FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Hit reiser du i april

Av Camilla Jorddal28.03.18 13:34 | Oppdatert: 23.04.18 11:44

Del saken på:

Drømmer du om å reise i april, men ikke planlagt hvor? Her får du ekspertenes reisetips.

April er gjerne måneden der våren slår til for fullt og temperaturene stiger. Både reisemål i Europa, Asia og Nord- og Sør-Amerika står på månedens liste.

Dette er destinasjonene reisejournalist Inga Ragnhild Holst og fotograf Ingrid Pop anbefaler deg å reise til i april.

Ibiza

Reisejournalist og reiseblogger på Bortebest.no, Inga Ragnhild Holst, drømmer seg bort til Ibiza etter en lang vinter.

– Middelhavssol i fjeset kjennes som å drikke et glass champagne og en espresso på én gang; oppkvikkende og herlig, sier Holst, og legger til:

– Ibiza er en naturskjønn øy med fantastiske badebukter som Cala Conta og Cala Gració.

Hun anbefaler også et besøk til hovedstaden Eivissa som har flere sofistikerte butikker, restauranter og hoteller. Vil du bo mer som en lokal anbefaler Holst å sjekke ut Airbnb.

– I Airbnb-boliger på Ibiza får du gjerne et stilfullt opphold. De fleste villaene er lekre og mange har også eget basseng, forteller hun.

– I Airbnb-boliger på Ibiza får du gjerne et stilfullt opphold. De fleste villaene er lekre og mange har også eget basseng, forteller hun.

Tokyo

– Nå skal det sies at jeg aldri har vært i Tokyo, men det er mitt drømmereisemål. Hva klima angår skal våren være den beste tiden å reise på, så da er april perfekt, sier Holst.

Hun skriver ofte om mat, og flere kokker hun har snakket med har anbefalt Tokyo.

– Jeg har lyst til å oppleve fiskemarkedet Tsukiji. Tokyo har også over 200 restauranter med én til tre stjerner i Michelin-guiden og nesten 300 med BIB Gourmand.

Holst er svært nysgjerrig på det som kalles izakaya, som er mer uformelle spisesteder. Hun drømmer om å bo på et av Mandarin Oriental-hotellene – som regnes som de beste hotellene i verden, og et opphold på Mandarin Oriental i Tokyo med besøk på topprestauranten Tapas Molecular Bar står høyt på listen.

– Drømmer er heldigvis gratis, flirer Holst.

Oaxaca og Mexico City

Fotograf Ingrid Pop reiser verden rundt med kameraet sitt og har drømt om å reise til Mexico i flere år. Nå i april skal endelig drømmen hennes gå i oppfyllelse. Turen går til byen Oaxaca i sør og hovedstaden Mexico City. Oaxaca skal ha en rik kulturarv og er kjent for å ha god mat og håndverkstradisjon.

Pop skal utforske markeder og kunstmuseer, vandre gjennom det historiske sentrum, besøke den imponerende botaniske hagen Jardín Etnobotaníco de Oaxaca og dra på dagsutflukter til arkeologiske steder som Monte Álban.

– I tillegg skal det fråtses i mezcal og Oaxacas syv slag av den smaksrike sausen mole, sier Pop.

I Mexico City står arkitekturen til Luis Barragán på planen, sammen med Frida Kahlo-museet og pyramidene i ruinbyen Teotihuacán rett utenfor Mexico City.

– Jeg skal også spise på Pujol, som regnes som en av verdens beste restauranter.

Tbilisi i Georgia

– Helt siden jeg leste om den dramatiske og fascinerende historien til forfatter og bohem muse Dagny Juel fra Kongsvinger som tenåring, har jeg hatt lyst til å reise til Tbilisi. Hun ble skutt og drept i Tbilisi og er gravlagt der. Tbilisi har hatt en enorm oppsving de siste årene, og New York Times omtalte hovedstaden som «det californiske Kaukasus» for et par år siden, forteller Pop.

Tbilisi er en naturskjønn by med spennende arkitektur, som gjenspeiler landets sandwichplassering mellom øst og vest. Du kan spise et billig gourmetmåltid, ta et termalbad og besøke byens legendariske technoklubber. Georgia er ellers kjent for å ha en av de lengste vintradisjonene, hvor vinene er gjæret i leirkrukker.

– Spesielt populær er oransjevinene, sier Pop.

Cornwall i England

Som et siste tips til reiser i april anbefaler Pop Cornwall i England. Den spektakulære kysten i England har blitt en av Pops favorittreisemål hvor det er mye å utforske samtidig som det er et svært familievennlig reisemål. Hun anbefaler gåturer langs kyststiene og surfing ved Fistral Beach. I tillegg har Tate-museet nylig gjenåpnet i byen St. Ives med en Virginia Woolf-inspirert utstilling som varer ut april.

– I samme slengen bør du stikke innom den kjente engelske skulptøren Barbara Hepworths hjem og studio, som er gjort om til museum og skulpturhage, tipser Pop, og legger til:

– Og så må du spise fish & chips, for eksempel på Rick Stein, fisketaco hos Gilmore's og en cornish pasty er obligatorisk.