Fransk Ligue 1

Den franske revolusjon

-journalist
Arilas Berg Ould-Saada (@arilasos) vurderer
Fransk Ligue 1

Klubbene kjøpes opp av rike investorer, stjernespillere ankommer og trenerbenkene fylles med profiler. Den franske fotballsesongen er mer lovende enn på flere tiår.

1
Paris Saint-Germain

Image description

KOMPIS PÅ VEI: PSG-kaptein Thiago Silva (t.h.) har allerede fått selskap av én ny landsmann denne sommeren i Dani Alves (midten), som her løfter det franske supercuptrofeet. Rett rundt hjørnet venter Neymar. Foto: AFP

PSG er sterkere enn noensinne. Etter en marerittsesong der de ble danket ned fra Ligue 1-tronen av Monaco og ble offer for tidenes opphenting mot Barcelona i Champions League, har den franske hovedstadsklubben slått knallhardt tilbake i sommer.

Paris har gjentatte ganger vist muskler på overgangsmarkedet: De har fått kloen i Neymar, som ikke bare er klubbens største stjerne noensinne, men også nøyaktig den brikken de manglet i angrepet; de har klart å overbevise midtbanejuvelen Marco Verratti om å bli værende til tross for gjentatte Barcelona-framstøt; og de har klart å rappe evigunge Dani Alves foran nesen på Pep Guardiola, som ønsket seg den tidligere Juventus-spilleren til Manchester City.

Qatar-eide PSG har neppe skaffet seg mange nye venner denne sommeren, men det bryr de seg neppe om. Nå kan de stille med et lag som, i tillegg til å burde vinne Ligue 1 med bind for øynene og hendene på ryggen, fremstår som en seriøs kandidat til Champions League-trofeet. Forsvaret er solid, med Thiago Silva som rutinert sjef; midtbanen er blant de mest lovende i Europa, med Verratti og Adrien Rabiot; og angrepet kan måle seg med de beste, med angrepsrekken Ángel Di María – Edinson Cavani – Neymar, i tillegg til Julian Draxler og Lucas Moura i bakhånd. Det eneste usikkerhetsmomentet er keeperplassen, for hverken Kevin Trapp eller Alphonse Aréola overbeviste forrige sesong.

Vi prøver oss med et spill på at PSG-spiss Edinson Cavani IKKE blir toppscorer i Ligue 1 til 1,90 i odds. Uruguayaneren vant tittelen suverent forrige sesong, men nå får han selskap av Neymar i PSG-angrepet. Dermed tror vi at scoringene kommer til å bli jevnere fordelt ut over Cavani og Neymar. Det kan åpne opp for spillere som Radamel Falcao (Monaco) eller Valère Germain (Marseille).

Enig eller uenig i plasseringen av Paris Saint-Germain? Gå til kommentarer

2
Monaco

Image description

BLIR, BLIR IKKE? Vidunderbarnet Kylian Mbappé, her på Monaco-trening fire dager før seriestart, kan forsvinne fra klubben før overgangsvinduet stenger. Foto: Reuters

Regjerende mester og fjorårets Champions League-sensasjon Monaco er trofaste til sin strategi om å kjøpe unge, lovende spillere, videreutvikle dem for så å selge dem med massiv fortjeneste. Denne sommeren har de solgt fire viktige spillere for totalt 1,5 milliard kroner: Benjamin Mendy, Tiemoué Bakayoko, Bernardo Silva og Valère Germain. I tillegg er sannsynligheten stor for at vidunderbarnet Kylian Mbappé forsvinner for nesten to milliarder.

Fyrsteklubben har med andre ord penger nok til å kjøpe etablerte profiler, men de har foreløpig fortsatt å satse ungt og mer eller mindre ukjent: Det belgiske stortalentet Youri Tielemans (20) skal erstatte Bakayoko, Terence Kongolo (23) fra Feyenoord tar plassen til Mendy, og Rony Lopes (21) – tilbake fra utlån i Lille – blir Silvas arvtager. De øvrige signeringene heter Jordi Mboula (18) og Soualiho Meïté (23).

