STRANDLIV: Bali er kjent for sin froodige natur og vakre strender. Foto: Mathilde Sætre

Planlegger du langtur? Tripadvisor: Bali er verdens beste reisemål

Drømmer du allerede nå om å forlenge sommeren med et opphold i sydlige strøk? I så fall bør du sjekke paradisøya som klatrer helt til topps i kåringen til en av verdens mest kjente reisenettsteder.

Vi snakker selvsagt om Tripadvisor, som er et av de ledende reisenettstedene i verden, med tips og guider basert på brukernes opplevelser. Hvert år stemmer også brukerne fram det de mener er det beste reisemålet av dem alle, og denne gangen er det Indonesias Bali som har gått av med seieren i den prestisjetunge kåringen.

VAKKERT: Ubud er et av Balis mest kjente områder med sine spektakulære rismarker. Foto: Indonesias ambassade

Med andre ord bør du kanskje vurdere en tur til østen dersom du planlegger en langtur i 2017. Se hvilke andre reisemål ekspertene anbefalerfor 2017 her. Bali er for øvrig ypperlig å kombinere med spennende Brunei.

les også

Guide til Muskat i Oman: Midtøstens hotteste ferieperle

Kåringen, som heter «Travelers’ Choice Awards», baseres på en algoritme som har Tripadvisor-brukerens anmeldelser og ratinger som grunnlag, samt hyppigheten i reisingen. Dataene samles fra en 12-måneders periode.

les også

Fem hotellåpninger vi gleder oss til i 2017

Og selv om Bali lenge har vært et populært reisemål, er det faktisk første gang det kommer seg inn på topp 10-listen til Tripadvisor. Og dermed danket det eksotiske reisemålet også London ned til en andreplass.

For øvrig er det en storbytung toppliste som presenteres på nettstedets side:

1. Bali, Indonesia
2. London, Storbritannia (Londons beste ostesmørbrød finner du her)
3. Paris, Frankrike (Her er de lokale ekspertenes guide til Paris!)
4. Roma, Italia
5. New York, USA (Sjekk den beste gatematen i NY her)
6. Kreta, Hellas
7. Barcelona, Spania (Se vår restaurantguide til Barcelona her)
8. Siem Reap, Kambodsja
9. Praha, Tsjekkia
10. Phuket, Thailand

Se hele listen her

Barcelona og Kreta er også for første gang på listen.

les også

Vil du feriere blant USAs mest fornøyde innbyggere?: Hawaii kåret til USAs lykkeligste stat

Reiseblogger bak bortebest.no, Vibeke Montero, er ikke overrasket over utfallet.

- Jeg tror definitivt at filmen «Eat Pray Love» fra 2010 med Julia Roberts i hovedrollen bidro til at verden ble nysgjerrig på dette vakre stedet hvor hovedpersonen til slutt finner kjærligheten. Men jeg tror også at jungeltelegrafen har hatt mye å si når Bali klatrer til topps i denne kåringen. Folk som er glade i å reise er flinke til å snakke frem flotte destinasjoner, og Bali er definitivt en flott øy, sier hun og fortsetter:

- Naturen er tropisk med irrgrønne rismarker og dyp jungel. Strendene er eksotiske med sjarmerende strandbarer. Dessuten er det trygge forhold på øya, som er hovedsaklig hinduistisk til tross for at resten av Indonesia er muslimsk. Og sist, men ikke minst; Bali er så mye mer enn en ren stranddestinasjon. Her er det mye å finne på! Selv har jeg vært på matlagingskurs ved foten av vulkanen Mount Agung, og jeg har testet en himmelsk massasje kalt «Dansende fingre» på Jari Menari-instituttet i Seminyak. Begge deler anbefales varmt.

Videre mener hun Bali først og fremst er en øy som snakker til unge voksne.

- Kafégenerasjonen som har sansen for å henge på kule barer, samtidig som de vil dyrke yoga når solen står opp, og bølgesurf når solen er på vei ned finner seg fort til rette. Maten er dessuten sunn og god, og alt i alt er Bali et utrolig behagelig alternativ til andre asiatiske øyperler. Det mange kanskje ikke vet er at Bali er et reisemål som har aller best værforhold i det norske sommerhalvåret, altså fra april til september, så dette er ingen typisk vinterdestinasjon, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder