríguez har de mistet syv av tolv spillere med flere enn 26 kamper for Viola i fjor. I tillegg er det stor usikkerhet på eiersiden i Fiorentina.

Laget, som oftest blir å se i 4-2-3-1, ser spennende ut på papiret. Men i den fremre fireren, med Sebastián Cristóforo, Riccardo Saponara, Federico Chiesa, Marco Benassi, Khouma Babacar og Giovanni Simeone som alternativer, er det mye ungt talent som har til gode å levere i Serie A over lang tid. Kommer til å svinge i prestasjonene, og hvordan vil de takle det?

Det er vanskelig å se for seg at Stefano Piolis mannskap skal blande seg inn i kampen om en av Europa-plassene. Usikkerhet på eiersiden, rot og utskiftninger gjør dette til en vanskelig sesong for Fiorentina.

Enig eller uenig i plasseringen av Fiorentina? Gå til kommentarer

11
Genoa

Image description

TILBAKE: Andrea Bertolaccis periode i Milan er over. Han vender denne sesongen tilbake til Genoa. Foto:

Serie As beste hjemmefans? Mye mulig. Il Grifone tok 25 av sine totalt 36 poeng hjemme på Luigi Ferrari forrige sesong, deres dårligste poengfangst hjemme i Genoa siden 2012/13-sesongen.

Suksessfaktoren er som oftest et energinivå på eget gress som gjør de vonde å møte der. Har spennende typer i Diego Laxalt, Nikola Ninkovic og Isaac Cofie, men trener Ivan Jurics største utfordring forrige sesong var å «sette» laget. Kroaten ble ansatt før fjorårssesongen, sparket i februar og ansatt på ny i april.

Totalt spilte 23 spillere over ti kamper fra start for Genoa i fjor, flest av lagene på nedre halvdel som holdt seg i Serie A.

Atletico-sjefen Diego Simeones sønn – Giovanni – fikk sitt gjennombrudd, og forsvant til Fiorentina. Gianluca Lapadula fra AC Milan er erstatteren. En låneavtale for i underkant av 20 millioner kroner for den fysisk robuste spissen med et solid målsnitt kan være et varp. Andrea Bertolacci, som ble landslagsspiller i sin forrige periode i Genoa, er også hentet fra Milan på lån.

Genoa har nok kvalitet i laget til at det å holde seg bør gå også i år. For ellevte strake sesong. Denne gangen med god margin.

Enig eller uenig i plasseringen av Genoa? Gå til kommentarer

12
Sampdoria

Image description

VOND Å MØTE: Lucas Torreira i duell med Romas Radja Nainggolan om ballen i januar 2017. Foto: AFP

Har mistet sin beste stopper, sin beste spiss, det offensive bindeleddet, og sin mest talentfulle spiller. Milian Skriniar (Inter), Luis Muriel (Sevilla), Bruno Fernandes (Sporting) og Patrick Shick (etter alle solemerker ut).

Kommer fortsatt til å spille i en 4-3-1-2-formasjon, hvor Karol Linetty og Lucas Torreira begge leverte gode sesonger som to tredjedeler av Sampdorias sterkeste ledd - midtbanen. I år vil Ricky Alvarez dyrkes som offensivt bindeledd, en spiller kreativ og god nok til å gi Il Doria øyeblikk å glede seg over kommende sesong.

Uruguayanske Torreira en annen nøkkel til at fallet fra fjorårets 10. plass ikke skal bli for drastisk. Kom fra Serie B-mesterne Pescara før sesongen, og 21-åringen gjorde den sentrale midtbaneplassen til sin med en eneste gang. Med sine 167 centimeter var han en pest og plage for motstanderne forrige sesong. Blant de med flest gjenvinninger i hele Serie A.

Noen hakk ned fra forrige sesong er vårt tips. Og enda litt verre: Bak byrivalen Genoa.

Enig eller uenig i plasseringen av Sampdoria? Gå til kommentarer

13
Cagliari

Image description

IKKE FOR GAMMEL: Marco Borriello fortsatte å levere Serie A-mål for Cagliari forrige sesong. Foto: AP

Lakk som ei sil i perioder forrige sesong. Har mistet solide Davide Di Gennaro (Lazio). På midtbanen kan Nicolò Barella blomstre som midtbaneleddets kreative kraft i en alder av 20.

Rykket opp før fjorårssesongen. To hovedgrunner til at de holdt seg.

