FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Svømmetur i naturens eget «akvarium»

Av Klaes Krog20.04.05 18:00 | Oppdatert: 20.04.05 18:23

Del saken på:

RØDEHAVET (VG) Vi hadde jumpet rett oppi et familieselskap. Rødgule Nemo'er over alt , akkurat som i den populære Disney filmen. Sammen med noen sortstripete, noen blå og noen røde. De tumlet sammen med oss langs de vakre korallrevene langs kysten av Sinai.

VG på besøk i Nemos verden

- Det er varmere i sjøen, kvitrer Merethe Hyni Bergersen (27) fra bølgene. Så da så.

Merethe fra Skien er snorkle-guide hos det skandinaviske dykkersenteret Colona i Sharm el-Sheik. Samtidig holder hun på å utvide dykkersertifikatet sitt.

Vi hadde seilt ut i Tiran-stredet der Rødehavet blir til Akkababukten eller omvendt. Vi ville teste turistaktivitet nummer én for reisende til badebyene langs Rødehavet.

Briefing

Merethe tar jobben alvorlig og holder sikkerhetsbriefing for et femtentalls turister som alle sammen har betalt for fornøyelsen.

- Alle bruker flytevest. Sett den på nokså stramt. Forsyn dere av masker og føtter. Spøtt i maska, gni rundt og dypp den i vann. Sett den på. Ikke for stramt. Ta på svømmeføttene.

I vannet holder du beina stive. Bruk hoftene. Vi bruker disse signalene, sa Merethe og viste oss. Hun forklarte at venninnen Hanne Mjøn fra Siljan ville svømme bak med taxien i en snor - en liten oppblåsbåt - om noen skulle trenge assistanse, og at hun selv skulle svømme først.

- Hold dere bak meg.

Funkler

Ja, så jumpet vi uti det da. Det VAR varmere i vannet, masken satt perfekt, og når du putter hodet under vann, så skjer det.

Folksomt

Underlig verden. Når du ser opp mot overflaten, henger den og bølger som et bløtt teppe.

Fra mørket i dypet av korallrevet stiger bobler, så dukker noen gråsvarte former opp, men det er ikke hai, det er folk. Fem dykkere på tur opp. Som om det ikke er nok, kommer en ny ladning dykkere deisende fra en båt, nesten i hodet på oss. Her ble det folksomt. Fisken i vannet bryr seg ikke, men seiler videre som verdige mestere i sin egen verden. Også her har du følelsen av å være turist.