FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Her er vinterens alpe-nyheter

Av Anne Bergseng25.09.15 02:57 | Oppdatert: 25.09.15 11:18

Del saken på:

Det er tid for å drømme om neste skisesong, puddersnø og koselige alpebyer. Utvalget av skiferier har aldri vært større, enten du drar på pakketur eller skreddersyr din egen reise.

Dra på pakketur eller lag din egen reise

Skynd deg og få «bestill tidlig»-rabatt

Dette koster skiferien

Konkurransen mellom selskapene er hard, og det er gode ord for den som planlegger en skireise i løpet av vinteren. Alle turoperatørene har en bestill tidlig-rabatt som gir 500 kr. i rabatt per person på utvalgte reisemål hvis man bestiller før utgangen av september.

STS Sportreiser, Lion Alpin og Langley selger pakkereiser, mens SAS, Norwegian og flere andre flyselskaper selger billetter til alpe-nære destinasjoner i Europa.

Les også: Val d'Isere Alpenes paradis!

Nye Obertrauern

Hos Lion Alpin, som har sin tredje sesong med reiser fra Norge, er østerrikske Obertauern årets nyhet. Her ligger skiområdet på mellom 1630 og 2313 moh., og byr på 100 km med nedfarter. Obertauern er også et offpist-paradis, og for dem som er glade i hopp og triks, er det også en såkalt «funpark» her.

Lion satser generelt mye på sine østerrikske reisemål, med størst vekt på Saalbach, Wagrain og Schladming.
Skiområdet i Saalbach blir nå større, og slås sammen med Fieberbrunn.

– Vi ser omtrent en dobling i salget av skireiser fra Norge denne sesongen, og stadig flere er familier, sier markedskoordinator Suzanne Kristoffersen i Lion Alpin.
Et typisk trekk ved de norske kundene, sammenlignet med de svenske, er at nordmenn legger langt større vekt på at skiheisen ligger veldig nær hotellet.

Les også: Finn ditt sted i Alpene!

Fire nye skisteder

STS Alpereiser er den største arrangøren i Norden av pakkereiser til Alpene. De har fire nye skisteder på programmet denne sesongen:

* Det klassiske skistedet Zell am See i Østerrike, snøsikkert og med typisk alpe-atmosfære.
* Italienske Courmayeur, som er en av Aosta-dalens perler, og ligger ved foten av Alpenes høyeste fjell, Monte Blanc. Skistedet grenser både til Frankrike og Sveits.
* Les Deux Alpes er et av Frankrikes ledende skisteder og rangeres som et av de ti beste i Europa. Her er en av verdens lengste løyper med en fallhøyde på 2300 meter.
* Den italienske OL-byen Sauze d'Oulx ligger i et av Alpenes største skiområder, Via Lattea (1 350-2 800 moh.). Sauze d´Oulx er en pittoresk by som ligger vakkert til oppe på et platå med mange soltimer og i rimelig avstand fra Torino.

STS Alpereiser har i tillegg et nytt eget hotell denne sesongen, Hotel Eden Rock I Bad Gastein, et klassisk hotell fra 1906, som er pusset opp for 40 millioner kroner.
– De mest populære reisemålene er Bad Gastein og Saalbach i Østerrike og Cervinia i Italia, sier informasjonsansvarlig Anne Sandberg i STS Alpereiser.

Les også: Her er din guide til Alpene!

«Alpe-inclusive»

I tillegg selger de såkalte «alpe inclusive»-pakkene som aldri før.

– Flertallet av våre kunder, hele 80 prosent, vil kjøpe reise med alt inkludert: fly, bosted, alle måltider og heiskort, sier Sandberg.
STS Alpereiser har et nytt tilbud til de som vil gå langrenn i Alpene. Tre ganger vinner av Vasaloppet, Daniel Tynell, arrangerer en uke som kombinerer trening og forelesninger, slik at man skal bli en bedre langrennsløper.
Arrangøren Langleys største nyhet denne sesongen er «Ski around Serre Chevalier».

– Området her er populært til offpist og utfordrende kjøring. Innen 1,5 time fra basen i Serre Chevalier når man mer enn 15 skisteder, sier markedssjef Daniel Antonsson i Langley. I tillegg er deres eget hotell i Tignes, totalrenovert.

Lag din egen skipakke

Stadig flere velger å skreddersy sin egen alpereise, ved å bestille fly, hotell og bil via nettet. Ruteflyselskapene har en rekke direktefly til reisemål som ligger i tilknytning til Alpene. Er du fleksibel i forhold til når du kan reise, kan det være mye penger å spare.

