FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
KAN BLI EN GOD VENN: Sjømannskirkens nødnummer-app finner numrene til politiet, brannvesenet og ambulanse uansett hvilket land du befinner deg i - som her i Colombia. Foto: Øyvind Sæthre

Gir deg nødhjelp på utlandsferien

Av Dag Fonbæk04.09.2013 14:32

Del saken på:

(VG Nett) Uansett hvor i verden du er, kommer nødnumrene til politi, ambulanse og brann opp på mobilen.

Annonse

Det er Sjømannskirken som står bak den nye, smarte nødnummer-appen, som ble presentert denne uken.

- Med vår erfaring med hendelser i verden vet vi litt om hva folk etterspør. På denne appen vil du enkelt finne numrene du trenger for å bli hjulpet videre, sier Kjersti Helland, prosjektleder i Sjømannskirken.

Annonsørinnhold

Kan redde liv

Store deler av tiden til de ansatte i Sjømannskirken går med til å hjelpe nordmenn i nød - enten de er blitt syke, skadet eller står oppe i en eller annen form for krise under utenlandsoppholdet.

LES OGSÅ: Sjømannskirken satte besøksrekord

For å gjøre feriene litt tryggere for folk har Sjømannskirken derfor utviklet den nye nødnummer-appen.

- Fra før finnes flere tilgjengelige apper med noen av funksjonene, men her har vi samlet alt man trenger på ett sted. Hvis ulykke eller sykdom rammer, får du raskt opp alle de lokale nødnumrene du trenger, forklarer Helland.

THAILAND: I Bangkok råker mange nordmenn ut for trøbbel. Da kan Sjømannskirkens nye nød-app være god å ha. Kirken selv holder til i Pattaya. Foto: Dag Fonbæk

Alle land

- Hvor mange land omfattes av nødnummer-appen?

- I prinsippet alle land i verden, såfremt de har telefonnett, svarer prosjektlederen.

Foruten å få opp alle lokale nødnumre uansett hvilket land man befinner seg i, får man også opp alarmnummeret til reise-forsikringsselskapet sitt med polisenummer og annen viktig informasjon.

Sperre verdikort

Appen oppgir også kontaktnummer til pårørende, arbeidsgiver, telefonnummeret til UD, nummeret til sperring av verdikort og nærmeste sjømannskirke.

LES OGSÅ: Barn frykter ferien

- Det eneste man behøver å legge inn er navnet på forsikringslkpet og polisenummeret sitt, sier Kjersti Helland til VG Nett.

Mobilnett og GPS

Det er selskapet Deepmind som har utviklet appen i samarbeid med Sjømannskirken. Blant selskapets andre kunder er Norsk Luftambulane og Justis- og Beredskapsdepartementet, også de opptatt av omsorg og sikkerhet.

LES OGSÅ: Se, en rullende sjømannskirke!

- Appen bruker mobilnettet og GPS til å finne posisjonen til brukeren. Informasjonen kan lett deles, slik at hjelpen kommer raskest mulig til rett sted, sier daglig leder i Deepmind, Øyvind Mjølund.

- Nyttig

Europeiske Reiseforsikring, som samarbeider mye med Sjømanskirken, er fornøyd med den nye nød-mobilappen. Til VG Nett sier Europeiskes informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland:

- Mobiltelefonen brukes i dag i alle sammenhenger, og has med over alt. Folks trygghetsbehov er stort, derfor synes vi det er fint at Sjømannskirken nå har fått sin egen App, som trygghet for nordmenn på reise.

Sjømannskirkens nye nødnummer-app kan lastes ned gratis i alle butikkene for iPhone, Android og Windows.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Her finner du mer reiseinspirasjon
Annonse
 
Klikk deg frem til din drømmedestinasjon