Terrorangrepene i Brussel

Foto: HELGE MIKALSEN, VG

Tirsdag 22. mars utførte minst fire terrorister to koordinerte bombeangrep i Brussel. Første angrep fant sted på flyplassen Zaventem klokken 08.00, før enda en bombe gikk av i en t-bane-vogn på stasjonen Maalbeek – litt over en time senere. Terroren har krevd 32 ofre. Fortsatt er over 90 lagt inn på sykehus.

Belgia
Brussel
Belgia
Brussel
BRUSSEL
1
Brussel lufthavn
2
Maalbeek T-banestasjon
3
Bombe funnet
Abdesalam
arrestert fredag
2 km

1
Zaventem flyplass

Tirsdag morgen rundt klokken 08.00 detonerte to bomber som lå i to kofferter ved innsjekkingsskranken og ved en Starbucks-kafé i avgangshallenpå Brussels hovedflyplass Zaventem. Tre mistenkte personer er fanget på overvåkningskamera. To av dem er Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui (24), som skal ha sprengt seg selv i luften. Den tredje personen er ikke identifisert og skal være på rømmen.

Avg.hall B
Til avg.hall A
Parkeringshus
Vinduer knust
Sikkerhets
sjekk
Andre
eksplosjon
Første
eksplosjon
Foto: GOOGLE EARTH
Brussel lufthavn
nivå 3
Innsjekkingsskranker
Avg.hall B
Til avg.hall A
Vinduer knust
Sikkerhetssjekk
9 sek. senere:
Andre eksplosjon
07.58: Første
eksplosjon
Kilder: AFP, New York Times

2
Maalbeek T-banestasjon

En time og ti minutter etter første angrep, eksploderte det i den midterste av tre sammenkoblede t-bane-vogner ved metrostasjonen Maalbeek i Brussel. Stasjonen ligger ved EUs hovedkvarter og eksplosjonen rammet midt i morgenrushet. Det skal ha vært broren til Ibrahim El Bakraoui, Khalid (27), som utførte denne selvmordsaksjonen.

EU-kommisjonen
EU-rådet
Eksplosjon på
Maalbeek stasjon
Foto: Google Earth

3
Bombe funnet

Etter angrepene starter politiet en klappjakt etter bakmennene. Blant annet jaktes en ukjent mann som skal ha vært på flyplassen sammen med Ibrahim El Bakraoui. Han ble sist sett løpende fra flyplassen i Brussel iført en svart hatt og lys jakke. Rundt klokken 19.00 tirsdag kveld ble det funnet en spikerbombe, IS-flagg og kjemikalier i en leilighet som terroristene skal ha brukt til å forberede terrorangrepene. Leiligheten ligger i bydelen Schaerbeek, øst i Brussel, hvor antiterrorpolitiet tirsdag gjennomførte en av de største politiaksjonene i landets historie. Beboere forteller VG at det er et rolig nabolag med mye barnefamilier.

OVERVÅKNINGSBILDE: Dette bildet viser ifølge belgisk politi mennene bak flyplassbombene. De to til venstre skal ha sprengt seg selv i luften, mens mannen til høyre skal ha kommet seg unna. FOTO: AP

4
Abdeslam pågrepet

Fire dager før terrorangrepet ble mannen bak Paris-terroren, Salah Abdeslam, arrestert i bydelen Molenbeek i Brussel. Han har vært Europas mest ettersøkte mann i fire måneder. Noen medier melder at han skulle ha vært med på aksjonene i Brussel dersom han ikke hadde blitt arrestert fredag.

Terroristene

Ibrahim El Bakraoui

Ibrahim El Bakraoui (30)

Nasjonalitet
Belgisk statsborger
Status
Død

Broren til Khalid El Bakraoui. Skal ha sprengt seg selv under angrepet på flyplassen i Belgia. Brødrene skal være svært gode kjenninger av politiet. Ibrahim skjøt mot politiet med AK-47 maskingevær under en biljakt etter at han og broren hadde gjennomført et ran i 2010. Han ble dømt til ni års fengsel. Brødrene omtales som lokale Brussel-gangstere.

Politiet kom på sporet av leiligheten hvor terrorangrepet ble forberedt i Schaerbeek etter at en taxisjåfør varslet om at han hadde hentet tre menn på adressen. Da han hørte om eksplosjonen på flyplassen fattet han mistanke til passasjerene, blant annet fordi de selv insisterte på å løfte de tunge bagene ut av bagasjerommet på taxien.

Khalid El Bakraoui

Khalid El Bakraoui (27)

Nasjonalitet
Belgisk statsborger
Status
Død

Broren til Ibrahim El Bakraoui. Skal ha stått bak angrepet på t-banestasjonen Maelbeek. Brødrene skal være svært gode kjenninger av politiet, og gjennomførte blant annet et ran sammen i 2010. I etterkant ble han dømt til fem års fengsel for våpenbesittelse og for å ha truet til seg en bil. Brødrene omtales som lokale Brussel-gangstere.

Khalid leide gjemmestedet som ble brukt av Saleh Abdeslam i bydelen Forest sørvest i Brussel. Han leide også skjulestedet som ble brukt av Paris-terroristene i Charleroi i Belgia. Politiet skal ha funnet Ibrahims testamente på en PC som var kastet i en søppelkasse ved rue Max-Roos, like ved der det ble gjennomført søk tirsdag kveld. Her skal han ha gitt utrykk for at han hadde hastverk, ikke visste hva han skulle gjøre og ble jaktet på overalt. El Bakraoui skrev også at hvis han “dro det ut” ville han risikere å havne i fengsel, der han var redd for at livet skulle ende i en celle ved siden av Salah Abdeslam.

Najim Laachraoui

Najim Laachraoui (24)

Nasjonalitet
Født i Marokko, men oppvokst i Belgia
Status
Død

Najim Laachraoui var allerede etterlyst for Paris-terroren da angrepet i Brussel skjedde. Laachraoui skal ha blitt etterlyst av belgisk politi etter pågripelsen av Salah Abdeslam fredag før terrorangrepet. Politiet skal ha funnet hans DNA på sprengstoff som ble brukt i terrorangrepet i Paris 13. november i fjor.

Tirsdag 22. mars sprengte han seg selv i luften ved Zaventem flyplass. Laachraoui skal ha konstruert bombene som terroristene brukte i både Brussel og Paris. Han studerte elektronikk på en katolsk skole i Schaerbeek i Belgia. Tidligere kjent under det falske navnet Soufiane Kayal. Han reiste til Syria i februar 2013, og det ble sendt ut en internasjonal arrestordre på ham året etter.

Etter angrepet på flyplassen ble han meldt på frifot, så kom ubekreftede meldinger fra belgiske medier om at han var pågrepet, som også viste seg å være feil. Belgiske påtalemyndigheter bekreftet tre dager etter terroranslaget at Laachraoui var selvmordsbomberen til venstre i overvåkningsbildet, og ble drept da han utløste eksplosivene.

Salah Abdeslam

Salah Abdeslam (26)

Nasjonalitet
Belgier av marokkansk herkomst
Status
Pågrepet

Brussel-terroristene kobles til Salah Abdeslam, som de siste månedene har vært Europas mest ettersøkte mann. Han har vært ettersøkt i forbindelse med terroraksjonene i Paris i november. I angrepet skal broren hans, Ibrahim Abdeslam, ha sprengt seg selv i luften utenfor restauranten Comptoir Voltaire, like ved konsertlokalet Bataclan.

En polititabbe gjorde at Abdeslam fikk passere en veisperring i den franske grensebyen Cambra få timer etter terrorangrepene i Paris i november. Han var da på vei til Belgia. Ifølge den franske avisen Le Monde skal belgisk politi igjen ha stoppet samme bil i bydelen Molenbeek i Brussel. Da skal Abdeslam ikke lenger ha vært i bilen.

Salah Abdeslam ble pågrepet av belgisk politi fredag 18. mars. Pågripelsen skjedde i bydelen Forest, som ligger sør-vest i Brussel. Under politiaksjonen ble én person drept, og Abdeslam selv ble skutt i kneet. I politiavhør skal Abdeslam ha bekreftet sin deltagelse i terrorangrepene i Paris. Han skulle sprenge seg selv på Stade de France, men skal ha ombestemt seg.