Den første: Cagliari var gode hjemme på Sardinia. Kun Fiorentina, Torino, Inter, Juventus og Napoli dro hjem fra Stadio Sant'Elia med tre poeng. I år er imidlertid hjemmebanen Sardegna Arena, ettersom Sant'Elia er revet for å bygge en ny stadion.

Den andre: En stadig sulten Marco Borriello på topp, som scoret 16 ganger. Ingen spillere på lag på nedre halvdel av tabellen var i nærheten av å matche 35-åringen. Spørsmålstegnet før Cagliari serieåpner borte mot Juventus, settes bak det defensive. Har mistet Mauricio Isla, Bruno Alves og Nicola Murru.

PS! Lørdag morgen annonserte Borriello at han forlater Cagliari. Spissen slutter seg til nyopprykkede SPAL.

Enig eller uenig i plasseringen av Cagliari? Gå til kommentarer

14
Sassuolo

Image description

MÅ FINNE FORMEN: Domenico Berardi må finne målformen kommende sesong, etter at et skadeavbrekk ødela mye av fjoråret. Foto:

Etter å ha klatret jevnt og trutt oppover i ligasystemet helt siden 2010 ble forrige sesong Sassuolos første på seks år uten å forbedre posisjon fra foregående sesong. Ble til slutt nummer 12 i Serie A, og få piler peker i retning av forbedring nå.

Har mistet stortalentet Lorenzo Pellegrini og toppscorer Gregoire Defrel til Roma. Samme vei forsvant Eusebio Di Francesco, etter totalt fire og en halv sesong som manager i klubben.

Er en av tre (Juventus og Udinese de andre) som eier sin egen stadion, og er en klubb som drives godt. Her hentet spennende og ungt i sommer, men med to viktige spillere og manageren borte, forsvinner nok Sassuolo noen hakk nedover på tabellen også kommende sesong.

Enig eller uenig i plasseringen av Sassuolo? Gå til kommentarer

15
Verona

Image description

TARGET MAN: Giampaolo Pazzini er tilbake i Serie A, etter å ha skutt Hellas Verona opp fra Serie B forrige sesong. Foto: AP

Trener Fabio Pecchia har gått trenerskolen som assistent for Rafael Benitez i Napoli, Real Madrid og Newcastle. Tok over Hellas Verona i fjor sommer.

Antonio Cassano-sagaen endte med at angriperen ikke spiller i Verona kommende sesong. Har imidlertid sterkt, offensivt skytts i Giampaolo Pazzini og Alessio Cerci – en offensiv duo som kan gjøre nostalgikerne varme. Førstnevnte toppscorer med 23 mål i Serie B i fjor, mens Cerci ble hentet tilbake til Italia etter et langt ifra vellykket opphold i Atlético Madrid. De blir å finne i den fremre treeren i Pecchias 4-3-3.

Bakover i banen har de sikret seg den skadeutsatte midtstopperen (og kulthelten?) Martín Cáceres.

Kun et kvarters spasertur fra Basilica di San Zeno, hvor Romeo og Julie giftet seg i Shakespeares stykke, deler de hjemmearena med Chievo.

Hellas er mer populære enn byrivalen, og vi tror den stripete delen av byen får mest å juble for kommende sesong.

Enig eller uenig i plasseringen av Verona? Gå til kommentarer

16
Udinese

Image description

PÅ TOPP: Cyril Thereau feirer scoring mot AC Milan hjemme på Udine Friuli i januar. Foto: AP

Svart- og hvitstripete fra helt nord-øst i Italia har mistet 13 målpoeng og duellstyrke i Duvan Zapata, som spilte samtlige 38 seriekamper for Udinese forrige sesong.

Kommende sesong vil nysigneringen Kevin Lasagna bli å finne ved siden av Cyril Theraeu i Luigi Del Neris 4-4-2. Han sørget for at Udinese var laget som slapp inn færrest mål av lagene på nedre halvdel forrige sesong. For Udinese er ikke et enkelt lag å spille mot eller bryte ned.

Har hentet den talentfulle venstrebacken Giuseppe Pezzella fra Palermo, og 18 år gamle Mamadou Coulibaly er tilbake etter et vellykket lånopphold i Pescara.

Halfredsson kommer til å fortsette å løpe, Theraeu kommer til å fortsette og score og Udinese skal holde seg også i år. Men få dager før seriestart, ser det litt tynt ut i Udine.

