Bundesliga

Tyskland mangler kodeknekkere

-journalist
Yngve Gjerde (@yngvegjerdee) vurderer
Bundesliga

Bayern München er ikke nødvendigvis noe sterkere enn tidligere, men utfordrerne finner rett og slett ikke koden for å ende dominansen deres.

1
Bayern München

Image description

STARTET MED TROFÉ: Og sannsynligvis avslutter de sesongen med et nytt. Bayern München startet sesongen med å vinne den tyske supercupen over erkerival Borussia Dortmund. Foto: AFP

Kan noen stoppe Carlo Ancelotti og Bayern München? De rundet av fjorårssesongen med sitt femte strake ligagull, og kommer til å ha stø kurs mot sitt sjette.

Det har vært en sommer med store utskiftninger for Bayern. Bærebjelker som Philipp Lahm og Xabi Alonso har lagt opp, det samme har Tom Starke, i tillegg til at Medhi Benatia, Douglas Costa og Holger Badstuber har forlatt klubben. De har vært aktive på overgangsmarkedet, og hentet ungt i spillere som Corentin Tolisso (23), Niklas Süle (21), Sebastian Rudy (27) og James Rodriguez (26).

Carlo Ancelotti kom til dekket bord da han tok over etter Pep Guardiola, og gjorde rent bord i den hjemlige ligaen. Bayern ble - ikke overraskende - seriemester, hele 15 poeng foran RB Leipzig på 2. plass. De gikk ubeseiret gjennom sesongen på Allianz Arena, og tapte bare to kamper på bortebane.

Storklubben har nærmest hatt monopol på det tyske ligagullet. Det meste tyder på at Bayern München gjentar bedriften og tar sitt 28. Ligagull i den tyske toppdivisjonen denne gangen også.

Forrige sesong scoret de mest (89) og slapp inn færrest (22), og den tyske giganten er naturligvis storfavoritt i forkant av denne sesongen. Ikke nødvendigvis fordi de er så mye sterkere enn i fjor. Konkurrentene er rett og slett svakere.

I år, som tidligere, vil Robert Lewandowski spille en sentral rolle i Bayern Münchens sesong. Den polske superspissen banket inn 30 ligamål forrige sesong - bare Borussia Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang scoret flere (31). Lewandowski var åpen om skuffelsen da han ikke ble ligaens målkonge, og det er en revansjelysten spiss som nå tar fatt på en ny sesong. Vi lanserer derfor et spill på Lewandowski som toppscorer kommende sesong, til 2.00 i odds.

Enig eller uenig i plasseringen av Bayern München? Gå til kommentarer

2
Borussia Dortmund

Image description

NØKKELSPILLERNE: Borussia Dortmunds eventuelle suksess denne sesongen avhenger i stor grad om Ousmane Dembélé (til venstre) og spydspiss Pierre-Emerick Aubemeyang blir værende i klubben. Foto: AP

De gulkledde fra Dortmund har måttet finne seg i å spille andrefiolin for Bayern München i en årrekke, og det må de nok finne seg i å gjøre nok en gang. Men i år er det langt flere spørsmålstegn rundt Borussia Dortmund enn det har vært tidligere.

Klubben med de berømte supporterne har fått inn en ny trener, nederlandske Peter Bosz, som ledet Ajax til Europa League-finale forrige sesong. Med en ny trener følger alltid usikkerhet, men Bosz har tatt over en ung og spennende stall, og så lenge han klarer å beholde de viktigste spillerne sine, kan det bli i hvert fall 2. plass – om ikke enda bedre enn det. Men det er nettopp her de aller største spørsmålstegnene settes. Får de beholde stjernene?

