FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Stadig flere glemmer passet

16.06.10 04:59 | Oppdatert: 16.06.10 07:18

Del saken på:

I fjor måtte politiet på Gardermoen hjelpe 6.239 nordmenn som sto på flyplassen klare til å reise, men uten pass. I år blir antall utstedte nødpass langt flere.

Tallene fra i fjor var en økning på hele 50 prosent fra årene før. Selv om politiet ikke sitter på noen eksakte tall, går det mot en ny, kraftig økning også i år, skriver Aftenposten.

- Grytidlig lørdag og søndag er rushtid for nødpass, og nå om sommeren skriver vi ut cirka 700 slike pass hver måned. Dessverre glemmer mange å sjekke eget og barnas pass før de sitter på Flytoget, og da kan det være for sent å redde ferien, sier seksjonssjef Tom Fjæstad ved Gardermoen politistasjon.

Å sette sin lit til nødpass er heller ikke en god idé. Senest i helgen måtte et ektepar se flyet til USA gå uten dem. Passene deres var gått ut på dato, og amerikanske myndigheter godtar kun pass av den nye typen skrevet ut med maskin.

Et nødpass koster det samme som et vanlig pass, 450 kroner for voksne og 270 kroner for barn, men er gyldig for bare én reise.