FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
Byguide

Opplev Tokyo fra skyene

Av Carina HunshamarAv Gisle Oddstad04.10.18 16:43 | Oppdatert: 05.10.18 09:04

Del saken på:

Japans hovedstad Tokyo er kjent for sine flotte skyskrapere og spektakulære landemerker. Se dem fra disse fem utkikkspostene.

Tokyo er en av verdens største byer og består av ikke mindre enn 46 nabolag. Byen har virkelig noe for alle, enten om du reiser med barn, reiser fra stress og mas eller om du reiser på våren for å oppleve kirsebærblomstringen.

Over hele byen er det store skyskrapere som strekker seg opp mot himmelen og flere av skyskraperne har en etasje dedikert til utkikksposter over byen.

Annonse
Reise til Tokyo

1. Tokyo Tower

Det kanskje mest kjente utkikkspunktet i Tokyo er Tokyo Tower, men det er også blant de dyreste utsiktspunktene. Tårnet som ser ut som Eiffeltårnet som er malt rødt, men Tokyo Tower er noen få meter høyere. Tårnet streker seg 333 meter opp mot himmelen og er verdens høyeste frittstående ståltårnet.

For å nå utkikkstårnet må du enten ta heisen 150 meter opp eller gå de 600 trappetrinnene opp til «main deck». Derifra er det enda en heis som kan ta deg opp «top deck» som er på 250 meter.

Tårnet er åpent mellom klokken 09 og 23.

Slik kommer du deg hit: For å komme seg til Tokyo Tower kan du ta Mita Subway Line til Onarimon Station. Fra Onarimon Station er det rundt fem til ti minutter å gå til tårnet.

Inngang: 900 yen til hovedplanet og 2800 yen for begge etasjene.

2. Sky Circus

I toppetasjen på kjøpesenteret Sunshine city i nabolaget Ikebukuro finner du utkikkspunktet, Sky Circus.

Utkikkspunktet ligger i 60. etasje og har en utsikt over hele Tokyo, til skyskraperne i bydelen Shinjuku og, hvis det ikke er for mye tåke, Japans høyeste fjell, Fuji-san.

Oppe på selve utkikksplanet er det også flere interaktive ting å gjøre. Man kan oppleve høyden med virtuell virkelighet, gå inn i et speilrom og man kan slappe av med en drink i kaféområdet eller ha en piknik foran vinduene.

Sky Circus er åpent mellom klokken 10 og 22.

Slik kommer du deg hit: Ta undergrunnstog til enten Ikebukuro stasjon, Higashi-ikebukuro-yonchome stasjon eller Higashi-ikebukuro stasjon. Fra alle stasjonene tar det mellom åtte og tre minutter å gå til Sunshine City. Higashi-ikebukuro er den nærmeste stasjonen.

Inngang: For studenter koster det 900 yen med gyldig studentbevis og for voksne koster det 1200 Yen.

3. Tokyo Metropolitan Government Building

Men man trenger ikke å betale mye for god utsikt. Fra Tokyo Metropolitan Government Building i bydelen Shinjuku er det et gratis utkikkspunkt i 45. etasje.

Dette er et mindre utkikkspunkt enn Tokyo Tower og Sky Circus, men man har god utsikt utover Tokyo, og du kan se helt til Sky tree og Tokyo Tower. Hvis du besøker utkikkspunktet rett før solnedgang, kan du se solen gå ned bak Fuji-san.

Utkikkspunktet er åpent mellom klokken 09.30 og 23.

Slik kommer du deg hit: For å komme deg til utkikkspunktet, tar du Oedo Subay Line til Tocho-mae Station, som er i kjelleren på Tokyo Metropolitan Government Building. Eller du kan ta JR Line til Shinjuku Station og gå i ti minutter.

Inngang: Gratis.

4. Tokyo Skytree

Tokyo Skytree er et kringkastingstårn og et av Tokyos mest kjente landemerker. Tårnet er det høyeste punktet i Japan og det nest høyeste bygget i verden.

Tokyo Skytree strekker seg hele 634 meter opp mot himmelen. Tårnet har to utkikksplan, Tembo Deck på 350 meters høyde og Tembo Gallery 450 meter over bakken.

Tembo Deck strekker seg over tre etasjer. Her kan du ta en kopp kaffe i kafeen, handle suvenirer og spise i mat i restauranten, mens du nyter utsikten.

Utkikkspunktet er åpent mellom klokken 08 og 22.

Slik kommer du deg hit: For å komme deg til Tokyo Skytree, ta enten Tobu Skytree Line til stasjonen Tokyo Skytree eller Hanzomon Line til Oshiage.

Inngang: 2060 yen for Tombo Deck. Vil du helt opp til Tombo Gallery må du betale en tilleggsbillett på 1030 yen.

5. Tokyo World Trade Center

Tokyo World Trade Center var en av Japans første skyskrapere, ble bygget i 1970 og var den høyeste bygningen i Asia.

I toppen av den 163 meter høye bygget finner du utkikkspunktet. Her kan du se ut over byen fra alle kanter. Fra utkikkspunktet kan du se bort til Tokyo Tower, til den klassiske japanske hagen Kyu Shiba Rikyu og til Tokyobukta.

Utkikkspunktet er åpent mellom klokken 10 og 20.30.

Slik kommer du deg hit: For å komme til Tokyo World Trade senter, ta enten JR Yamanote Line eller Tokyo Monorail til Hamamatsucho. Bygningen ligger omtrent tre minutter gange fra stasjonen.

Inngang: 620 yen

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise, kan bildet ditt bli repostet av oss.

Her spiser du:

A happy pancake: Kos deg ferske søte japanske pannekaker til frokost.

Adresse: 4-9-3 Jingumae Kiyohara Bldg 1F, Shibuya.

Rakeru: Kos deg med japansk omelett servert over ris.

Adresse: 1-12-7 Nishishinjuku, Shinjuku 160–0023.

Sky Restuarant 634: Se utover byen fra restauranten som ligger 345 meter over bakken, i Sky tree.

Her bor du:

APA Hotel & Resort Nishishinjuku-Gochome-Eki Tower: Hotellet er kun et minutt fra togstasjonen og har japansk bad i kjelleren og svømmebasseng på taket.

Adresse: 3-11-2 Kyobashi Chuo-ku Tokyo.

Keio Plaza Hotell: Et fire stjerners hotell i Shinjuku med god utsikt over byen. På en klar dag kan du se helt til Fuji-fjellet.

Adresse: 2-2-1, Nishi-Shinjuku, Shinjuku-ku.

Mandarin Oriental Tokyo: Få massasje i 37. etasje i det luksuriøse hotellet i hjertet av Tokyo.

2-1-1 Nihonbashi Muromachi, Chuo-ku.