Hvorfor har ingen etterlyst den unge, elegante kvinnen som ble funnet død på Oslo Plaza, skutt med en Browning 9 mm pistol? Etter 22 år er graven åpnet.

Les mer English version

Siste utvikling i saken

Scroll til høyre for å se alle oppdateringene.

05.03.2018

Basert på nye tannanalyser, med banebrytende metode og med en feilmargin på 1,1 år, vet vi nå at Plaza-kvinnen var 24 år. En rekke nye spor peker også mot Tyskland. I dag publiseres historien om Plaza-kvinnen i den tyske storavisen Bild, Europas største dagsavis.

01.12.2017

Sammen med to erfarne krimteknikere har VG bygget om sengen og gjennomført en rekonstruksjon av åstedet. Begge ekspertene reagerer på hvordan den døde kvinnen holdt våpenet i hånden. «Jennifer Fergate» holdt våpenet motsatt vei av det som er normalt.

28.11.2017

Det viser seg at norsk politi kan ha lett feil sted etter pistolen som endte Plaza-kvinnens liv. Våpeneksperter VG har vært i kontakt med, er ikke i tvil om at våpenet er betydelig eldre enn hva politiet har trodd til nå. Trolig er det satt sammen av deler fra flere våpen.

16.11.2017

Svenske og amerikanske forskere har i fellesskap utviklet en ny metode for å fastslå alderen på døde mennesker. Det gjøres ved å søke etter radioaktive isotoper fra prøvesprengninger i tannemaljen. Metoden tas nå i bruk på Plaza-kvinnen, men analyse-svaret er ikke klart ennå.

15.11.2017

Den mystiske Plaza-kvinnen kan være tysk. Det viser en banebrytende undersøkelse som Kripos har gjennomført. Resultatene er blitt fortolket ved et universitet i Australia, som har utarbeidet tre kart over områder hvor den mystiske kvinnen kan ha bodd frem til midten av tenårene.

21.10.2017

Fire belgiske aviser publiserer VGs historie om Plaza-mysteriet. Historien er interessant for belgiske lesere fordi kvinnen selv hevdet at hun var belgisk statsborger. Omtalen fører til en rekke tips til de belgiske avisene og til VG, men ingen som hittil har avgjørende betydning.

05.06.2017

Over 1 million nordmenn leste artikkelen om «Mysteriet på Oslo Plaza» i pinsen. I etterkant får VG en mengde tips som må undersøkes nærmere utover høsten. Flere av tipsene handler om våpenet og andre spor. Det kommer også tips om navngitte personer.

01.06.2017

VG Helg publiserer historien om «Jennifer Fergate». Etter at hun ble funnet død på hotellet i Oslo viste det seg at navnet var falskt. Journalist Lars Chr. Wegner skrev om saken for 20 år siden og har aldri klart å glemme henne. Kan det være mulig å finne kvinnens identitet med nye metoder?

Sporene

Kan de gi oss svarene?

Den falske ID - en
Døgnet som «forsvant»
Var hun alene på rommet?
Klokka og batteriene
Sporene til Belgia
Håndgrepet på pistolen
Våpenet og ammunisjonen
Klærne som manglet
Det siste døgnet
Attaché­kofferten
Naboene

Utforsk rommet


Klikk deg rundt og se
flere bilder og detaljer
pan_tool

Flytt deg rundt i rommet ved å trykke og dra med musepekeren.

touch_app

Klikk på de røde boksene for å se bilder og få flere detaljer. Når du vil lukke bildet igjen kan du trykke på skjermen.

volume_up

Vil du skru av lyden kan du trykke her

Har du VR-briller kan du åpne rommet i et eget vindu.

OBS! Rommet krever en moderne nettleser for å virke. Vil du lukke hele VR-rommet kan du scrolle oppover, eller trykke her.

help_outline

Diskusjon

Tips

Vet du noe om Plaza-kvinnen? Ta kontakt:

ANNONSE