Monaco har i flere år vist at de vet hva de driver med på overgangsmarkedet, men det er vanskelig å se for seg at de skal klare å ta opp kampen med et styrket PSG når de har mistet en tredjedel av sin beste startoppstilling. Nye unggutter vil utvilsomt stå frem, og de har fortsatt suksesstrener Leonardo Jardim og profilene Radamel Falcao, Fabinho og Thomas Lemar, men man sitter med en følelse av at Monaco er helt avhengige av å beholde Mbappé dersom de skal ha nubbsjans i gullkampen.

Les ferske ekspertvurderinger på VGs oddstipsside Tipster!

Enig eller uenig i plasseringen av Monaco? Gå til kommentarer

3
Marseille

Image description

STJERNE: Dimitri Payet vendte hjem til Marseille fra West Ham i januar. Denne sommeren har klubben signert to nye franske landslagsspillere: Steve Mandanda og Adil Rami. Foto: AFP

Den sørfranske storheten var i knestående for ett år siden. Klubben var til salgs, spillerstallen var tynn og fremtiden usikker. Men på kort tid har den amerikanske forretningsmannen Frank McCourt og den nye klubbpresident Jacques-Henri Eyraud klart å bygge et konkurransedyktig lag. Først ved å hente inn den dyktige sportsdirektøren Andoni Zubizarreta (fortid i Barcelona) og tidligere Roma- og Lille-trener Rudi Garcia. Så ved å gjøre en rekke signeringer som har styrket laget.

Dimitri Payet, Morgan Sanson og Patrice Évra signerte allerede i januar, og bidro til å heve laget på vårparten. I sommer har keeper Steve Mandanda, midtstopper Adil Rami, midtbaneanker Luiz Gustavo og spissen Valère Germain fortsatt å styrke en startoppstilling som nå ser såpass erfaren, balansert og solid ut at vi tror Marseille kan kjempe om tredjeplassen i Ligue 1. Særlig hvis nøkkelspiller Florian Thauvin fortsetter å herje (15 mål og åtte assists forrige sesong).

Trolig er klubben fortsatt ikke ferdig med overgangsvinduet. En profilert spiss er ventet å komme inn (Carlos Bacca, Olivier Giroud og Moussa Dembélé er nevnt), forsvaret kan fortsatt bli styrket, og Tottenham-floppen Moussa Sissoko har blitt ryktet inn. Det virker å være et fornuftig prosjekt på gang i havnebyen.

Enig eller uenig i plasseringen av Marseille? Gå til kommentarer

4
Lille

Image description

GAL OG GENIAL: Marcelo Bielsa, også kjent som «Galingen», er tilbake i fransk fotball – denne gangen som Lille-trener. Forventningene er enorme etter det han utrettet i Marseille i 2014/15-sesongen. Foto: AFP

Lagnavnet, logoen og hjemmebanen er uendret. Men ellers har mer eller mindre alt endret seg i Lille i løpet av sommeren. En revolusjon er i gang: Forretningsmannen Gérard Lopez fra Luxemburg sitter med pengesekken etter å ha kjøpt klubben i januar, den genierklærte speideren Luis Campos har ansvaret for å finne de største talentene, og kult-treneren Marcelo Bielsa skal få det hele til å slå ut i full blomst på banen.

Sist Bielsa var i Frankrike, gjorde han Marseille til et av de mest underholdende lagene ligaen har sett de siste tiårene. Nå er han i ferd med å gjøre det samme i Lille, som har forvandlet seg i sesongoppkjøringen; laget har spilt ultraoffensiv fotball og har åpenbart en rekke spennende talenter som kan slå igjennom denne sesongen.

