FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Flyplass-japaner sporløst forsvunnet

Av Rune Thomas Ege01.01.09 19:20

Del saken på:

(VG Nett) I fire måneder har Hiroshi Nohara bodd på flyplassen i Mexico City. Nå er han sporløst forsvunnet.

Som tatt rett ut av Steven Spielberg-filmen «Terminalen» fra 2004, har Nohara levd av gratismat fra flyplassrestaurantene, tilbrakt nettene på en stol og blitt en superstjerne i meksikanske medier.

Men denne uken forlot han flyplassen uten forvarsel.

I motsetning til Tom Hanks´ rollefigur, hadde japaneren gyldig turistvisum og sto fritt til å forlate flyplassen.

- Tok taxi med kvinne

Ifølge vitner skal Nohara ha dratt fra Benito Juarez International Airport i en taxi sammen med en uidentifisert kvinne, skriver nyhetsbyrået AFP.

Ingen vet helt hvorfor japaneren frivillig har levd en tilværelse som inneligger på den travle flyplassen. Heller ikke han selv.

- Vet ikke hvorfor jeg er her

- Jeg vet ikke helt hvorfor jeg er her. Jeg har egentlig ingen grunn, og vet ikke hvor lenge jeg blir, har japaneren tidligere fortalt gjennom en tolk leid inn av en lokal tv-stasjon.

REISEREPORTASJE:Magiske Mexico

Gjennom de fire månedene på flyplassen, har Hiroshi Nohara blitt godt kjent med de ansatte på flyplassen.

- De sier at han hadde kjærlighetsproblemer, sier Ana Elena Ruiz, som jobber på restauranten Cinnamon Rolls på flyplassen til AFP.

Hang ved restaurantene

- Han sov der borte, brukte toalettene til å vaske seg selv og brukte hele dagene i restaurantområdet, sier Alejandro Garzon, som også jobber på flyplassen.

BILDESPESIAL:Slik bodde Tom Hanks på flyplassen

Nohara landet på Benito Juarez International Airport 2. september i det som skulle være en mellomlanding. Myndighetene kan ikke tvinge ham til å dra, og flyplassmyndighetene på den døgnåpne flyplassen kan egentlig ikke gjøre noe annet enn å vente til japanerens turistvisum går ut en gang i mars.

- En kvinne kom og hentet ham i morges. Men jeg tror han kommer til å komme tilbake. Han sa jo ikke ha det til noen av oss. Jeg tror hun tok ham med på bytur et par dager, mener Ruiz.

PS! Kjære Hiroshi Nohara: Skulle du ha lært deg norsk under oppholdet på flyplassen og har litt tid til overs i Mexico City, kan du jo lese denne inspirerende reisereportasjen fra oss her i VG, som kan guide deg rundt i byen!