Ousmane Dembélé er kraftig linket til Barcelona som Neymars erstatter, mens Pierre-Emerick Aubameyang linkes til Kina annenhver dag. Flere tyske medier spekulerer i om spissen fra Gabon skifter beite og kontinent når januarvinduet melder sin ankomst. Marco Reus – klubbens kanskje beste spiller når han er skadefri – er aldri det. Skadefri. Kommer Mario Götze tilbake for fullt etter sykdomsplagene? I skrivende stund, med i underkantt av to uker igjen av sommerens overgangsvindu, er det flere spørsmål enn svar rundt Borussia Dortmund.

Foreløpig har de beholdt de viktigste spillerne. Matthias Ginter og Sven Bender har forlatt klubben, mens de har fått inn Maximilian Philipp, Ömer Toprak og Mahmoud Dahoud. Peter Bosz og hans gulkledde armé er en av få klubber som faktisk kan utfordre Bayern München, med forbehold om at stjernespillerne fortsetter på Signal Iduna Park.

Les ferske ekspertvurderinger på VGs oddstipsside Tipster!

Enig eller uenig i plasseringen av Borussia Dortmund? Gå til kommentarer

3
RB Leipzig

Image description

SAMLET LAG: RB Leipzig har beholdt alle stjernene sine, og kan dermed bygge på den strålende fjorårssesongen Foto: Reuters

Sensasjonsklubben RB Leipzig. For en reise de har hatt. Den styrtrike klubben - som kanskje er Tysklands mest forhatte klubb - har klatret voldsomt i ligasystemet, og for bare tre år siden rykket de opp fra tredje nivå i Tyskland. I fjor rundet de av en eventyrlig sesong med 2. plass, etter å ha vært i Bundesligas førersete i store deler av sesongen. Bare fjorårets overmenn, Bayern München, hadde bedre målforskjell enn Ralph Hassenhüttls menn.

Lommeboken har vært like feit – om ikke feitere – som tidligere, og de har i tillegg klart å holde på sine beste spillere, til tross for interesse fra storklubber rundt om i Europa. Spesielt viktig er det å beholde Naby Keïta, som lenge så ut til å være på vei til Jürgen Klopp og Liverpool. Timo Werner banket inn mål forrige sesong, og svenske Emil Forsberg viste at det finnes liv i svensk fotball også etter Zlatan Ibrahimovic.

Den Red Bull-eide klubben får en langt større utfordring denne sesongen. I år skal de delta i Champions League også, og har dermed et langt tøffere program foran seg enn de hadde under fjorårets sensasjonssesong. Det er likevel ingenting som tyder på at den ambisiøse klubben skal snuble. De har vært smarte på overgangsmarkedet: i stedet for å bruke massevis av penger (som de har), har de hentet unge, spennende spillere i Bruma fra Galatasaray og Jean-Kévin Augustin fra PSG, i tillegg til den Konrad Laimer som har blitt hentet fra Red Bull Salzburg, som tilbyr kvalitet i bredde.

Enig eller uenig i plasseringen av RB Leipzig? Gå til kommentarer

4
Bayer Leverkusen

Image description

Bender-brødrene Lars (til venstre) og Sven skal spille sammen for Bayer Leverkusen denne sesongen. Her fra treningsleir med det tyske landslaget. Foto: AP

Leverkusen tjener mye på å kunne fokusere ene og alene på Bundesliga kommende sesong. For en tynn stall, som er spesielt svært tynt besatt i angrep, er det en fordel at de skuffet forrige sesong, og dermed unngår spill i Europa når fotballfesten endelig sparkes i gang igjen.

Fjorårets toppscorer, Javier «Chicharito» Hernandez har forlatt Tyskland og returnert til England, Stefan Kiessling er mye skadet, Pohjunpalo har ikke trollbundet noen ennå, og Kevin Volland må produsere langt flere målpoeng enn han har gjort tidligere.

