Tabelltips for Premier League 2016/17

Tidenes mest spennende sesong

Superstjerner på sidelinjen, superstjerner på banen. José Mourinho, Pep Guardiola, Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba. Aldri har det vært så mye å glede seg til før en Premier League-sesong.

1
Manchester City

EPISODE TRE: Pep Guardiola, her under en treningskamp i Göteborg, har oppnådd suksess i Barcelona og Bayern München. Nå skal han prøve på det samme i Manchester City. Foto: AFP

Sjelden har det vært så vanskelig å spå vinneren i Premier League. Stjernene, både på banen og på sidelinjen, er flere enn noensinne. Men om man veier styrkene opp mot svakhetene, er det kanskje Manchester City som ser aller sterkest ut.

Hovedgrunnen til det heter Pep Guardiola. Den genierklærte manageren har ikke bare vunnet titler i bøtter og spann både i Bayern München og Barcelona - han har også forvandlet lagene sine til spektakulære fotballmaskiner. Citys store problem i fjor var at de ikke klarte å bryte ned lavtliggende forsvarslag, men det er noe innovatøren Guardiola er ekspert på.

Kaptein Vincent Kompanys form er en grunn til bekymring, men John Stones, som virker perfekt for Guardiola-fotball, er hentet inn som tidenes dyreste forsvarsspiller. Hans oppgave blir å trygge forsvaret, som var den store svakheten i fjor. Med Premier Leagues beste og bredeste stall, og trolig det mest fryktinngytende angrepet (Sergio Agüero, Kevin De Bruyne, David Silva og nysigneringene Leroy Sané og Ilkay Gündogan), bør Guardiola ha alle verktøyene han trenger for å skape et nytt mesterlag.

Dette tippet VG i fjor.

Enig eller uenig i plasseringen av Manchester City? Gå til kommentarer

2
Manchester United

ALLEREDE I GANG: Zlatan Ibrahimovic vant et trofé allerede i sin første offisielle Manchester United-kamp. Svensken ble matchvinner i Community Shield mot Leicester. Foto: AP

Det ligger an til å bli et nytt, episk bikkjeslagsmål mellom kranglefantene Guardioal og José Mourinho, som kan føre La Liga-rivaleriet videre i Manchester. Guardiola arvet en stjernespekket, komplett stall, men det samme kan ikke sies om Mourinho.

Derfor er Manchester United den klubben som har styrket seg mest i sommer. Zlatan Ibrahimovic har vist at han har minst ett år igjen i verdensklasse. Paul Pogba kommer inn med et ubeskrivelig forventningspress, men styrker utvilsomt en lagdel som har savnet en spiller som ham de siste årene. I skyggen av stjernene kan Henrikh Mkhitaryan bli en åpenbaring, og midtstopper Eric Bailly har vist lovende takter i oppkjøringen.

Kombineres det med at Marcus Rashford og Anthony Martial blomstrer videre, og at Wayne Rooney får en ny vår, lukter det utvilsomt gull av de røde djevlene, som kan dra fordel av mangelen på Champions League-spill. Men svakhetene i laget fra forrige sesong var for store til å kunne konkludere med noe bare på grunn av sommerens storhandel.

Enig eller uenig i plasseringen av Manchester United? Gå til kommentarer

3
Chelsea

SPENNENDE: N’Golo Kanté er Chelseas store sommersignering. I bakgrunnen står Michy Batshuayi, som har kommet fra Marseille for 370 millioner kroner. Foto: AP

Fjorårssesongen var en katastrofe. Den startet med Mourinho som trener og et stort favorittstempel, og sluttet med Guus Hiddink som trener og 10. plass. Eden Hazard var en skygge av seg selv, i likhet med de fleste av heltene fra gullsesongen 2014/15. Likevel forventes Chelsea å henge med i gullkampen denne gangen.