Enig eller uenig i plasseringen av Udinese? Gå til kommentarer

17
Chievo Verona

Image description

GLIMTET TIL: Valter Birsa leverte i perioder av forrige sesong. VG tror årets sesong blir en kamp i bunnen. Foto: AFP

Rolando Maran spilte nær 300 kamper for Chievo for mellom 20 og 30 år siden. Den tidligere forsvarsspilleren passer som hånd i hanske som trener for gultrøyene. Chievo er et lag som sjeldent underholder, men som tradisjonelt har holdt bra stand defensivt.

Har i flere år hentet rutinerte Serie A-navn mot slutten av karrieren på korte kontrakter. Fortsatt rutine i Lucas Castro (indreløper i 4-3-1-2) og Valter Birsa (bak angriperne), men har foran kommende sesong hentet ungt og spennende i Lucas Garritano og Gianluca Gaudino.

Chievo sikret langt på vei plassen med 4-0-seieren ti runder før slutt i fjor, og svarte med å rakne totalt. Slapp inn 24 mål de siste ti kampene.

Negativ utvikling mot slutten av sesongen i fjor, og lite som tyder på bedring foran kommende sesong.

Enig eller uenig i plasseringen av Chievo Verona? Gå til kommentarer

18
SPAL 2013

Image description

RINGREV: 35 år gamle Sergio Floccari er klar for å spille i Serie A for sin tiende klubb. Foto: AP

Sergio Floccari og Alberto Paloschi bidrar med sårt tiltrengt erfaring fra høyeste nivå i italiensk fotball. Hjemmebanen Stadio Paolo Mazza har kapasitet på linje med en del Eliteserie-lag (12 000). Spiller 3-5-2, med fokus på raskt og direkte kontringsspill. Her blir høyrekant Manuel Lazzari en viktig brikke.

Tilnærmingen kan gjøre de til en vanskelig motstander for lag som ønsker ballbesittelse og kontroll på kamper. Men holder det? De lagene i Serie A som ønsker å kontrollere kamper, er stort sett lag som holder et langt høyere nivå enn Spal. De blåhvite kommer sannsynligvis til å begeistre med sin fryktløse og offensiv fotball, men det ser ikke ut som troppen er sterk nok til å beholde plassen i Serie A helt ennå.

Enig eller uenig i plasseringen av SPAL 2013? Gå til kommentarer

19
Crotone

Image description

REDDET PLASSEN: Andrea Nalini header inn ett av sine to mål i 3-1-seieren over Lazio i siste serierunde. Seieren gjorde at Crotone beholdt plassen, mens Empoli rykket ned. Foto:

Berget stumpene med en nært mirakuløs avslutning på fjorårssesongen. Vant seks av sine ni siste, i tillegg til to uavgjorte resultat. Hadde kun syv poeng frem til halvspilt sesong forrige sesong, og trener Davide Nicola famlet lenge i blinde. Gikk etter hvert bort fra sin kjære treer bak, og hadde suksess i 4-4-2. Det førte til et tapt veddemål og en 1300 kilometer lang sykkeltur fra Calabria i sør til Torino i nord.

Lånte seg nærmest til fornyet kontrakt, og laget ser svakere ut før åpningskampen mot AC Milan søndag 20. August.

Enig eller uenig i plasseringen av Crotone? Gå til kommentarer

20
Benevento

Image description

PLAY OFF-JUBEL: Benevento feirer etter 1-0-seier over Carpi i play off-finalen den 8. Juni. For første gang i klubbens historie er de i Serie A. Foto: AP

Alt fra 17. plass og oppover på tabellen vil være en seier for Benevento, fra byen drøye mil innover i landet fra Napoli. Mye stolthet i det søritalienske laget, som ble nummer fem i Serie B, og rykket opp etter play off.

Marco Baroni kommer sannsynligvis til å spille i en 4-2-3-1-formasjon, og har lånt erfaring. Danilo Cataldi styrker de sentralt på midtbanen, som en balanserende mann bak lagets største stjerne - George Puscas.

Mye skal klaffe om Benevento beholder plassen. De har få spillere med Serie A-erfaring, og var langt ifra det beste Serie B-laget forrige sesong. Men: Hold av datoene 17. September og 4. februar. Da møtes Benevento og Napoli til de første Campania-derbyene siden klubbene var i Serie C1 i 2004/2005-sesongen.

Enig eller uenig i plasseringen av Benevento? Gå til kommentarer

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som er utelukkende basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommentarer

Siste om fra VG Sporten om Serie A