Bender-brødrene er gjenforent i Leverkusen, og Sven kan vise seg å være en verdig erstatter for Ömer Toprak, som har gått til ligarival Borussia Dortmund. Sven har en riktignok en lei skadestatistikk, dog. Men med en ny manager i Heiko Herrlich, kan tilføre mye energi til en revansjelysten klubb etter en skuffende 12. plass i fjor. Leverkusen slapp inn hele 55 mål forrige sesong, selv med en Bernd Leno som er solid mellom stengene, og forsvaret med Heinrichs, Jonathan Tah, Sven Bender og Wendell skal kunne gjøre livet surt for rivaliserende angrepsspillere, selv om Toprak har skiftet beite.

Frisparkspesialisten Hakan Calhanoglu var suspendert i store deler av sesongen, og nå er han også borte. Det samme er midtstopper Kyriakos Papadopoulos.

Enig eller uenig i plasseringen av Bayer Leverkusen? Gå til kommentarer

5
Hoffenheim

Image description

FREMADSTORMENDE: Hoffenheim har en ekstremt spennende trener i unge Julian Nagelsmann. Han kan løfte dem til nye høyder Foto: AFP

Hoffenheim gjorde som RB Leipzig og imponerte voldsomt forrige sesong. Blåtrøyene endte på 4. plass, bare to poeng bak Dortmund på plasseringen over, og sikret seg dermed en plass i Europa. I Champions League-kvalifiseringen skal de bryne seg på Liverpool over to kamper, men er uansett utfall sikret spill på kontinentet. Ved avansement blir det Champions League, ved tap har de en direktebillett til gruppespillet i Europa League.

Med Bundesliga-historiens yngste trener i Julian Nagelsmann er det nok en gang en tøff oppgave som venter 29-åringen. Forrige sesong var utfordringen å forbedre sesongen til en klubb som bare var ett poeng unna nedrykksplayoff. Denne gangen er utfordringen å gjenskape – eller forbedre – en fantastisk fjorårssesong. Forrige sesong gikk de hele 17 kamper ubeseiret på rad – flere enn noen andre.

De har mistet den gode midtstopperen Niklas Süle (Bayern München), men Nagelsmann har hentet inn Håvard Nordtveit, som returnerer til Bundesliga etter et mislykket opphold i West Ham. I tillegg har stortalentet Serge Gnabry kommet inn på lån fra Bayern München. Han bringer mye offensiv kvalitet og uforutsigbarhet til et angrep som banket inn 67 scoringer forrige sesong, anført av toppscorer Andrej Kramaric (15 mål).

Enig eller uenig i plasseringen av Hoffenheim? Gå til kommentarer

6
Schalke 04

Image description

STJERNEN: Leon Goretzka ble værende på Veltins Arena, og kommer til å spille en nøkkelrolle i Schalke 04s sesong. Foto: Reuters

Storklubben Schalke skuffet forrige sesong, da de endte på 10. plass. De maktet bare å vinne tre kamper på bortebane forrige sesong, noe som må forbedres denne sesongen.

Det som absolutt taler for Schalkes del, er at de har lykkes i å beholde sine viktigste spillere.Kanskje viktigst av alle, midtbanespilleren Leon Goretzka, som skal ha vært ønsket av Bayern i overgangsvinduet. Klubben har massevis av gode spillere, med en solid målvakt i klubbens ferske kaptein Ralf Fährmann, Benedikt Höwedes, og flere gode, unge spillere i Johannes Geis, Nabil Bentaleb, nevnte Goretzka og Breel Embolo. De har riktignok mistet spillere som har hatt lang fartstid i klubben. Spissveteranen Klaas-Jan Huntelaar er borte, og det samme er maskinen Sead Kolasinac. Holger Badstuber og Rahman Babas låneavtaler har utløpt, og Dennis Aogo har forlatt klubben.

De har fått inn en ny sjef i tysk-italienske Domenico Tedesco, som er en liten gambling fra Gelsenkirche-klubbens side. Han er ung og uprøvd, og dette blir 31-åringens første trenerjobb i en storklubb. Tidligere har han jobbet som ungdomstrener i Stuttgart og Hoffenheim, og prøvde seg for første gang som manager i Erzgebirge Aue forrige sesong.