Antonio Conte er mye av grunnen til det. Italieneren er kanskje den aller heteste manageren i Fotball-Europa, etter at han lagde gull av et grått Italia-lag under sommerens EM. Den tilpasningsdyktige taktikeren kan konsentrere seg fullt og helt om Premier League, ettersom Chelsea ikke er kvalifisert for Europa, og han ønsker å lage en «liten krigsmaskin».

På laget har han også fått en liten krigsmaskin i menneskeform: N’Golo Kanté. Midtbaneterrieren var sesongens store åpenbaring i fjor og har nå signert for Chelsea, der han forventes å bli en nøkkelressurs. Spissen Michy Batshuayi fra Marseille gir også Conte flere strenger å spille på, og trolig kommer det flere nye fjes før vinduet stenger.

Enig eller uenig i plasseringen av Chelsea? Gå til kommentarer

4
Arsenal

NYTT FJES: Granit Xhaka er den eneste store signeringen til Arsenal så langt i overgangsvinduet. Foto: Reuters

Mens de andre gullkandidatene har forsterket og fornyet både spillerstall og trenerbenk, har Arsenal enn så lenge nøyet seg med å dyppe tåen forsiktig inn i den store, skumle overgangssjøen med kjøpet av midtbanespilleren Granit Xhaka. En midtstopper og en spiss er etterlyst, og til tross for at Arsène Wenger har lovet fansen mer aktivitet, lar storkjøpene vente på seg. Det føles nok litt som «same procedure as every year» for de kravstore tilskuerne på Emirates.

Det har gått 12 år siden Arsenals forrige seriegull. For fansen er det ikke nok å ha vært blant de fire beste lagene i 20 år på rad. Denne våren rotet Wengers menn bort sin største gullmulighet på årevis, og igjen dukker spørsmålet opp: Kan man vinne Premier League med Per Mertesacker som midtstopper og Olivier Giroud som spiss?

Dersom Alexis Sánchez holder seg skadefri, Alex Oxlade-Chamberlain fortsetter sesongoppkjøringens storform, Laurent Koscielny viser mer av EM-utgaven sin og Xhaka viser seg å være det som manglet på Arsenal-midten, bør de kunne kjempe om gullet. Men det skal litt til at alt klaffer. Og uten en eller to signeringer til virker Arsenal svekket i forhold til sine kjøpeglade rivaler.

Enig eller uenig i plasseringen av Arsenal? Gå til kommentarer

5
Tottenham

TOPPSCORER: Harry Kane, som her poserer med norske fans på Ullevaal, ble toppscorer i Premier League forrige sesong. Kan han gjøre det igjen? Foto: NTB scanpix

Sesongen deres ble totalt overskygget av Leicester-mirakelet, men med et ungt og engelsksatsende lag, og ligaens mest spennende manager i Mauricio Pochettino, var Tottenham en av hovedattraksjonene i fjorårets Premier League-sesong. Etter en sommer der kontinuitet og utvikling har blitt prioritert foran den sedvanlige overgangsgalskapen, blir det spennende å se om laget fra White Hart Lane kan fortsette å imponere.

De unge engelskmennene Harry Kane, Dele Alli og Eric Dier har blitt et år eldre og tatt med seg verdifull erfaring fra et (katastrofalt) EM-sluttspill. Victor Wanyama og Vincent Janssen har blitt hentet inn for å gi stallen med bredde. Men kan laget som kom fra dypet, uten forventninger, i fjor, leve opp til forventningene nå som alle vet hvor gode de kan være?

En urutinert spillertropp og en krevende Champions League-deltakelse kan være en kombinasjon som går ut over resultatene i Premier League. Harry Kane har sagt til VG at laget går for gull, men da bør superspissen være 2015/16-versjonen av seg selv - ikke spøkelset som slo cornere på franske gressmatter i sommer.

