DU MÅ IKKE REISE LANGT: Det finnes mange flotte steder å se i Europa. Her fra Tyrkia. Foto: Ayhan Altun / Moment RF

Fem fantastiske steder i Europa

Disse stedene i Europa vil ta pusten fra deg.

Du trenger ikke nødvendigvis reise langt for å oppleve magiske plasser. Europa har mange flotte steder som absolutt kan måle seg med majestetiske naturopplevelser i Grand Canyon og grønne rismarker på Bali.

Her er fem fantastiske steder du kan drømme om.

les også

Slik tar du toget til Sør-Europa

FARGEGLAD: Disse fotogene husene finner du i Italia. Foto: annhfhung / Moment RF

Burano, Italia

Når du tenker på den vakreste plassen i Italia går tankene raskt til Venezia, men byens mindre kjente nabo er som en fargerik regnbue. Øya Burano ser ut som verdens blideste øy, i hvert fall når du ser på de fargerike bygningene – de minner litt om den meksikanske byen Guanajuato som kom på Lonely Planets «Best in Travel»-liste.

Ifølge Daily Mail sier ryktene at husene ble malt i sterke farger for at fiskerne skulle kunne se dem selv i tykk tåke. Vil du rømme fra folkemengden i Venezia er dette plassen du må besøke. De knallfargede husene langs den mørkegrønne kanalen utgjør det perfekte feriebildet som alle vil misunne deg for.

les også

Ekspertens beste tips til togloffing

LILLA SLØR: Er du glad i lavendel er Provence stedet du må dra. Foto: beppeverge / Moment RF

Lavendeljordene i Provence

Vil du oppleve magiske, lillakledde jorder er Provence stedet du må dra til. Lavendelblomstringen i sommermånedene er et syn for øyet og en fryd for nesen. The Guardian har anbefalt «road trip» i Frankrike med et eget lavendelstopp som en av tingene du må gjøre.

I Provence kan du følge lavendelen fra jordene til destilleriet hvor de blir forvandlet til fantastiske såper og dufter, og slår du deg ned på en restaurant med lavendel på menyen må du prøve både lavendelhonning og lavendelsorbet. Det finnes også egne festivaler dedikert til den duftrike blomsten.

les også

Slik vil reisebransjen gjøre verden til et bedre sted

DEILIG: De varme kildene i Tyrkia er et vakkert naturfenomen. Foto: skaman306 / Moment RF

Pamukkale, Tyrkia

Denne delen av Tyrkia ligger riktig nok utenfor Europa, men Tyrkia er på vei tilbake som et av nordmenns store reisemål for sommerferien og skal du til Antalya er det kun tre timer unna. Pamukkale er på UNESCOs verdensarvliste og er en av Tyrkias mest besøkte attraksjoner, men det blir ikke mindre eksotisk av den grunn. Om det er sommer eller vinter spiller ingen rolle, de varme kildene et topp valg uansett.

The Telegraph har tidligere pekt ut Pamukkale som et av stedene du må oppleve i løpet av livet. De varme kildene formet av hvit kalkstein henger fra kanten av en bratt dal sørvest i Tyrkia. Dette er naturen på sitt vakreste.

KONTRASTER: Steinformasjonene ved Sarakiniko Beach på den greske øya Milos er et syn for øyet. Foto: Shutterstock

Sarakiniko, Milos, Hellas

Hellas er kjent for å ha mange vakre øyer, men det er en plass som slår de fleste ned i støvelen. The Telegraph beskriver øya Milos som en av Hellas skjulte perler, og er det en ting du må se mens du er der er det de fantastiske steinformasjoenen ved Sarakiniko Beach.

Det hvite landskapet i stein er et yndet fotoobjekt på Instagram, samtidig som det er et uforglemmelig syn. Enkelte plasser kan det minne litt om månen. Kontrasten mellom det blå vannet og steinformasjonene er noe helt spesielt når du ser det med dine egne øyne. Har du planer om Hellas i år bør du uten tvil sette Milos på listen.

les også

Fem flotte øyer i Hellas

KROATIA: Denne byen er kjent som det ekte «King’s Landing» fra «Game of Thrones». Foto: holgs / E+

Dubrovnik, Kroatia

Den sjarmerende byen sør i Kroatia er kjent for sine gater i marmor og bygg fra barokken. Her sitter historien som klistret i veggene i de gamle bymurene, kommer du sjøveien er det et spektakulært syn. Både Huffingtonpost og Condé Nast Traveler har trukket fram Dubrovnik som et av de fineste stedene å besøke i Kroatia.

I byen finner du trange smug og vakre torg med kafeer og restauranter, denne gamlebyen er noe for seg selv. Utenfor Dubrovnik ligger den kroatiske skjærgården, med andre ord er denne vakre byen et flott utgangspunkt, eller stopp på veien, på seiltur i Kroatia.

Er du fan av «Game of Thrones» er det Dubrovnik som er det ekte «King's Landing», enda en grunn til å besøke den vakre byen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder