FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Anbefalt rundreise med bil i Toscana

Av Anne BergsengPublisert: 10.07.2010

Del saken på:

TOSCANA (VG) Her er et forslag til en rundtur med bil i Toscana.

Annonse

Pisa - Lucca - Firenze - Siena - San Gimignano - Viareggio

LANDEVEI: I Toscana finner du landeveier gjennom vakkert landskap. Men regn med å dele veien med syklister - italienerne er sykkelgale. Foto: KARIN BEATE NØSTERUD / VG

Denne runden kan man bruke alt fra en langhelg til flere uker på.

Fly til Pisa: (Ca. tre timer fra Norge)
Det verdensberømte skjeve tårnet kommer man ikke utenom, men byen har mer å by på.

HAR DU ET REISETIPS FRA TOSCANA?Legg det inn her!

Pisa - Lucca: (18 km)
Vi anbefaler en lengre stopp og helst overnatting i Lucca, som er en nydelig by med sine renessansebygninger og smale gater. Ringmuren rundt byen er omskapt til park og gangvei, og er en opplevelse i seg selv.

BERØMT BRO: Ponte Vecchio i Firenze. Foto: KARIN BEATE NØSTERUD / VG

Lucca - Firenze: (70 km)
I renessansens såkalte vugge er det bare å velge og vrake i hva man vil ha med seg. Uffizi-galleriet er verdens beste galleri for renessansekunst. Accademia-galleriet med Michelangelos David hører også med. Firenze er også en by for shopping, de italienske designerne finnes på rekke og rad i Via Tornabuoni.

LES OGSÅ REISEREPORTASJEN FRA TOSCANA-TUREN!

Firenze - Siena: (75 km)
Kanskje den vakreste strekningen, så lenge man holder seg til vei 222, kjent som vinruten. God tid er stikkordet, og stopp etter innfallsmetoden. Små landsbyer, vingårder, utsalg for vin og olje. Her er det berømte bølgende landskapet.

VERDENS BESTE IS: Gelateria di Piazza i San Gimignano lager isen selv, og har vunnet verdensmesterskapet i å lage best is flere ganger. Denne damen måtte stå lenge i kø. Foto: KARIN BEATE NØSTERUD / VG

Vi anbefaler å kjøre innom småbyene Greve, Radda og Castellina. En overnatting på vingård eller en herregård kan legges inn. Vel fremme i Siena bør man regne en dag eller to. Siena er et levende middelaldermuseum, med for eksempel vifteformede Piazza del Campo, som sies å være Italias vakreste plass.

NORSK FAMILIE FLYTTET TIL TOSCANA:Les hvordan de oppfylte drømmen

Siena - San Gimignano: (30 km)
Når man nærmer seg San Gimignano, møter man et underlig syn. 14 middelaldertårn stiger høyt til værs. På 1200-tallet hadde byen 70 slike tårn. De var statussymboler, jo høyere tårn, jo rikere var man. De fungerte også som forsvarstårn. Sentrum er uten trafikk, men ikke uten turister.

San Gimignano - Viareggio:
(78 km)
Velkommen til Versilia-kystens hovedby, som har sjarmerende hoteller fra forrige århundreskifte langs brede bulevarder. Her er det eksklusive butikker og gode restauranter.

Viareggio - Pisa: (23 km)

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

VIAREGGIO: Kveldsstemning på strandpromenaden i badebyen Viareggio, på Toscanas riviera. Foto: KARIN BEATE NØSTERUD / VG