Enig eller uenig i plasseringen av Tottenham? Gå til kommentarer

6
Liverpool

MESTERHJERNEN: Jürgen Klopp har blåst nytt liv i Liverpool, som er ute etter å forbedre fjorårets 8. plass kraftig. Foto: AFP

Selv om han tok over laget godt ut på høsten i fjor, klarte Jürgen Klopp å gjøre Liverpool til et Klopp-lag forrige sesong. Det ble riktignok ingen gunstig ligaplassering, og tap i både ligacup- og Europa League-finale, men prestasjonene ga fansen på Anfield håp om at noe stort var på gang.

For denne gangen skal ikke Liverpool spille i Europa. Det beinharde kampprogrammet, kombinert med Klopps kravstore metoder, førte til skadebonanza i Liverpool-troppen forrige sesong. Det er grunn til å tro at det vil være mindre ille fremover. Stallen har dessuten blitt både bedre og bredere takket være signeringene av Sadio Mané, Marko Grujic, Ragnar Klavan, Joël Matip, Georginio Wijnaldum og Loris Karius.

Samtidig hører det med til historien at Liverpool har mislyktes i å hente flere av sine førsteprioriteter i sommer. Laget ser fortsatt noe mangelfullt ut i enkelte posisjoner, som på topp, der man aldri kan vite om skadeskutte Daniel Sturridge og varierende Divock Origi er til å stole på. Ja, Liverpool er utvilsomt styrket. Men kanskje er de andre enda mer styrket?

Enig eller uenig i plasseringen av Liverpool? Gå til kommentarer

7
West Ham

EM-STJERNE: Dimitri Payet, her under en kamp mot Blackburn i februar, har blitt verdenskjent etter sine prestasjoner for Frankrike i EM. Foto: Reuters

Det er en fryktelig spennende tid å være West Ham-fan i. Etter at Slaven Bilic ledet laget til syvendeplass i sin debutsesong, som også var klubbens siste på Boleyn Ground, skal de flytte inn på Olympiastadion i London. Og de gjør det med et enda bedre lag enn i fjor – og to nordmenn i troppen (Håvard Nordtveit og Martin Samuelsen).

Dimitri Payet har gått fra Premier League-komet til verdensstjerne over sommeren. Det kan virke som at frisparkspesialisten fortsetter i klubben, og denne sesongen får han med seg en gammel lekekamerat fra Marseille: André Ayew. Signeringen fra Swansea er en av flere som har styrket West Hams offensive slagkraft i sommer, ettersom både Gökhan Tore og Sofiane Feghouli også har kommet.

Men helt på topp kan det virke litt tynt. Klubben har ikke sikret seg den superspissen de har lett etter hele sommeren. Aaron Cresswells langtidsskade er heller ikke godt nytt. Men West Ham bør kunne gjøre det minst like bra som sist.

Enig eller uenig i plasseringen av West Ham? Gå til kommentarer

8
Leicester

SENSASJONEN: Claudio Ranieri og Leicester-spillerne viste i mai frem Premier League-trofeet i en bussparade. Foto: Reuters

Forrige sesongs mirakellag er det vanskeligste å tippe plasseringen til i forkant av den nye sesongen. Laget er ganske likt som før, med unntak av uunværlige N’Golo Kanté, selv om det fortsatt er usikkert om Riyad Mahrez blir værende i klubben. Så hvorfor skulle ikke Claudio Ranieris menn kunne kjempe i toppen med de store også denne sesongen?

De har jo styrket troppen med Kanté-erstatter Nampalys Mendy, EM-kometen Bartosz Kapustka og den lynraske angriperen Ahmed Musa. Men ingen av dem har spilt på dette nivået før, og Leicester virker avhengige av at signeringene tilpasser seg lynraskt.

Mye av suksessen bak Leicester-gullet var bygget på kontinuitet. Profilene var aldri skadet og laget kunne forholde seg til et luftig kampprogram uten Europa-spill. Nå skal Leicester spille Champions League-fotball. Kampene kommer tettere og det skal mye til for å ha samme flyt som sist på skadefronten.