Tre dager før pågripelsen, ble Abdeslams fingeravtrykk funnet da politiet raidet en leilighet i samme bydel hvor han ble tatt til fange noen dager senere. I tillegg ble det funnet et IS-flagg og flere automatvåpen. Khalid El Bakraoui, som skal ha stått bak bombeangrepet på t-banen, skal ha leid den aktuelle leiligheten. Abdeslam skal, sammen med en annen, ha klart å flykte fra boligen under skuddvekslingen med politiet. Fire politimenn ble såret og én terrormistenkt drept i politiaksjonen.

Mannen med hatten

Nasjonalitet
Ukjent
Status
En mann var siktet, men nå løslatt.

Mannen med hatt ble fanget opp av overvåkningskameraene på Brussel lufthavn.

På overvåkningsbildene sees mannen med hatt bli blåst overende når bombene detonerer, før han springer avgårde med de andre flyktende. Sprengladningene han fraktet til stedet detonerte ikke, men var betraktelig større enn de to andre ladningene.

I pressemelding lørdag ettermiddag informerte belgiske myndigheter om at de hadde siktet en mann, Fayçal Cheffou, for «medvirkning i en terrorgruppe, for terrordrap og forsøk på terrordrap». Cheffou er én av tre som ble arrestert torsdag, i en bil parkert rett utenfor påtalemyndighetenes kontor i Brussel.

Mandag ettermiddag ble imidlertid Cheffou løslatt på grunn av manglende bevis, ifølge myndighetene i Belgia.

Den andre terroristen bak metrobomben

Nasjonalitet
Ukjent
Status
Ukjent

Flere medier, blant dem belgiske RTBF og franske Le Monde, skrev torsdag at Khalid El-Bakraoui (27) kan ha hatt en medhjelper under terrorangrepet mot undergrunnen. Mannen ble fanget opp av overvåkingskameraer på metroen, sammen med Khalid. Bildene viser at mannen hadde en stor bag med seg. Det er uklart om denne mistenkte terroristen sprengte seg selv i t-baneangrepet, eller kom unna i live.

Aboubakar A.

Nasjonalitet
Ukjent
Status
Siktet

En mann omtalt som Aboubakar A. ble pågrepet fredag og lørdag siktet for deltagelse i en terroristgruppe. Vedkommende som var med ham i bilen da han ble arrestert, er løslatt etter å ha blitt forhørt, heter det i en pressemelding fra belgiske myndigheter.

Rabah N.

Nasjonalitet
Ukjent
Status
Siktet

En mann kalt Rabah N. (tidligere feilaktig omtalt som Salah A.) er siktet for å ha deltatt i terroraktiviteter, ifølge pressemeldingen fra belgiske myndigheter lørdag. Ifølge New York Times er Rabah N. anklaget for å være knyttet til Reda Kriket, en mistenkt som ble anholdt torsdag mistenkt for å planlegge et kommende angrep i Frankrike.

Abderamane A.

Nasjonalitet
Algerie
Status
Siktet

Abderamane A., mannen som ble skutt og såret under pågripelsen på et trikkestopp fredag, fikk forlenget varetekten med 24 timer lørdag og ble søndag siktet for å ha medvirket til planleggingen av terrorangrepene i Paris. Ifølge New York Times er han en ulovlig innvandrer fra Algerie med et rulleblad i Frankrike. I rettspapirene oppgis han fulle navn som Abderahmane Ameroud. Han er beskyldt for å ha gitt logistisk støtte til de to tunisiske selvmordsbomberne som drepte Ahmed Shah Massoud, den afghanske motstandslederen, i 2001. Ameroud ble i 2005 dømt til fengsel i sju år for medvirkning til drapet.

Ifølge Amerouds advokat ble det antatt at han ble deportert til Algerie da han hadde sonet ferdig fengselsstraffen.

Djamal Eddine Ouali (40)

Nasjonalitet
Algerie
Status
Siktet

Italiensk politi skal ha bekreftet pågripelsen av en algerier lørdag på Twitter. Ifølge Le Soir og Sudpresse dreier det seg om Djamal Eddine Ouali (40) som er ettersøkt i Belgia mistenkt for å ha vært involvert i terrorangrepene i Brussel og Paris.

Ouali ble pågrepet lørdag under et raid i Bellizzi i Salerne-provinsen syd i Italia, ifølge italiensk medier. Han skal ifølge Le Soir være mistenkt for å ha skaffet falske belgiske identitetspapirer for Najim Laachraoui (den ene selvmordsbomberen på flyplassen) og Mohamed Belkaïd under navnene Samir Bouzid og Sofiane Kayal. Belkaïd er mannen som er knyttet til en biltur med Laachraoui og Abdeslam til Syria i 2013. Han ble skutt og drept under raidet for å pågripe Salah Abdeslam forrige fredag.

Belgiske myndigheter er varslet og Ouali skal utleveres til Belgia en av de nærmeste dagene, melder Le Soir.

Ofrene

Sabrina Fazal

Sabrina Fazal (24)

 • Nasjonalitet: Belgia
 • Hvor: Metroen

Sabrina var på t-banen da Khalid El Bakraoui sprengte seg selv. Mannen, Jonathan Selemani, har tidligere fortalt VG at han skulle være hjemme med parets halvannet år gamle sønn mens kona skulle på forelesning på sykepleierskolen der hun studerer.

- Jeg så henne morgenen før hun reiste på skolen. Siden har jeg ikke sett henne. Jeg aner ikke hvordan jeg skal forklare dette til min sønn, sa Jonathan da.

Til New York Times har han nå bekreftet at Sabrina er blant de drepte. Hans største problem akkurat nå er hva han skal si til sønnen Heyden, hvordan han skal forklare hva som har skjedd.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si til ham.

Han tilføyer at Sabrina, som var stolt av sine kongolesiske røtter, alltid lo og at de hadde planer om å gifte seg.

- Det var hennes drøm.

My Atlegrim

My Atlegrim (30)

 • Nasjonalitet: Sverige
 • Hvor: Undergrunnen

Johanna “My” Atlegrim fra Umeå i Sverige (30) var på undergrunnen da Khalid El Bakraoui sprengte selv ved Maelbeek-stasjonen. Hun har bodd i Brussel i mange år og studert ved Ecole Nationale Superieure des Arts Visuels de La Cambre. Hun jobbet som illustratør.

– My hadde blitt identifisert noen timer tidligere på et militæsykehus i Brussel. Det er hva vi vet og trenger å vite for å kunne sørge, skriver Mys mamma i en sms til Expressen.

Sveriges statsminister Stefan Löfven uttrykker sin sorg i en skriftlig uttalelse.

– Jeg har med sorg tatt imot beskjeden om at en svensk statsborger har omkommet i tirsdagens terrorangrep. Jeg sørger med den omkomnes familie og pårørende i denne tøffe tiden, skriver han.

Jennifer Scintu Waetzmann

Jennifer Scintu Waetzmann (29)

 • Nasjonalitet: Tyskland
 • Hvor: Flyplassen

29 år gamle tysk-italienske Jennifer og hennes ektemann, Lars, sto ved innsjekkingsskranken til American Airlines for å boarde et fly til New York da selvmordsbomberne sprengte seg selv på Zaventem. Ekteparet, som bodde i den tyske byen Aachen, hadde planlagt turen til den amerikanske metropolen helt siden de giftet seg for snart ett år siden, ifølge Bild. Ekteparet skulle feire ettårsdagen sin i byen. Lars befinner seg fortsatt i koma. Jennifer jobbet som håndballtrener for et ungdomslag og for selskapet Stedman Gmbh i hjembyen Aachen.

Lauriane Visart

Lauriane Visart (27)

 • Nasjonalitet: Belgia
 • Hvor: Undergrunnen

Den 27 år gamle Lauriane Visart mistet livet i terroren på undergrunnen. Hennes far, den profilerte TV-journalisten Michel Visart, beskriver smerten som verre enn det går ann å forestille seg.

– Det var forferdelig å få det bekreftet men samtidig en lettelse å få svar. Det er en lidelse verre enn det går an å forestille seg. Jeg deler denne smerten med alle de andre som har mistet noen, uansett hvor i verden det har skjedd,

Visart fortalte om tapet av datteren i et intervju på statskanalen RTBF, som også er hans arbeidsplass.

Noen timer etter bombeangrepen fikk han en telefon fra datterens arbeidsgiver. De lurte på om han viste hvor datteren var. Etter noen timer begynte han å bli alvorlig bekymret. Lauriane svarte ikke på SMS eller på telefonen. Han skjønte etter hvert at hun kunne være blant de rammede. Hun kjørte nemlig metroen forbi den utbombede t-banestasjonen hver dag.

Først i går fikk han bekreftet at hans datter var blant de som var drept.

Han avslutter intervjuet med en oppfordring til. Inspirert av de verdiene datteren har som var jurist og med svært godhjertet og varm karakter, hadde, sier han:

– Vi kan ikke møte forskjellene i verden med å bygge murer av sikkerhetstiltak. Vi må møte de med kjærlighet og toleranse.

Gail Minglana Martinez

Gail Minglana Martinez (41)

 • Nasjonalitet: USA
 • Hvor: ukjent

Gail Minglana Martinez (41) var sammen med mannen, løytnant i det amerikanske Air Force, Kato Martinez, og deres barn da terrorangrepet skjedde i Brussel. Paret hadde fire barn. Ifølge en uttalelse familien har gitt til nyhetsbyrået AP har hun dødd av skadene hun pådro seg. Det er foreløpig ikke kjent om familien befant seg i undergrunnen eller på flyplassen. Ifølge The Air Force Times er både barna og mannen hennes fremdeles på sykehuset. Barna skal være lettere brannskadet mens Kato Martinez ligger på en intensiv avdeling. «Gail var spesiell for mange mennesker. Hun var en frelse i mange menneskers liv og gjorde verden til et bedre sted å være, sies det i en uttalelse fra familien.

Mélanie Defize

Mélanie Defize (29)

 • Nasjonalitet: Belgia
 • Hvor: Undergrunnen

Mélanie var en anerkjent musikkprodusent og fiolinist, som jobbet for plateselskapet Cypres Records og skrev om opera for forumopera.com. Hun døde da Khalid El Bakraoui sprengte seg selv på Maelbeek-stasjonen. I et innlegg på Facebook, hyller arbeidsplassen henne som morsom, varm og uredd. Broren hennes, Thomas Defize, skriver på Facebook at det ikke finnes dekkende ord for å beskrive familiens sorg.

Stephanie Shults

Stephanie Shults

 • Nasjonalitet: USA
 • Hvor: Flyplassen

Stephanie har bodd i Belgia siden 2014 sammen med kjæresten Justin. Begge jobbet i byen og planla å bli boende der frem til 2017. På terrordagen var de på flyplassen sammen med Stephanies mor, som skulle reise hjem til USA etter et besøk.

– Jeg var i køen for å sjekke inn, og hun satt i en av stolene med mannen hennes mens hun ventet på at jeg skulle bli ferdig… Jeg aner ikke hvor hun er, sa moren Carolyn Moore, mens paret fortsatt var formelt savnet.

Lørdag ble også Stephanie bekreftet drept.

– Vi sørger over tapet av vår kollega og venn. Våre hjerter og tanker er hos familien og hos alle de som lider under denne forferdelige tiden, skriver Stephanies arbeidsplass, Mars Inc, i en uttalelse, ifølge CBS.

Justin Shults

Justin Shults (30)

 • Nasjonalitet: USA
 • Hvor: Flyplassen

Justin har bodd i Belgia siden 2014 sammen med kona Stephanie. Begge jobbet i byen og planla å bli boende der frem til 2017. På terrordagen var de på flyplassen sammen med Stephanies mor, som skulle reise hjem til USA etter et besøk. Broren til Justin, Levi Sutton, bekreftet lørdag på Twitter, at broren er død. “Vi fant idag ut at feiginger tok min brors rett etter at han hadde blitt 30 år. Jeg var heldig som hadde han som storebror. Han var smart, snill og generøs. Jeg har aldri møtt en person som ikke likte ham”.

Aline Bastin

Aline Bastin (29)

 • Nasjonalitet: Belgisk
 • Hvor: Undergrunnen

Aline Bastin var på undergrunnen da en av selvmordsbomberne slo til. Den 29 år gamle kvinnen var PR- og kommunikasjonssjef i CER, en organisasjon som jobber for jernbanen inn mot EU-systemet. “Aline har dratt ut på en lang enveistur. CER-teamet er svært lei oss og vil uttrykke våre kondolanser til familien hennes,” skriver selskapet i en melding på sine hjemmesider.

Gilles Laurent

Gilles Laurent (46)

 • Nasjonalitet: Belgia
 • Hvor: Undergrunnen

Gilles, som bodde i den belgiske byen Namur, døde på undergrunnen på Maelbeek. Lydmannen hadde jobbet på filmsett over hele verden, inkludert sammen med den meksikanske regissøren Carlos Reygadas film Post Tenebras Lux, som ble nominert til Cannes-festivalen, skriver The Guardian. Han etterlater seg kona, Reiko Udo, og døtrene Suzu og Lili.

