FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Sverige kåret til verdens mest anerkjente land

Av Sara Berge Holmberg26.06.18 09:11 | Oppdatert: 07.09.18 14:37

Del saken på:

Norge må se seg slått av «söta bror» i undersøkelse.

I undersøkelsen som er utført av det globale konsulentselskapet The Reputation Institute viser det seg at Sverige oppfattes som det mest åpne, progressive og etiske landet blant de 55 landene som er med i undersøkelsen. Egenskapene som scorer høyt for landet er det estetiske, at landet tilbyr en tiltalende livsstil, at det er et trygt sted, et hyggelig land og at menneskene er vennlige og imøtekommende.

Sverige stakk også av med topplasseringen i 2016.

– Jeg er overbevist om at denne topplasseringen er et resultat av at vår sosiale modell ikke bare skaper vekst, men også gir frihet, likestilling og trygghet. Stadig flere mennesker forstår at mangel på like muligheter er et stort hinder for økonomisk utvikling i verden, sier den svenske statsministeren, Stefan Löfven, i pressemeldingen.

Stor betydning

Studien er en god indikator på hvilket omdømme et land har, noe som har både økonomisk effekt og effekt på landets turisme. Underliggende følelser om geo-politisk spenning i landene, nasjonalisme og sosial uro er også momenter som påvirker resultatet av undersøkelsen, og rapporten viser at disse egenskapene har effekt på et lands omdømme og støtte over hele verden.

Norge på fjerdeplass

Av de 55 landene som er målt i år ligger Norge i år på en fjerdeplass, bak Sverige, Finland og Sveits. I fjor kom Norge på en sjetteplass, mens Canada tronet øverst på listen.

Undersøkelsen måler de 55 største landene i verden i bruttonasjonalprodukt (BNP). Resultatene er basert på individuelle poeng fra 58 000 respondenter.

Den økonomiske effekten av landets omdømme er ifølge The Reputation Institute betydelig. Ifølge rapporten medfører hvert poeng i økning i landets omdømme en økning på 0,9 prosent turister per år.

Selv om Sverige topper anerkjent-listen og Norge ligger like bak, er ingen av landene å finne på listen over de ti mest besøkte storbyene i verden. Euromonitor International (EI) presenterte i november 2017 en liste over verdens ti mest besøkte storbyer på London World Travel Market (WTM). Hongkong, Bangkok, London, Singapore og Macau er de fem mest besøkte byene. Etterfulgt av Dubai, Paris, New York, Shenzhen og Kuala Lumpur.

Topp 10-listen over de mest anerkjennede landene i verden:

1. Sverige
2. Finland
3. Sveits
4. Norge
5. New Zealand
6. Australia
7. Canada
8. Japan
9. Danmark
10. Nederland