Enig eller uenig i plasseringen av Schalke 04? Gå til kommentarer

7
Hertha Berlin

Image description

BURVOKTEREN: Rune Almenning Jarstein kommer til å stå mellom Hertha Berlin-stolpene i år også. Foto: Reuters

Den tyske hovedstadsklubben imponerte forrige sesong da de endte på 6. plass, og norske Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred har sikret seg heltestatus i Berlin. Mye av æren for den gode sesongen skyldes hjemmeformen deres. De hvit- og blåfargede er ekstremt sterke på Olympiastadion, hvor de bare tapte fire kamper forrige sesong. Det gikk langt dårligere på bortebane, hvor de bare vant tre av 17 mulige.

Hertha Berlin har for vane å åpne ekstremt bra på høstsesongen, for så å svikte på oppløpet i vårsesongen. De må ha mer kontinuitet i prestasjonene dersom de skal kjempe om høyere tabellplasseringer, men fjorårets suksess hadde ikke vært like stor dersom de konkurrerende storklubbene ikke hadde sviktet.

Pál Dárdai har mer eller mindre samme tropp som i fjor, men har mistet den solide midtstopperen John Brooks som har gått til Wolfsburg. Nederlandske Karim Rekik har blitt hentet inn fra Marseille som hans erstatter, og det ventes store ting fra Mitchell Weiser, som ble matchvinner da Tyskland vant U21-EM i sommer. Hertha Berlin har et av Bundesligas beste backpar i Weiser/Marvin Plattenhardt. Dárdai har sagt at han vil eksperimentere mellom tre og fire bak, og utfallet av det kan bli toneangivende for sesongen deres.

Enig eller uenig i plasseringen av Hertha Berlin? Gå til kommentarer

8
FC Köln

Image description

DRO TIL KINA: Fjorårets Köln-toppscorer Anthony Modeste forlot klubben etter å ha scoret 25 mål forrige sesong. Han blir vanskelig å erstatte. Foto: AFP

Köln leverte en strålende sesong og endte på 5. plass, som sørger for at de fikk en direktebillett til gruppespillet i Europa League. Mye av æren for det går til den franske spissen Anthony Modeste, som banket inn 25 mål på 34 kamper, bare Robert Lewandowski og Pierre-Emerick Aubameyang scoret flere.

Faktum at Modeste nå er borte, er hovedgrunnen til at Köln ikke kommer til å gjenskape bedriften. Franskmannen har gått til kinesiske Tianjin Quanjian, og blir et stort savn for klubben. Har i tillegg mistet Neven Subotic som returnerer til Borussia Dortmund etter at låneavtalen med Köln utløp. Jhon Còrdoba har blitt hentet inn som Modestes erstatter. Han har tidligere spilt for Mainz, men etter overgangen til Köln denne sommeren, er det store sko å fylle for colombianeren. 24-åringen har bare scoret ti mål på 51 Bundesliga-kamper.

Enig eller uenig i plasseringen av FC Köln? Gå til kommentarer

9
Werder Bremen

Image description

SVENSK FORSTERKNING: Ludwig Augustinsson forlot Ståle Solbakken og FC København til fordel for Werder Bremen. Foto: Reuters

Bremen kommer til å slite med å heve seg fra i fjor. De har mistet en av sine viktigste drivkrefter offensivt i Serge Gnabry, og i tillegg er den rutinerte Claudio Pizarro (38) borte vekk. Har hentet inn en spennende venstreback i svenske Ludwig Augustinsson, men har ellers ikke gjort det helt store på overgangsmarkedet. Var middelmådige både hjemme og borte forrige sesong, og må finne seiersformelen på en av disse arenaene dersom de skal hevde seg i kampen om spill på kontinentet og videre suksess i hjemlig serie. Max Kruse er utvilsomt en av klubbens nøkkelspillere, og sesongens utfall er i stor grad avhengig av om han klarer å opprettholde en ekstreme målformen han hadde på vårparten av fjorårssesongen.