- En tragisk skjebne har tatt deg fra oss, men du vil for alltid forbli ved våre sider, skriver familien i en uttalelse.

Yves Cibuabua

Yves Cibuabua (27)

 • Nasjonalitet: Belgia
 • Hvor: Metroen

Befant seg på Maelbeek-stasjonen da bomben gikk av. Cibuabua jobbet som finansmann i Banque Eni, endel av den store italienske enegiganten. Han hadde kone og døtrene Timea og Tiana på tre og fem år. “Først og fremst ektemann og pappa,” har han skrevet på sin instagramprofil. Du utstrålte alltid positivitet, har en kollega skrevet på Facebook om den nå avdøde 27-åringen.

Hans bror My har også i et intervju med avisen New York Times, bekreftet at Yves hadde blitt drept. Cibuaubua kom egentlig fra Kongo, men hadde bodd i Belgia i en årrekke.

Adelma Tapia Ruiz

Adelma Tapia Ruiz (36)

 • Nasjonalitet: Peru
 • Hvor: Flyplassen

Tvilling-mammaen fra Peru var det første offentlige bekreftede offeret etter flyplassbombene. Hennes dødsfall er bekreftet av peruanske myndigheter. Adelma var bosatt i Brussel og hadde bodd der de siste ni årene. Ruiz skulle fly til New York sammen med døtrene sine på fire år. Broren hennes, Fernando Tapia, har fortalt i et intervju med New York Times at mannen Christopher fulgte etter de lekende døtrene ut av gate-området da en av bombene gikk av. Christopher og én av døtrene ble skadet i angrepet.

Leopold Hecht

Leopold Hecht (20)

 • Nasjonalitet: Belgia
 • Hvor: Undergrunnen

Leopold mistet livet som følge av eksplosjonen på metroen. Han studerte juss ved universitetet Saint-Louis i Brussel, og det er rektor ved skolen som bekrefter dødsfallet.

– Det finnes ikke ord for å beskrive vår sorg over denne nyheten. Alle mine tanker går til hans familie og nære, skriver rektor Pierre Jadoul på Facebook-siden til Universitetet.

Olivier Delespesse

Olivier Delespesse (45)

 • Nasjonalitet: Belgia
 • Hvor: Undergrunnen

Olivier Delespesse ble drept i eksplosjonen på t-banen, opplyser firmaet han jobber for på sine hjemmesider. Delespesse jobbet for organisasjon for de fransktalende i Belgia og var på vei til jobb da bomben smalt. Da den pliktoppfyllende mannen, kjent for aldri å være sent ute, ikke kom på jobb tirsdag ble kollegene bekymret. Flere av dem skrev og ba om hjelp til å finne Olivier på Facebook.

- Han var virkelig flink i jobben sin, og tok godt vare på de rundt seg, sier Oliver Dradin, en kollega av Olivier, til New York Times.

Olivier var singel og bodde alene.

David Dixon

David Dixon (53)

 • Nasjonalitet: England
 • Hvor: Undergrunnen

Den 53-årige familiefaren og IT-programmeren ble bekreftet omkommet av britiske myndigheter fredag. Familien har lett desperat etter David siden han sendte en tekstmelding til tanten sin om at han var uskadet etter at bombene smalt på Zaventem flyplass. Rett etter satte han seg på t-banen til jobb, hvor stasjonen Maelbeek var blant stoppene han passerte. Siden har ingen hørt fra ham.

David etterlater seg et barn og samboeren Charlotte Sutcliffe. De fikk beskjed om at 53-åringen var omkommet fredag. "Vi har fått den mest forferdelige nyheten om at David er død. Alt vi ønsker oss nå er muligheten til å sørge i fred," heter det i en uttalelse fra familien.

Loubna Lafquiri

Loubna Lafquiri

 • Nasjonalitet: Belgia
 • Hvor: Undergrunnen

Torsdag kveld publiserte flere familiemedlemmer og venner av belgisk-marokkanske Loubna den samme triste meldingen på Facebook. Loubna var bekreftet omkommet. "Det er med tungt hjerte at vi bekrefter bortgangen til vår kjære søster. Etter en lang ventetid, har vi akkurat fått de dårlige nyhetene," skriver et familiemedlem. Loubna etterlater seg tre små sønner og blir beskrevet som en varm person med mye kjærlighet for de rundt seg. Loubnas søster, Ihsane Bari, forteller på Facebook at søsteren var «en eksemplarisk lærer» som ble «revet vekk fra familien sin av feiginger».

Ifølge New York Times, skal hun ha jobbet som gymlærer på en islamsk skole i den belgiske hovedstaden.

- Hun var en eksepsjonell kvinne. Hun representerte de ekte verdiene til Islam med sjenerøsitet og omsorg, sier en av skolens stiftere, Mohammed Allaf, til CNN.

Bart Migom

Bart Migom (21)

 • Nasjonalitet: Belgia
 • Hvor: Flyplassen

Bart Migom (21) døde som følge av eksplosjonen på flyplassen. Han sjekket inn med American Airlines for å fly til USA morgenen da bombene smalt. Bart var på vei for å besøke kjæresten Emily Eisenman (21), som bodde i delstaten Georgia. Noen dager før 21-åringen ble bekreftet død, stilte hun i et intervju på CNN og ba om hjelp til å finne ham. I intervjuet forteller Emily at hun fikk en melding fra Bart minutter før eksplosjonen. Han hadde ankommet flyplassen og gledet seg til å se henne. Det siste han sa til henne var: "Jeg elsker deg". Så ble det stille.

Bart bodde i Brussel sammen med sin mor, to brødre og en søster.Han studerte markedsføring ved skolen Howest Bruges. Det var faren til Bart som offentliggjorde nyheten om at sønnen var død.

Sascha Pinczowski

Sascha Pinczowski (26)

 • Nasjonalitet: Nederland
 • Hvor: Flyplassen

Sascha Pinczowski og hennes bror, Alexander, hadde ankommet Zaventem for å fly hjem til New York. Begge var fra Nederland og hadde vært å besøkt familien der. Søskenparet snakket med moren på telefonen da bombene eksploderte. Moren skal ha hørt lyden av en eksplosjon og at glass knuste. Telefonlinjen ble så brutt. Siden har ingen hørt fra dem, skriver nederlandske Algemeen Dagblad.

Dødsfallet ble bekreftet av belgiske myndigheter fredag 25.03. Familien har gjennom en talsperson takket for all støtten og hjelpen de har fått med å lete etter søskenparet. Nå ønsker de å få sørge i fred, står det.

Sascha jobbet for eventbyrået Shiraz i New York, ifølge hennes Linkedin-profil. En venn beskriver henne som "den snilleste, beste og mest jordnære jenta jeg noen gang har møtt," ovenfor New York Daily.

Alexander Pinczowski

Alexander Pinczowski (29)

 • Nasjonalitet: Nederland
 • Hvor: Flyplassen

Alexander Pinczowski og hans søster, Sascha, hadde ankommet Zaventem for å fly tilbake til New York. Begge var fra Nederland og hadde vært å besøkt familien der. De snakket med moren på telefonen da bombene eksploderte. Moren skal ha hørt lyden av en eksplosjon og at glass knuste. Telefonlinjen ble så brutt. Siden har ingen hørt fra dem, skriver nederlandske Algemeen Dagblad.

Dødsfallet ble bekreftet av belgiske myndigheter fredag 25.03. Familien har gjennom en talsperson takket for all støtten og hjelpen de har fått med å lete etter søskenparet. Nå ønsker de å få sørge i fred, står det.

Alex var forlovet og skulle gifte seg med Cameron Cain. Hun har siden eksplosjonen postet flere meldinger på Twitter i forsøk på å finne kjæresten.

Fabienne Vansteenkiste

Fabienne Vansteenkiste (51)

 • Nasjonalitet: Belgia
 • Hvor: Flyplassen

Kvinnen fra den belgiske byen Namur jobbet ved flyplassen. Hennes arbeidsgiver var Aviapartner. Hennes datter bekrefter dødsfallet i en post på Facebook: “Vi har fått bekreftet at du er død etter en lang og vond venteperiode. Det finnes ikke ord som kan beskrive hvordan vi har det nå. Alle ord fra deg var fylt med kjærlighet, akkurat som du var,” sier hun i en lengre hilsen til sin mor på vegne av flere av de pårørende.

André Adam

André Adam

 • Nasjonalitet: Belgia
 • Hvor: Flyplassen

André var sammen med kona, Danielle, i avgangshallen på flyplassen, da bombene smalt. Danielle overlevde. André var en erfaren diplomat og hadde blant vært utplassert på Cuba og i Kongo. På 90-tallet ble han ansatt som Belgias ambassadør i Washington D.C. Familien var med på flyttelasset verden over, og husker André som en kultivert og munter mann, ifølge en melding deres datter Gigi har lagt ut på sin Facebook-profil.

Patricia Rizzo

Patricia Rizzo (48)

 • Nasjonalitet: Italia
 • Hvor: Metroen

Den 48 år gamle belgisk-fødte kvinnen med italienske foreldre, skal ha tatt den skjebnesvangre t-baneruten forbi Maelbeek til sin jobb i Det europeiske forskningsråd (et underorgan i EU) hver dag, ifølge den italienske avisen Corriere. Broren Massimo Leonora uttrykker dyp sorg over tapet av sin søster på sin Facebook-profil. Dødsfallet ble bekreftet av den italienske utenriksministeren på fredag, ifølge Associated Press.

Frank Deng

Frank Deng (24)

 • Nasjonalitet: Kina
 • Hvor: Flyplassen

Frank Deng forlot hotellet sitt klokken 07.16 for å nå flyet sitt til Ljubljana klokken 09.05, forteller vennen David Ye til nyhetsbyrået AFP. Ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Beijing News har kinesiske myndigheter blitt informert om dødsfallet til den unge forretningsmannen.

Janina Panasiewicz

Janina Panasiewicz (61)

 • Nasjonalitet: Polen
 • Hvor: Undergrunnen

Janina, som bodde og jobbet i Brussel, var på undergrunnen da Khalid El Bakraoui sprengte seg selv. En polsk ideell organisasjon i Belgia bekreftet 61-åringens dødsfall denne uken.

Raghavendran Ganesan

Raghavendran Ganesan (31)

 • Nasjonalitet: India
 • Hvor: Metroen

Raghavendran var på en jobbtur i Belgia, og avsluttet en telefonsamtale med broren da han gikk inn i undergrunnen tirsdag morgen. Femten minutter etter samtalen, smalt bomben. Inderen jobbet for IT-selskapet Infosys.

- Det er med dyp sorg vi opplyser om at vår kollega døde i det forferdelig angrepet mot Brussel, opplyser firmaet på Twitter.

Også Indias utenriksminister Sushma Swaraj bekrefter dødsfallet.

- Uheldigvis satt han i den samme t-banevognen som selvmordsbomberen, skriver Swaraj på Twitter.

Raghavendran etterlater seg kone og en nyfødt sønn.

Elita Weah

Elita Weah (41)

 • Nasjonalitet: Nederland
 • Hvor: Flyplassen

41-åringen, født i Liberia, men bosatt i Nederland, hadde akkurat ankommet Zaventem for å gå om bord på flyet til New York da selvmordsbomberne slo til. Elita skulle videre til begravelsen til sin stefar i den amerikanske delstaten Rhode Island, ifølge familiemedlemmer som New York Times har snakket med. Hun etterlater seg en 13 år gammel datter.

Nic Coopmann

Nic Coopmann (49)

 • Nasjonalitet: Belgia
 • Hvor: Flyplassen

Nic Coopman var på vei på en jobbreise for det USA-baserte firmaet Wenger Manufacturing, da det smalt på flyplassen. Hans arbeidsgiver har bekreftet dødsfallet ovenfor Portland Press Herald. Ifølge visepresident i firmaet, Craig Thomas, skal Coopman ha jobbet for dem i 15 år som spesialist på automasjonsprosjekter. Han jobbet i selskapets belgiske avdeling. Også nære venner og kollegaer av Coopman har fått bekreftet at han er død.


Publisert: 23.03.2016 kl. 16.53. Sist endret: 15.07.2016 kl. 11.05

Tekst: Axel Støren Wedén, Camilla Huuse, Ingvill Dybfest Dahl, Øystein Larsen-Vonstett, Brage Steinson Wiik-Hansen

Foto: PRIVAT, AFP PHOTO / INTERPOL / BELGIAN FEDERAL POLICE

Design og utvikling: Sondre Nilsen og Jari Bakken