Det sier litt når Nicolas De Préville (26) er den eldste spilleren i troppen. Han er én av kun tre spillere i den antatte startoppstillingen som ikke har ankommet i 2017. Blant de mest spennende signeringene finner vi midtbanespillerne Thiago Mendes og Thiago Maia (begge fra Santos), Luiz Araujo (fra Sao Paulo) og det ettertraktede Angers-talentet Nicolas Pépé. De stiller med mange usikre kort, men vi tror det kommer til å lukte svidd av Lille denne sesongen.

Enig eller uenig i plasseringen av Lille? Gå til kommentarer

5
Lyon

Image description

DE NYE PROFILENE: Etter at Alexandre Lacazette forlot klubben, er det Memphis Depay (t.v.) og Nabil Fekir som må ta hovedansvaret i Lyons angrep. Foto: AFP

Lyons store utfordring denne sesongen blir å håndtere tapet av sine tre kanskje viktigste spillere de siste årene: Kaptein og midtbaneanker Maxime Gonalons (Roma), indreløper Corentin Tolisso (Bayern München) og – kanskje spesielt – Alexandre Lacazette (Arsenal) kommer til å bli vanskelige å erstatte med det første.

Etter å ha støttet seg på lokale spillere i flere år, har Lyon endret strategi på overgangsmarkedet. Etter signeringen av Memphis Depay fra Manchester United i januar, har klubben hentet Marcelo fra Besiktas, Bertrand Traoré fra Chelsea og Mariano Díaz fra Real Madrid. Lenge så klubben ut til å ønske å hente en mer profilert spiss for å erstatte Lacazette, men ryktene har roet seg.

Nabil Fékir blir lagets nøkkelspiller offensivt, og dersom han finner formen, kan det kompensere for mange av salgene, men vi synes det er vanskelig å forvente mer enn en femteplass av et lag som har mistet så mange viktige brikker. Noen kloke signeringer på tampen av sommeren kan endre på denne oppfatningen.

Enig eller uenig i plasseringen av Lyon? Gå til kommentarer

6
Bordeaux

Image description

STORTALENT: Den 20 år gamle brasilianeren Malcom er en av fransk fotballs mest lovende spillere. Etter en lovende fjorårssesong forventes han å ta enda større steg denne gangen. Foto: Reuters

Mens flere av konkurrentene i toppen av tabellen har vært gjennom store omveltninger i sommer, satser Bordeaux på stabilitet og kontinuitet. På vårparten forrige sesong var det kun Monaco og PSG som tok flere poeng enn Bordeaux, hvor den dyktige treneren Jocelyn Gourvennec har funnet en suksessoppskrift.

Det går i 4-3-3, rutinerte stoppere (Toulalan og Lewczuk), offensive backer (Sabaly og Contento), særdeles talentfulle lynvinger (Malcom og Kamano) og en hodesterk spiss (Laborde). Laget har ikke mistet noen viktige spillere, og har blitt styrket av keeperen Benoît Costil fra Rennes og den solide, danske midtbanespilleren Lukas Lerager fra Zulte Waregem.

Det kan dessuten komme én eller to forsterkninger til før vinduet stenger, så det er ingen grunn til at Bordeaux ikke skal gjøre det minst like bra som forrige sesong.

Enig eller uenig i plasseringen av Bordeaux? Gå til kommentarer

7
Nice

Image description

FORTSETTER: Alle forventet at Mario Balotelli skulle forlate Nice denne sommeren, men han forlenget i stedet kontrakten – og åpnet sesongen med scoring mot Ajax i CL-kvalik. Foto: Reuters

Nice presterte over all forventning forrige sesong, da de endte på tredjeplass til tross for at de har det tiende største budsjettet i ligaen. Det er i utgangspunktet ikke realistisk å forvente en lik sesong denne gangen, og spesielt ikke når de har mistet en rekke viktige spillere: Paul Baysse, Ricardo Pereira og Younes Belhanda – alle i startelleveren forrige sesong – har allerede forlatt klubben.