Fordelen med å velge rutefly framfor charterpakker er at man ikke låses fast når det gjelder avreisedag og reiselengde. Norwegian er et av flere flyselskaper som satser på de «skireisende». I vinterhalvåret sender de rundt 10 000 til Alpene hver måned.

– Vi har mange sporty kunder, og er opptatt av å gi dem et variert tilbud til Alpene. Vi ser at folk bestiller billettene tidlig, og skreddersyr sin egen reise ved å bestille hotell og leiebil via nettet, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Reisemål som Salzburg, Genève og München er blant de mest populære, i tillegg til Milano.

SAS satser også på skifolket, med ruter til Geneve, Zurich, München, Salzburg, Innsbruck og Milano.

– Vi opplever at markedet med skiturisme er økende, og vi har beregnet at rundt 35 000 reiser til skireisemål direkte fra Oslo i februar og mars, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.
Ryanair, Lufthansa, Air France, Swiss og Austrian flyr også til ulike alpe-destinasjoner fra Norge.

Dette koster skiferien

Priseksempler pakkereiser:
To voksne i billigsesong i januar:
SAALBACH: Fly, opphold, frokostpensjon og heiskort i seks dager på Gästehaus Wechselberger koster 7545 kr person i dobbeltrom. (Lion Alpin)
SCHLADMING: Fly, transfer, opphold, halvpensjon og heiskort i seks dager på Hotel Planai koster 9745 kr per person i dobbeltrom. (Lion Alpin)
BAD GASTEIN: Fly, opphold, frokost, tre rettes middag, heiskort i seks dager på Haus Nefer koster 7395 kr per person i dobbeltrom (STS Alpereiser)
CERVINIA: Fly, opphold, frokost. tre retters middag, heiskort i seks dager på Breithorn koster 9995 kr per person i dobbeltrom (STS Alpereiser)
CHAMONIX: Fly, transfer, opphold, halvpensjon, heiskort i seks dager på Langley Hotel Gustavia koster 7995 kr per person. (Langley)
TIGNES: Fly, transfer, opphold, halvpensjon, heiskort I seks dager på Langley Hotel Tignes, 8295 kr per person. (Langley)

Familie med to barn i skolens vinterferie i februar:
OBERTAUERN: To voksne og to barn, fly, transfer, opphold og heiskort i seks dager i leilighet på Apparthotel Hubertus koster fra 39 980 kr. (Lion Alpin)
ZELL AM SEE: To voksne og to barn, fly, transfer, opphold, halvpensjon og heiskort i seks dager på Hotel Pinzgauerhof koster fra 53 580 kr. (Lion Alpin)
BAD GASTEIN: To voksne og to barn, fly, opphold i firesengsrom, frokost og tre rettes middag, heiskort i seks dager på Hotel Eden Rock koster 44 380 kr. (STS Alpereiser)
VAL THORENS: To voksne og to barn, fly, transfer, opphold i to dobbeltrom, halvpensjon, heiskort i seks dager på Langely Hotel Tango koster 56 350 kr. (Langley)
ALPE D´HUEZ: To voksne og to barn, fly, transfer, opphold i to dobbeltrom, halvpensjon, heiskort i seks dager på Langley Hotel Prince i koster 47 480 kr. (Langley)

Priseksempler rutefly, kun fly tur retur, pris pr pers.:
Fra Oslo til Salzburg i januar: 998 kr (Norwegian)
Fra Oslo til Salzburg i vinterferien: 1944 kr (Norwegian)
Fra Bergen til München i januar: 2096 kr (Norwegian)
Fra Bergen til München i vinterferien: 2081 kr (Norwegian)
Fra Trondheim til München i januar: 2096 kr (Norwegian)
Fra Trondheim til München i vinterferien: 2696 kr (Norwegian)
Fra Oslo til München i januar: 1297 kr (SAS)
Fra Oslo til München i vinterferien: 1731 kr (SAS)
Fra Bergen til München i januar: 1754 kr (SAS)
Fra Bergen til München i vinterferien: 1972 kr (SAS)
Fra Rygge til Bergamo, Milano i januar: 538 kr (Ryanair)
Fra Rygge til Bergamo, Milano i vinterferien: 948 kr (Ryanair)
Fra Oslo til Zürich i januar: 1997 kr (Swissair)