Enig eller uenig i plasseringen av Werder Bremen? Gå til kommentarer

10
Borussia Mönchengladbach

Image description

NYSIGNERINGEN: Matthias Ginter forlot Borussia Dortmund til fordel for Mönchengladbach denne sommeren. Her løfter han det synlige beviset på at Tyskland vant sommerens prøve-VM. Foto: AFP

Spill på kontinentet ødela mye for “nesten-klubben” Mönchengladbach i fjor.. Etter å ha kjempet seg til 4. plass i 2015/16-sesongen, ble det 9. plass forrige sesong. Denne sesongen kan de fokusere på å heve seg i den tyske toppdivisjonen.

De har mistet angrepsspilleren André Hahn, i tillegg til viktige Mahmoud Dahoud på midtbanen, sistnevnte er et stort tap. De har fått inn en ung og god forsvarsspiller i Matthias Ginter som var med på å vinne prøve-VM med Tyskland, og samtidig hentet inn lovende Reece Oxford på lån fra West Ham. Denis Zakaria blir sannsynligvis Dahouds erstatter, og er noe lik ham i spillestilen, men litt mer defensivt anlagt.

Erstatterne er på ikke sterke nok til å forbedre laget, og vi tror ikke på noen stor revansje fra Mönchengladbachs side, til tross for at de ikke skal konkurrere på mange fronter. De har fortsatt en solid spiss i brasilianske Raffael og tyske Lars Stindl, og man venter fortsatt på at Thorgan Hazard, Edens lillebror, skal slå ut i full blomst.

Enig eller uenig i plasseringen av Borussia Mönchengladbach? Gå til kommentarer

11
Wolfsburg

Image description

REDNINGSMANNEN: Wolfsburg hadde rykket ned forrige sesong om det ikke var for Mario Gomez. Her jubler han for en av sine 16 scoringer forrige sesong. Foto: AFP

Wolfsburg slapp med skrekken i fjor. Volkswagen-klubben er i utgangspunktet altfor stor til å rykke ned, men endte på playoff-plass forrige sesong, og holdt seg etter å ha slått Eintracht Braunschweig. Denne sesongen må de heve seg, og det kommer de til å gjøre.

Det er en splittet følelse rundt salget av en av klubbens største profiler, Luiz Gustavo. Det brasilianske midtbaneankeret er et klart tap på banen, og det samme er Ricardo Rodriguez, som har dratt til AC Milan. Amerikanske John Brooks har kommet inn for å forsterke forsvaret, og Ignacio Camacho har tatt turen fra Malaga for å erstatte Gustavo.

Det store problemet forrige sesong var foran motstanderens mål. Bare Darmstadt, som rykket ned, scoret færre enn Wolfsburg gjorde, til tross for at Mario Gomez scoret 5. Flest mål i Bundesliga. Dersom Gomez, som har fått kapteinsbindet i klubben, kan fortsette som i fjor, og flere bidrar i å dra scoringslasset, tror vi på bedring for Wolfsburg.

Enig eller uenig i plasseringen av Wolfsburg? Gå til kommentarer

12
Freiburg

Image description

TØFF OPPGAVE I VENTE: Det blir vanskelig for Freiburg-manager Christian Streich å gjenskape Freiburgs fjorårssesong. Foto: AFP

På eget gress vant de hele ti av 17 kamper. De klarte akkurat ikke å kvalifisere seg for Europa League, men har dermed enda større muligheter til å fokusere på ligaen. Det trenger de.

Stallen er nemlig noe sårbar. De har mistet Maximilian Philipp til Borussia Dortmund, og Vincenzo Grifo har også forlatt klubben. Det samme har norske Håvard Nielsen, selv om det er lite sannsynlig at han ville fått noe særlig med spilletid. Bartosz Kapustka har blitt hentet inn på lån fra Leicester City, noe som vil styrke dem offensivt.

Enig eller uenig i plasseringen av Freiburg? Gå til kommentarer

13
Mainz

Image description

RUTINERT: Før Manuel Neuer var Rene Adler førstevalget på det tyske landslaget. Nå skal han vokte buret for Mainz. Foto: AFP

Mainz hadde mye trøbbel forrige sesong, da de endte på 15 plass, bare foran playoff-plasserte Wolfsburg på bedre målforskjell. De slapp inn hele 55 mål forrige sesong, noe de prøver å unngå en reprise av. De har signert den tyske keeperveteranen Rene Adler, som kommer til å gå rett inn på laget. De har i tillegg fått inn Abdou Diallo fra Monaco til å forsterke backrekken. Alexandru Maxim og Viktor Fischer har kommett inn for å bidra med offensiv kraft, og det trengst ettersom de har mistet Jhon Córdoba.

Vi tror det blir en liten forbedring fra Mainz’ del kommende sesong, men da er de avhengig av at klubbens nye manager, Sandro Schwarz, får orden på borteformen. De vant bare tre av 17 mulige bortekamper forrige sesong. Hele elleve av de endte i tap.

Enig eller uenig i plasseringen av Mainz? Gå til kommentarer

14
Eintracht Frankfurt

Image description

NY NEDTUR? Alexander Meier var nedslått etter at Eintracht Frankfurt tapte fjorårets cupfinale. Denne sesongen kan det komme flere nedturer. Foto: Reuters

Fjorårssesongens råtasser, og tapende cupfinalist Eintracht Frankfurt, noterte seg for 83 gule og seks røde kort, og kjempet seg til en 11. plass forrige sesong, noe som var mer enn de fleste hadde ventet. Denne sommeren har de gjort flere spennende signeringer i Jetro Willems, Gelson Fernandes, Jonathan de Guzmán, Luka Jovic og Carlos Salcedo, men har mistet rutine i Bastian Oczipka og Haris Seferovic, i tillegg til den solide midtstopperen Jesús Vallejo.

Det som taler for at Frankfurt skal unngå nedrykkssumpa i år, er den strålende formen på hjemmebane. De tapte bare tre av 17 hjemmekamper forrige sesong, og dersom de fortsetter å gjøre Commerzbank-Arena til et vanskelig sted å besøke, kommer de til å klare seg fint. Borteformen er noe mer suspekt, dog. De var et av fjorårets verste bortelag, med bare fire seiere og elleve tap.

Enig eller uenig i plasseringen av Eintracht Frankfurt? Gå til kommentarer

15
Stuttgart

Image description

TILBAKE I DET GODE SELSKAP: Stuttgart ble ligamester i 2. Bundesliga, og vil nå prøve å etablere seg i Tysklands øverste divisjon. Foto: AFP

Stuttgart er én av to klubber som har rykket opp fra 2. Bundesliga, og er egentlig en klubb som “hører hjemme” på Tysklands øverste nivå. Det er ikke lenge siden de var Tysklands beste lag, da de vant ligaen i 2006/07-sesongen. Det er et stykke tilbake til disse glansdagene, og denne sesongen handler først og fremst om å etablere seg i Tysklands gjeve selskap. Det tror vi de klarer.

De har vært smarte på overgangsmarkedet, og hentet inn en solid målvakt i Ron-Robert Zieler. I tillegg har de fått inn rutinerte, men skadeplagede Holger Badstuber fra Bayern München, i tillegg til venstrebacken Dennis Aogo. Disse tilbyr massevis av Bundesliga-erfaring, som kommer godt med når man rykker opp. Stuttgart forsvarte fjorårets favorittstempel og ble seriemestere med 69 poeng, og var 2. Bundesligas beste bortelag, og tapte i tillegg bare to ganger på hjemmebane. Dersom de klarer å videreføre én av de statistikkene, er det gode sjanser for å overleve denne sesongen.

Enig eller uenig i plasseringen av Stuttgart? Gå til kommentarer

16
Augsburg

Image description

MÅ HEVE SEG: Augsburg trenger flere gledesscener som dette neste sesong. VG spår en tøff sesong for hvittrøyene. Foto: AFP

Augsburg viste lovende takter i preseason da de blant annet knuste Premier League-klubben Southampton hele 4-0, men har en liten jobb å gjøre denne sesongen. Forrige sesong endte med 13. plass, bare ett poeng over playoff-plassen. De har mistet kontinuitet i Paul Verhaegh (33) og Halil Altintop (34) som var klubbens toppscorer forrige sesong, i tillegg til at unge, talentfulle Dominik Kohr har gått til Bundesliga-rival Bayer Leverkusen. Sami Khediras bror, Rani, har kommet inn, sammen med spillere som Michael Gregoritsch og Sergio Córdova, men om disse styrker laget, er usikkert. Augsburg viste gode tendenser på bortebane forrige sesong, men må gjøre det bedre på WWK Arena, hvor da bare vant fem kamper.

I 2014/15-sesongen havnet Augsburg på 5. plass i Bundesliga, deres beste plassering noensinne, men de har opplevd et voldsomt fall siden den gang, og er en het kandidat til å havne i bunnstriden denne sesongen.

Enig eller uenig i plasseringen av Augsburg? Gå til kommentarer

17
Hamburger SV

Image description

RYKKER NED: Jubelen var stor da Hamburger SV sikret Bundesliga-plassen i sesongens siste kamp i 2016/17-sesongen. Lignende scener får de nok ikke denne sesongen. Foto: AP

Hamburg har klart å holde på plassen mot alle odds i så mange år, men nå sier det stopp. Den nordtyske klubben er den eneste som har vært i Bundesliga helt siden dens oppstart i 1963, men det har sett dårligere og dårligere ut for HSV de siste sesongene.

I fjor gikk de en periode tolv kamper uten seier. Det endte til slutt med 14. plass, og de var ligaens nest dårligste bortelag. Bare Darmstadt, som rykket ned, var svakere på bortebane. De vant bare to kamper på fremmed gress forrige sesong, noe som ikke gir mye håp videre. Nå har de mistet den viktige sisteskansen Rene Adler, i tillegg til Michael Gregortsch (spiss) og Johan Djorou i midtforsvaret. De har fått inn en spennende spiss i André Hahn, og en god stopper i Kyriakos Papadopolous, men har ikke klart å erstatte Adler.

De reddet Bundesliga-plassen på årets siste kampdag i fjor, men plassen er nok ikke til å redde i år.

Enig eller uenig i plasseringen av Hamburger SV? Gå til kommentarer

18
Hannover 96

Image description

RYKKER NED: VG spår et kort Bundesliga-opphold for nyoppprykkede Hannover 96 og Iver Fossum. Foto: AP

Hannover, med norske Iver Fossum, tok den 2.plassen i 2. Bundesliga som gir direkte opprykk, bare ett poeng foran Eintracht Braunschweig. Fjorårets beste hjemmelag gikk bare på ett nederlag på eget gress, men har ikke, som nyopprykkede lag må, forsterket seg nevneverdig over sommeren. Manager André Breitenreiter tok over klubben i mars, og vi tror ikke han kommer til å gjøre det som skal til for å holde Hannover 96 på Tysklands øverste nivå. Det går mot en kortvarig Bundesliga-epoke for Hannover og deres nordmenn.

De har hentet inn en solid høyreback i Julian Korb, men har utover det, ikke forsterket seg i nevneverdig grad. Fossum blir enslig nordmann i klubben denne sesongen, etter at Stefan Strandbergs låneavtale utløp.

Enig eller uenig i plasseringen av Hannover 96? Gå til kommentarer

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som er utelukkende basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommentarer

Siste om fra VG Sporten om Bundesliga