Og flere kommer trolig til å følge etter, særlig dersom klubben ikke kvalifiserer seg til CL-gruppespillet. Venstreback Dalbert er på vei til Inter, Valentin Eyserric er høyaktuell for Fiorentina, Jean Michaël Seri er sterkt ønsket i Premier League, og Vincent Koziello kobles til flere klubber. Foreløpig har ikke Nice signert andre enn den varierende kantspilleren Pierre Lees-Melou fra Dijon. Laget er svekket og usikkerheten er stor.

Men Nice viste i fjor, da de signerte Belhanda og Balotelli på overgangsvinduets siste dag, at de kan trekke kaniner opp av hatten. Denne sommeren snakkes det om mulige signeringer som Samir Nasri og Wesley Sneijder. Hvis Balotelli får noen flere lekekamerater, kan det bli nok en morsom sesong på den franske rivieraen.

Enig eller uenig i plasseringen av Nice? Gå til kommentarer

8
Saint-Étienne

Image description

I DRØMMEROLLEN: Ole Kristian Selnæs, her i duell med Manchester Uniteds Jesse Lingard forrige sesong, får trolig spille i sin foretrukne ankerrolle på midtbanen i Saint-Étienne. Foto: AP

Til tross for at de ifølge avisen L’Équipe skal ha vært uønsket i Saint-Étienne tidligere denne sommeren, er Ole Selnæs og Alexander Søderlund fortsatt i klubben. Selnæs får trolig en sentral rolle i startoppstillingen, som midtbaneanker, mens Søderlund kan bli nødt til å belage seg på mange minutter på benken ettersom klubben har signert en ny spiss i Loïs Diony.

Saint-Étienne har et problem. Mens de andre toppklubbene i Frankrike kjøpes opp av rike investorer, signerer spennende spillere og satser stort, virker de grønnkledde å ha stagnert de siste årene. Klubben har gitt uttrykk for at man må dempe forventningene fordi de ikke har ressurser nok til å ta opp kampen med de nyrike konkurrentene. Sommerens overgangsvindu har vært deretter.

Fremfor å forvente en imponerende tabellplassering, kan man heller håpe på at Saint-Étienne vile levere mer seervennlig fotball denne sesongen. Laget har sett grått ut i flere år under Christophe Galtier, som denne sesongen er byttet ut med spanjolen Óscar García. Han er oppfostret gjennom Barcelona-systemet og står for en langt mer offensiv stil enn sin forgjenger.

Enig eller uenig i plasseringen av Saint-Étienne? Gå til kommentarer

9
Nantes

Image description

MIRAKELMANN: Claudio Ranieri er tilbake i jobb for første gang etter at han fikk sparken i Leicester, som han vant Premier League med i 2016. Nå skal han forsøke å gjenta suksessen i Nantes. Foto: AFP

Etter en katastrofal start på fjorårssesongen, hvor laget kjempet i bunnen av tabellen, hentet Nantes den portugisiske treneren Sérgio Conceicão. I en spektakulær snuoperasjon tok han laget helt opp til syvendeplass ved sesongslutt. Så signerte han ny kontrakt. Men da Porto kom på banen og ville ha ham, ombestemte han seg, og Nantes sto uten trener midt på sommeren.

Løsningen ble Claudio Ranieri. Den italienske mirakelmanageren, som tok Leicester til Premier League-gull i 2016, er tilbake i fransk fotball for første gang siden han fikk sparken i Monaco i 2014. Et Nantes-gull er, på papiret, mer sannsynlig enn et Leicester-gull var før 2015/16-sesongen, men poenget med mirakler er vel at de ikke skjer to ganger. Og det er vanskelig å se for seg hvem som skal ta rollen til Jamie Vardy, Riyad Mahrez eller N’Golo Kanté.