Enig eller uenig i plasseringen av Leicester? Gå til kommentarer

9
Everton

ETTERTRAKTET: Romelu Lukaku er ønsket av flere storklubber. Det kan bli avgjørende for Everton å beholde ham. Foto: Reuters

Hovedaksjonær Farhad Moshiri har sprøytet inn store summer i Everton, men den annonserte kjøpefesten har latt vente på seg. Klubben har først og fremst sikret seg Ronald Koeman som trener og Steve Walsh som sportsdirektør, noe som tyder på at man ønsker å bygge en stabil toppklubb på tålmodig vis i stedet for å investere i dyre spillere umiddelbart.

Men selv om rammen rundt laget ser sterk ut, er det vanskelig å forvente forbedring av en ubalansert og mangelfull spillerstall som har endt på 11. plass i to sesonger på rad. Everton har ventet lovlig lenge med spillerkjøpene i sommer, midtstopper John Stones er solgt til Manchester City, og det er fortsatt usikkert om spissen Romelu Lukaku, som bader i lukrative tilbud, blir værende.

Så var det denne Koeman, da. Han har gjennom sin tid i Southampton måttet bygge nye lag hver sommer etter å ha mistet alle sine beste spillere i overgangsvinduet. Det er kanskje derfor han har virket så rolig på spørsmål om ikke Everton burde bruke litt penger snart. Akkurat nå er det i hvert fall umulig å spå hvordan stallen vil se ut når vinduet stenger.

Enig eller uenig i plasseringen av Everton? Gå til kommentarer

10
Southampton

NY SJEF: Franske Claude Puel, her ved siden av Harrison Reed, kommer fra fransk fotball og Nice til trenerbenken i Southampton. Foto: Reuters

Igjen har Southampton sett seg nødt til å la en dyktig manager gå til en konkurrent. Først var det Mauricio Pochettino, så var det Ronald Koeman. Men franske Claude Puel virker å være en mann som kan passe klubben. Den tidligere Lyon-treneren elsker å jobbe med unge spillere, står for en offensiv og estetisk fotball, og kommer fra en råsterk 4. plass i Ligue 1 med Nice, en klubb han har utviklet de siste årene.

På spillersiden har det også vært en sommer i klassisk Southampton-stil. Denne gangen er det Sadio Mané, Graziano Pellè og Victor Wanyama som har forlatt klubben. Pierre-Emile Højbjerg har kommet inn for å erstatte Wanyama, og Nathan Redmond er hentet for å ta Manés plass, men det virker fortsatt litt tynt til å holde i lengden.

Tynt har det imidlertid sett ut før for Southampton, som er vant til å måtte finne sene løsninger på overgangsmarkedet. Så gjenstår det å se om det kan fungere enda en gang.

Enig eller uenig i plasseringen av Southampton? Gå til kommentarer

11
Stoke City

VIKTIG: Giannelli Imbula (t.v.) var god for Stoke på vårsesongen. Her i duell med Crystal Palace-spiller Connor Wickham. Foto: Reuters

Det har sakte, men sikkert gått oppover for Stoke de siste årene: 14. plass i 2012, 13. plass i 2013, og 9. plass de tre siste sesongene. Klubben har etablert seg midt på Premier League-tabellen, med god avstand ned til nedrykkskampen, og sommerens overgangsaktivitet tyder på at Stoke kan fortsette med det samme, selv om de ser litt for begrenset ut til å kvalifisere seg til Europa.

Det viktigste Stoke har gjort i sommer, er å klare å beholde Marko Arnautovic og Xherdan Shaqiri (enn så lenge). Sistnevnte har vært ønsket av flere klubber etter de gode prestasjonene i EM, der han scoret et av de vakreste målene. I tillegg har Marc Hughes’ menn sikret seg Joe Allen, «den walisiske Pirlo», som spilte seg til en plass på UEFAs drømmelag for EM i sommer. Hans midtbaneduo med Giannelli Imbula virker svært lovende.

Likevel er det vanskelig å komme utenom at det virker som Stoke trenger en kvalitetsspiss for å kunne klatre til et nytt nivå. Det spørs om Bojan Krkic og Peter Crouch er bra nok.

Enig eller uenig i plasseringen av Stoke City? Gå til kommentarer

12
Swansea

SPYDSPISS: Spanske Fernando Llorente har signert for Swansea denne sommeren. Her i aksjon under en treningskamp mot franske Rennes. Foto: Reuters

Den rutinerte italieneren Francesco Guidolin tok over et Swansea-lag i kjempetrøbbel i januar. Etter at 60-åringen tok over, var Swansea den sjette beste laget i Premier League. Det førte til at Guidolin signerte en ny kontrakt. Men kan han bygge videre på suksessen?

Spiss-situasjonen i Swansea ville lenge gjort at svaret på det spørsmålet var et rungende nei. Bafetimbi Gomis, Éder og André Ayew hadde forlatt klubben uten nevneverdige signeringer motsatt vei. Men så åpnet Swansea lommeboken for å hente spissene Fernando Llorente og Borja Bastón fra La Liga, og med ett ser det hele litt mer lovende ut.

Det gjenstår likevel å se om Swansea klarer å forbedre fjorårssesongens 12. plass når nøkkelspillerne Ayew (angrep) og Ashley Williams (midtforsvar) har blitt solgt.

Enig eller uenig i plasseringen av Swansea? Gå til kommentarer

13
Crystal Palace

REKORD: Andros Townsend har blitt hentet til Crystal Palace som klubbens dyreste spiller i historien. Foto: Reuters

Alan Pardew har blåst liv i Crystal Palace siden han tok over i januar 2015. Høstsesongen i fjor var så god at laget bare var målforskjell unna topp fire på Boxing Day. På grunn av mye cupspill og mange skader ble ikke våren like lys, men spill i FA-cupfinalen bidro til å overskygge en farlig tabellplassering (15.).

Dager før seriestart mønstrer Palace en styrket tropp, og det gjelder også dersom Yannick Bolasie skulle forsvinne til Everton. Klubben har hentet inn en engelsk landslagsspiller i Andros Townsend, som er tidenes dyreste Palace-kjøp, den meget solide og rutinerte keeperen Steve Mandanda har kommet fra Marseille, og høyrebacken James Tomkins har signert.

Laget har profiler som Yohan Cabaye og Wilfried Zaha, og det ser solid ut i de fleste lagdeler, men kanskje kommer spissproblemet til å koste klubben en god plassering. Forrige sesong endte fire spillere som klubbens toppscorere med fem mål hver. Navn som Saido Berahino og Christian Benteke ryktes inn – en slik signering kan bli avgjørende.

Enig eller uenig i plasseringen av Crystal Palace? Gå til kommentarer

14
Middlesbrough

OVERLEVDE: Manager Aitor Karanka kom på kant med spillerne denne våren, men ordnet opp i situasjonen og skal nå lede Middlesbrough i Premier League. Foto: Reuters

Det kan virke rart å tippe Middlesbrough på 14. plass i Premier League når man ser tilbake på hva som skjedde i mars. Trener Aitor Karanka forlot treningsfeltet rasende på en fredag, bruddet med spillergruppen virket komplett, og Karanka dukket ikke opp til den påfølgende kampen mot Charlton. Spol fem måneder frem i tid: Middlesbrough har rykket opp. Med Karanka som trener og et lovende lag inn i den nye sesongen.

Den tidligere Mourinho-assistenten har vært aktiv på overgangsmarkedet med en rekke tidlige signeringer av rutinerte spillere fra utlandet: Victor Valdés i mål, Álvaro Negredo på topp, og den tøffe ballvinneren Marten de Roon på midtbanen. Ni nye fjes, åtte av dem fra utlandet, kommer til å skape økt konkurranse om plassene på laget.

Så kan man, med rette, spørre seg om så omfattende aktivitet på overgangsmarkedet kan være risikofylt for et nyopprykket lag. Men enn så lenge har man inntrykk av at tradisjonsrike Middlesbrough ikke har kommet opp for å nøye seg med en 17. plass.

Enig eller uenig i plasseringen av Middlesbrough? Gå til kommentarer

15
Watford

FARLIGE: Spissduoen Troy Deeney (f.h.) og Odion Ighalo er Watfords store styrke. Her feirer de scoring mot Arsenal i mars. Foto: Reuters

Italienske Walter Mazzarri, mest kjent for å ha gjort Napoli til et mesterlag for noen år siden, er Watfords syvende trener på under fire år. Men denne mannen er kommet for å bli. Han har signert en treårskontrakt med klubben, som har et mål om å etablere seg på den øvre halvdelen i Premier League.

Det skal gjøres med en spillestil som skiller seg ut i engelsk fotball. Mazzarri, som hopper ut i sitt første trenereventyr utenfor Italia, har brukt sommeren på å drille Watford i en 3-5-2-formasjon. Sommersigneringene har båret preg av det: Vingbackene Juan Zúñiga og Brice Dja Djédjé passer perfekt inn i et slikt system.

Spissparet Troy Deeney og Odion Ighalo er fortsatt på plass til tross for store bud fra konkurrenter i sommer. Det kan vise seg å bli viktig for Watford, som må finne tilbake til formen fra fjorårets høstsesong. For i den andre halvdelen av sesongen tapte de hele 11 av 19 seriekamper.

Enig eller uenig i plasseringen av Watford? Gå til kommentarer

16
West Bromwich

RINGREV: Tony Pulis, som her feirer et mål mot Aston Villa i fjor, vet hvordan det er å unngå nedrykk i Premier League. Foto:

Du vet hva du får når Tony Pulis er trener: Stygg fotball og en trygg plass på nedre halvdel, for å sette det litt på spissen. Den walisiske manageren har aldri rykket ned med noen av de mange bunnlagene han har trent. Fjorårssesongen var intet unntak, og det er grunn til å tro at det samme vil gjelde denne sesongen, til tross for at Pulis er oddsfavoritt til å bli den første sparkede treneren i ligaen.

West Bromwich er, i typisk Pulis-stil, et svært tøft lag å bryte ned og et svært begrenset lag fremover i banen. Kun den soleklare tabelljumboen Aston Villa scoret færre mål enn klubben fra Albion forrige sesong. Derfor virker det uhyre viktig for dem å beholde ettertraktede Saido Berahino denne sommeren.

Det har vært stille både på kjøp- og salgssiden hos West Bromwich i sommer. Stabiliteten og det solide forsvaret bør holde dem unna nedrykk, selv om det ikke stinker underholdning av disse guttene.

Enig eller uenig i plasseringen av West Bromwich? Gå til kommentarer

17
Bournemouth

SPENNENDE: Bournemouths Jordon Ibe kom fra Liverpool i sommer og kan bli en nøkkelspiller for sitt nye lag. Foto:

Joshua Kings lagkamerater gjorde en oppmuntrende debutsesong i Premier League, under ledelse av den unge og meget spennende manageren Eddie Howe, som har blitt linket til England-jobben denne sommeren. Nå handler det om å etablere seg i toppdivisjonen.

Nesten like spennende som manager Howe er noen av sommersigneringene til Bournemouth. I stedet for å satse på trygge, rutinerte tilskudd, har klubben siktet seg inn på en rekke unge talenter for å styrke laget inn mot den nye sesongen. Jordon Ibe (20) fra Liverpool er klubbens dyreste kjøp i historien, men også Lewis Cook (19) og det franske stortalentet Lys Mousset (20) har signert. Midtstopperen Nathan Aké (21) kommer på lån fra Chelsea.

Det kan bli veldig morsomt å følge med på, men risikoene ved såpass heftig satsning på unggutter er åpenbare. Forsvaret var et stort problem i fjor - kun Aston Villa slapp inn flere. Talentet i troppen og på trenerbenken gir likevel grunn til å tro at Bournemouth skal klare seg for andre gang på rad.

Enig eller uenig i plasseringen av Bournemouth? Gå til kommentarer

18
Sunderland

NØDLØSNING: David Moyes måtte ta over som Sunderland-trener da Sam Allardyce ble signert som ny landslagstrener for England. Foto:

Det har vært en kaotisk sommer for Sunderland. Sesongoppkjøringen fikk en uventet vending da Sam Allardyce forlot klubben for å bli ny landslagssjef for England. Erstatteren David Moyes, som ikke akkurat har imponert i sine foregående jobber (Manchester United og Real Sociedad) er nødt til å tilpasse seg raskt til sin nye jobb.

Ingen nevneverdige signeringer har kommet inn så langt i sommer. Tar man konkurrentenes omfattende investeringer i betraktning, har Sunderland-fansen mye å bekymre seg for. Stallen som så vidt berget plassen denne våren, er snarere svekket enn styrket, og ennå kan midtstopper Lamine Koné være på vei til Everton.

Erfaringen fra fjorårssesongens iherdige nedrykksstrid kan være en ressurs for Sunderland. Wahbi Khazri var et friskt pust på våren og Jermaine Defoe er fortsatt en målgarantist. Men det aller meste tyder på at det kan bli en lang, lang sesong for «The Black Cats».

Enig eller uenig i plasseringen av Sunderland? Gå til kommentarer

19
Burnley

TOPPSCORER: André Gray ble toppscorer i Championship da Burnley rykket opp, men har aldri spilt Premier League-fotball. Foto:

Sean Dyches menn vant Championship forrige sesong, men optimismen råder likevel ikke inn mot Premier League-sesongen. Det er fordi Burnley sliter med å forsterke laget, som enn så lenge er nærmest det samme som før sommeren. Dyche har innrømmet at det trengs flere spillerkjøp, men med et beskjedent budsjett har de ikke de samme musklene som sine konkurrenter på markedet.

Den 25 år gamle spissen André Gray ble toppscorer i Championship med 25 mål forrige sesong. Men det er ikke vanskelig å finne navn på spisser som har bøttet inn scoringer på andre nivå, men som ikke har klart å eksistere i Premier League, der Gray skal spille sine første minutter.

Det samme poenget gjelder for Burnley som helhet: Championship-tittelen gir ingen garantier for overlevelse på nivået over. Kontinuiteten i det samspilte kollektivet er en styrke, men med islendingen Johann Berg Gudmundsson som eneste fremtredende sommerkjøp, virker Burnley hakket for begrenset. Vinduet er imidlertid fortsatt åpent.

Enig eller uenig i plasseringen av Burnley? Gå til kommentarer

20
Hull

NORDMANN: Den norske landslagsspilleren Adama Diomande signerte for Hull i januarvinduet og har blitt med klubben opp til Premier League. Foto:

Sjelden har vel et lag vært klarere nedrykksfavoritter enn Hull foran denne sesongen. Du skal ikke lete lenge etter årsakene: Laget er fortsatt uten trener etter at Steve Bruce trakk seg, ingen spillerkjøp er gjort i sommer, og fansen er rasende på eierfamilien Allam. Kort oppsummert: Fullstendig kaos.

Midtbanespilleren Tom Huddlestone overdrev ikke da han tvitret «merkelig pre-season så langt». Det er rett og slett veldig vanskelig å si så mye om Adama Diomandes lagkamerater før en ny trener og en rekke signeringer er på plass. Gianfranco Zola og Chris Coleman har blitt nevnt, men trolig er det caretakeren Mike Phelan som får jobben på permanent basis.

Slik det ser ut nå virker det å ikke bli totalydmyket som et passende mål for Hull.

Enig eller uenig i plasseringen av Hull? Gå til kommentarer