FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Seks storbyturer med barn i høst

Av Mona Langset14.09.18 07:07 | Oppdatert: 09.09.19 09:54

Del saken på:

Amsterdam, Barcelona, London, Paris, Berlin, Edinburgh. Her er våre tips til storbyferie med barn.

Dilla på dinosaurer, dyr eller bare nysgjerrig på verden? Høstferien kan være en fin anledning til å gi barna en stobyopplevelse.

Dette er seks byer med mye å oppleve for barn i alle aldre.

London

Big Ben og London Bridge er greie å ha sett. Men for barna kan det være vel så spennende å ta en toetasjes London-buss på veien dit.

London Eye er alltid populær. For å unngå kø lønner det å forhåndsbestille billett på nett. Det samme gjelder på Madame Tussauds.

Det legendariske lekemagasinet Hamleys i Regent Street er nærmest obligatorisk når barn besøker London. Det naturhistoriske museet i London er stas for alle med dino-dilla. En Tyrannosaurus rex i full størrelse både brøler og beveger seg, og det er gratis å komme inn.

Få gjerne med en musikal på London-turen. Både Lion King og Disney’s Aladdin går hjem i alle aldre.

Hvis de yngste får velge spisested, blir det mange måltider på The Rainforest Cafe, med nesten levende dyr som snakker og beveger seg  i en nesten helt ekte regnskog.

Paris

Selvsagt vil barn som besøker Paris gjerne til Euro Disney eller Asterix-parken. Men sett også av tid til å besøke selve byen.

Eiffeltårnet kan være en turistfelle, men likevel et fint minne for barn som besøker byen. Hvis du velger å gå trappene i stedet for å ta heisen opp i tårnet, unngår du den lengste køen. Det er også billigere. Det er også mulig å forhåndskjøpe billetter på nett for å slippe den verste køen.

Når vi så er inne på kjente turistattraksjoner, ta gjerne turen til Louvre, og la barna se Mona Lisa og Venus av Milo.

Et mye mindre kjent, men ikke desto mindre flott museum, er Muséum National d'histoire naturelle. En hel etasje er viet dinosaurer og forhistoriske dyr.

Museet ligger i den botaniske hagen, Jardin des Plantes, som er verdt et besøk i seg selv.

Amsterdam

Gjør Amsterdam-turen til noe helt spesielt ved å bo i en husbåt i stedet for på hotell.

Amsterdam er en forholdsvis dyr hotellby. Hvis flere reiser sammen, og alternativet hadde vært to hotellrom, kan det bli både billigere og mye morsommere å bo i en båt.

Mange amsterdamere bor i ombygde lastebåter som ligger fast fortøyd langs kanalene. Noen av båtene leies ut til turister. Du finner dem via nettsiden Houseboathotel.nl

Barn på tur til Amsterdam vil elske å spise på et av pannekakehusene. The Pancake Bakery (Prinsengracht 191) skal være byens aller beste.

For skolebarn er et besøk i Anne Franks hus i Prinsengracht 263 også interessant.

Barcelona

I Barcelona er det kort vei til stranden, og i høstferien er det fremdeles varmt nok til å bade.

Barna elsker gågaten La Rambla med menneskelige statuer, gatemusikanter og kunstnere.

Bruk litt tid på Park Güell, med blant annet den berømte mosaikkdragen, og utforsk byen i fugleperspektiv fra en av de to gondolbanene.

For fotballinteresserte barn er lykken å besøke FC Barcelonas lekegrind, Camp Nou.

Barcelona har også sitt eget zoologiske museum, og dyrehage. Akvariet er også verdt et besøk.

Den magiske fontenen på Mont Juic er en opplevelse av sprutende vann, musikk lys og lyd etter mørkets frembrudd. I september er det show hver kveld fra onsdag til søndag. I oktober, november og desember er det på torsdager, fredager og søndager.

Berlin

I Berlin kan det høstregne så mye det vil. Inne i Tropical Island er det tropisk klima året rundt.

En times togreise utenfor byen kan barna leke i sanden – innendørs – før de hopper ut i bølger som holder 32. Inne i den 66 000 kvadratmeter store hallen er det 200 meter med sandstrender, i tillegg til fossefall, laguner, varmluftsballonger og noen av Europas høyeste vannsklier. Den som vil overnatte i Tropical Island kan bo som en ryggsekkturist på stranden eller leie telt med sengetøy og madrasser.

Selve byen er full av familievennlige parker og restauranter med egen lekeplass. Berlin Zoo er en av svært få dyreparker i Europa hvor det er mulig å se pandaer.

East Side Gallery er den lengste gjenværende delen av Berlinmuren. Her har kunstnere fått utfolde seg fritt, og barn lar seg lett fascinere av det 1,3 kilometer lange kunstverket.

Edinburgh

Byen har sjeldent skikkelig vinter. Likevel har den helårs utendørs skisenter, innendørs isfjell og dyrepark med en av Europas største pingvin-kolonier.

Både inne i selve bykjernen, og like utenfor, er det et vell av aktiviteter for store og små.

Noen av dem egner seg best for barn som ikke er mørkredde. Byen vet nemlig å utnytte sine mørkeste og skumleste sider, for eksempel i  Edinburgh Dungeon, der du kan bli med på vandreteater gjennom byens dystre fortid med drap, tortur, urettferdige rettssaker og uhyggelige straffemetoder. Men i Zoo kan alle kose seg. I den hyggelige parken er det blant annet lemurer, kenguruer, neshorn og pingviner. På Naturhistorisk museum kan du se forhistoriske dyr helt gratis.

Skianlegget fem kilometer utenfor sentrum er en opplevelse, selv om bakkene nok hverken er de bratteste eller de lengste norske barn har kjørt. Men hvem har vel stått i løyper hvor gresset vokser vilt ved siden av børstebelegget i bakkene før?