Sommerens overgangsvindu tyder på at Nantes har tapt terreng sammenlignet med de andre lagene på øvre halvdel. Keeperen Ciprian Tatarusanu (Fiorentina) og midtstopperen Nicolas Pallois (Bordeaux) går rett inn i startelleveren, som trolig settes opp i 4-4-2 á la Leicester, men Ranieris spillermateriale virker fortsatt begrenset.

Enig eller uenig i plasseringen av Nantes? Gå til kommentarer

10
Rennes

Image description

FAR OG SØNN: Christian Gourcuff (t.v.) og hans sønn Yoann er henholdsvis trener og playmaker i Rennes, som har hatt flere skuffende sesonger på rad. Foto: AFP

Rennes har bydd på det samme i en årrekke nå: Et spennende lag, en lovende høstsesong – og en totalkollaps når det drar seg til på våren. Fansen har gått lei av klubbens styre som – til tross for gode fasiliteter og brukbare ressurser – sjelden viser store ambisjoner.

Denne sommeren kan fansen glede seg over at Rennes har brukt mer enn 30 millioner euro på flere spennende spillerkjøp. Det mest spennende av dem er den 19 år gamle angriperen Ismaïla Sarr (17 millioner euro fra Metz) var ønsket av blant andre Barcelona, men ønsket å ta et mellomsteg i Rennes. Vingen Faitout Maouassa, som kommer fra Nancy for syv millioner euro, er også spennende.

Men selv om Christian Gourcuffs lag trolig kommer til å være velspillende og underholdende, mangler det etablerte spillere som kan bære laget gjennom hele sesongen. Yoann Gourcuff er en utsøkt playmaker på sitt beste, men er for ofte skadet eller ute av form. Derfor tror vi på nok en anonym sesong for Rennes.

Enig eller uenig i plasseringen av Rennes? Gå til kommentarer

11
Guingamp

Image description

SJOKKERTE STORLAGENE: Guingamp og deres kaptein Jimmy Briand (t.h.) vant mot både PSG og Marseille på hjemmebane forrige sesong. Foto: AFP

For første gang i klubbens historie skal Guingamp spille sin femte strake sesong i toppdivisjonen. Nå ønsker den beskjedne klubben å heve ambisjonsnivået, og å etablere seg midt på tabellen på sikt. Det tror vi de klarer å gjøre: Venstreback Marçal, som er solgt til Lyon, er den eneste fra den antatt beste startoppstillingen som har forsvunnet. Sommeren er blitt brukt til å forbedre bredden i stallen, som var lagets problem. Med landets kanskje beste hjemmefans i ryggen klarte Guingamp å slå både PSG og Marseille i fjor, og flere overraskelser venter utvilsomt denne sesongen.

Enig eller uenig i plasseringen av Guingamp? Gå til kommentarer

12
Toulouse

Image description

STORTALENT: Toulouse-keeper Alban Lafont blir spådd som den neste franske landslagskeeperen etter Hugo Lloris. Foto: AFP

Laget fra «den rosa byen» lå på øvre halvdel i 28 av de 38 serierundene i fjor, men falt sammen på slutten av våren. Med et ungt og talentfullt lag er det godt mulig at de kan bli sesongens store overraskelse, men det krever i så fall forsterkninger på midtbanen. Kun tre lag slapp inn flere mål enn Toulouse forrige sesong, noe som i stor grad skyldes to av Frankrikes største talenter: Keeper Alban Lafont (18) og midtstopper Issa Diop (20, allerede kaptein) blir avgjørende også denne sesongen. Klubben har signert det vandrende rødkortet Yannick Cahuzac fra Bastia og det gamle stortalentet Yaya Sanogo fra Arsenal.

Enig eller uenig i plasseringen av Toulouse? Gå til kommentarer

13
Montpellier

Image description

BORTE: Montpelliers legendariske president Louis «Loulou» Nicollin døde brått den 29. Juni. Det kommer til å prege klubbens sesong. Foto: AFP

Denne sesongen spiller Montpellier for sin avdøde president: Louis «Loulou» Nicollin, den mest frittalende og kontroversielle presidenten i fransk fotball, døde brått i slutten av juni og kommer til å prege klubbens sesong. Men det er lite som tyder på at klubben som sjokkerte med seriegull i 2012, klarer å gjenta en lignende bragd. Lagets beste spiller, playmaker Ryad Boudebouz, er på vei til spansk fotball, og kommer til å bli vrien å erstatte. En litt bedre sesong enn sist, da Montpellier endte som nummer 15, er å forvente, men ikke så mye mer enn det.

Enig eller uenig i plasseringen av Montpellier? Gå til kommentarer

14
Strasbourg

Image description

TILBAKE: Strasbourg er tilbake i Ligue 1 etter ni turbulente år med økonomiske problemer, ned- og opprykk. Den enorme fotballinteressen i området gir dem medfart på hjemmebane. Foto: AFP

Strasbourg er tilbake der de hører hjemme: på øverste nivå. Klubben forlot Ligue 1 etter 2007/08-sesongen og endte opp på femte nivå etter å ha blitt slått konkurs. Siden 2011 har klubben klatret på spektakulært vis, og etter fire opprykk på seks år er den gamle storheten tilbake på toppen. Med enorm hjemmestøtte i ryggen, en klok trener i Thierry Laurey og fornuftige signeringer (Kamara, Da Costa, Martinez, Corgnet), tror vi Strasbourg kan bli en av sesongens overraskelser i Ligue 1.

Enig eller uenig i plasseringen av Strasbourg? Gå til kommentarer

15
Troyes

Image description

VETERAN: Benjamin Nivet (40) spiller kanskje sin siste sesong for Troyes. Han scoret det avgjørende målet da Troyes rykket opp etter play off mot Lorient. Foto: AFP

De to siste gangene Troyes har rykket opp til Ligue 1 (2012/13 og 2015/16), har de rykket rett ned igjen. Begge gangene har de spilt underholdende fotball, men blitt straffet for mangel på defensiv styrke. Derfor har klubben prioritert å styrke seg defensivt, med tre rutinerte og fysisk sterke signeringer i backrekken: Oswaldo Vizcarrondo (33 år, 122 kamper i Ligue 1), Mathieu Deplagne (25 år, 100 kamper i Ligue 1) og François Bellugou (30 år, 79 kamper i Ligue 1). Vi tror et mer solid og mindre naivt Troyes, som har lært av sine feil, endelig klarer å holde seg. Det er verdt å nevne at playmaker og kaptein Benjamin Nivet fortsatt holder det gående i en alder av 40.

Enig eller uenig i plasseringen av Troyes? Gå til kommentarer

16
Angers

Image description

MISTER PROFILER: Angers-trener Stéphane Moulin må klare seg uten flere av sine beste spillere fra de foregående sesongene. Men han har flere ganger vist at han kan lage gull av gråstein. Foto: AFP

Med små ressurser har suksesstrener Stéphane Moulin klart å ta Angers til sterke plasseringer (9., 12.) og en cupfinale etter opprykket i 2015. Nøkkelen har vært fysisk styrke og defensiv organisering. Denne gangen tror vi imidlertid at laget kommer til å være nærmere nedrykksstreken: Nicolas Pépé, Cheikh N’Doye og Famara Diedhiou – tre av lagets viktigste spillere – har alle forlatt klubben denne sommeren. De etterlater seg store hull som blir vanskelige å fylle.

