FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Her er hotellbookingen for utro elskere

Av Gjermund Glesnes06.04.12 10:46

Del saken på:

(VG Nett) Det er ikke bare hemmelige elskere som er målgruppen til folkene bak nettstedet Dayuse-hotels.

Nettstedet har spesialisert seg på å formidle hotellrom for noen få timer midt på dagen. Slik timeutleie har som regel vært forbeholdt heller tvilsomme overnattingssteder, men ikke her. Nettstedet har inngått avtale med velrenommerte hoteller i noen utvalgte byer i syv land.

Flere byer i USA og Storbritannia står for tur, deretter ser selskapet for seg å utvide til Italia og Spania. Men også resten av Europa, deriblant Norge, skal innlemmes hvis konseptet slår an i de nye landene, uttaler Thibaud d'Agrèves, en av gründerne, til VG Nett.

Folkene bak nettstedet er - nær sagt naturligvis - fra Frankrike, landet der elskerinnen og hustruen sto side om side da tidligere president Francois Mitterand ble begravet i 1996.

Samvittighetskvaler

Dayuse-hotels.com legger ikke skjul på at utenomekteskapelige forhold står sentralt også for dem.

- Folk som vil ha et sted å leve ut sine utenomekteskapelige forhold, er ikke de eneste kundene våre! uttaler d'Agrèves, med utropstegn, i selskapets pressemelding og fortsetter:

- En venn av meg fortalte meg at de bruker Dayuse som en måte å styrke ekteskapet. For dem er det var det en måte å gi forholdet et påfyll av lidenskap og spenning.

Overfor VG Nett anslår han at 40 prosent av kundemassen er folk som er utro. Og han medgir at denne bruken fører til at enkelte hoteller sier nei til å samarbeide med nettstedet.

Også enkelte av d'Agrèves' kolleger har hatt samvittighetkvaler.

- Det har vært et problem for enkelte av våre medarbeidere. Men vi dømmer ikke og vi vil virkelig ikke vite hvem som har et utenomekteskapelig forhold. Det er ikke vår sak, skriver han i en e-post til VG Nett.

Han understreker også at timeleie har flere bruksområder:

* Reservekontor. Forretningsfolk kan bruke det til møter eller et kontor med pult og wifi i noen timer, fotografer til foto-«studio», eller journalister til intervjuer.

* Reserveseng. Folk på farta kan legge seg nedpå i et par timer etter en lang dag med møter, dusje etter et interkontinentalt fly, eller få seg et par timer på øyet etter en søvnløs natt.

Les videre under bildet.


Nettstedets bookingprosedyre understreker at «diskresjon er kjernen» av nettstedets verdier, og at deres online rombestilling ikke krever at kunden oppgir kredittkortinformasjon. Nettstedet lover også å behandle all informasjon kundene gir, med «den strengeste fortrolighet».

Ingen gifte

På spørsmål fra VG Nett opplyser d'Agrèves at ingen av de seks medarbeiderne i Dayuse-hotels er gift, men at noen av dem er i forhold. Han bedyrer også at de ikke benytter sitt eget bookingsystem til hemmelige aktiviteter bak lukkede gardiner.

- Selv er jeg single. Jeg har jobbet i selskapet siden starten i 2010 og bare booket rom én gang, sammen med kjæresten min. Som et fransk ordtak sier: Skomakerens barn går barbeint, skriver han.

Ifølge nettstedet er prisen for tre til syv timer på hotellene mellom 30 og 70 prosent av normal rompris.

Følg VG Reise på Facebook og Twitter !