Enig eller uenig i plasseringen av Angers? Gå til kommentarer

17
Dijon

Image description

RINGREV: Rutinen til spillere som Florent Balmont (37) kan bli avgjørende når Dijon skal forsøke å unngå nedrykk igjen. Foto: AFP

For første gang i klubbens historie klarte Dijon å holde seg i Ligue 1 etter å ha rykket opp. Klubben fra sennepsbyen er i vekst: Stadionkapasiteten har gått fra 10.000 til 16.000, budsjettet har økt med seks millioner euro, og et nytt treningsanlegg skal snart bygges. Det blir en tøff kamp for å unngå nedrykk denne sesongen, ettersom laget har mistet sine to beste angrepsspillere i Pierre Lees-Melou og Loïs Diony, men vi tror de klarer det med et nødskrik. Signeringene av rutinerte Wesley Lautoa som midtstopper og Cédric Yambéré som midtbaneanker virker fornuftige.

Enig eller uenig i plasseringen av Dijon? Gå til kommentarer

18
Caen

Image description

SPISSKJEMPE: Det kroatiske tanksenteret Ivan Santini (190 cm) var mye av grunnen til at Caen unngikk nedrykk forrige sesong. Han scoret 15 seriemål. Foto: AFP

En utligning på overtid i siste serierunde, borte mot PSG, reddet Caen fra nedrykk forrige sesong. Sesongen var en brutal nedtur etter den imponerende syvendeplassen fra året før. Trener Patrice Garande har tidligere utrettet underverker med dette laget, men han virker noe sliten og lei, og klubbledelsen har hintet om at han ikke sitter helt trygt i sjefsstolen. Garande ønsket seg mellom seks og åtte signeringer før den nye sesongen, men har foreløpig ikke fått den han vil; klimaet rundt Caen virker negativt. Spissen Ivan Santini er god (15 seriemål forrige sesong), men vi tror på en svak Caen-sesong som ender i play off-kamp for å unngå nedrykk.

Enig eller uenig i plasseringen av Caen? Gå til kommentarer

19
Metz

Image description

SOLGT: Ismaïla Sarr (midten) var Metz’ mest begeistrende spiller forrige sesong. Han er solgt til Rennes. Foto: AFP

Metz var ligaens svakeste lag defensivt forrige sesong, med hele 72 innslupne mål. Hvorfor de ikke har prioritert å styrke forsvaret i sommer, er derfor en aldri så liten gåte. Midtbanespilleren Gerónimo Poblete (fra argentinske Colón) og spissen Nolan Roux (fra Saint-Étienne) er hentet inn til startoppstillingen, men det hersker tvil rundt om spesielt sistnevnte kan score målene Metz trenger. De har solgt sin beste angrepsspiller i Ismaïla Sarr, som er Rennes-klar for 17 millioner euro. Metz virker helt avhengige av å forvalte disse inntektene på en god måte dersom det ikke skal bli nedrykk.

Enig eller uenig i plasseringen av Metz? Gå til kommentarer

20
Amiens

Image description

MIRAKELET: Her scorer Amiens-spiller Emmanuel Bourgaud målet som sendte Amiens til Ligue 1 seks minutter på overtid av siste serierunde forrige sesong. Foto: AFP

En mirakuløs scoring, seks minutter på overtid i siste serierunde i fjor, sendte Amiens fra fjerde- til andreplass i Ligue 2 og sikret Ligue 1-spill for første gang i klubbens historie. Det usannsynlige scenarioet gir trolig spillerne troen på at alt er mulig også denne sesongen, men til tross for ligaens fineste stadionnavn («enhjørningens stadion»), fremstår Amiens som det svakeste laget i toppdivisjonen. De har tilbragt seks av de åtte siste sesongene på nivå tre, og vårens opprykk virker egentlig å ha kommet litt for tidlig for Amiens, som ikke har hatt ressurser til å forsterke laget særlig mye. Fotballnomaden Gaël Kakuta er på plass, men det er neppe han som skal redde dette laget fra nedrykk.

Enig eller uenig i plasseringen av Amiens? Gå til kommentarer

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som er utelukkende basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommentarer