FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Europeiske øyer som ikke lider av overturisme

Av Sara Berge Holmberg03.08.18 13:07 | Oppdatert: 10.08.18 13:13

Del saken på:

Flere Europeiske reisemål lider av overturisme. Dette er øyene du kan dra til for å feriere blant de lokale – i hvert fall enn så lenge.

Ønsker du slippe unna de verste turiststedene er det enkelte reisemål du bør holde deg unna. For eksempel de mest populære byene på Kreta, Gran Canaria, Mallorca og Santorini.

Øyene i denne saken er på den andre siden bedre alternativer, da de fortsatt er relativt ukjente reisemål. (Bare ikke fortell det til så altfor mange!)

Ponza, Italia

Ferier som en ekte italiener til øya Ponza, vest for det italienske fastlandet. Det er den største blant de pontiske øyer i Det tyrrenske hav. Opplev turkis vann, mystiske grotter, botaniske hager og en underjordisk labyrint. En sjarmerende øy som hittil ikke er så kjent. Utforsk hele øya fra båt, og ta deg tid til snorkling og bading på veien.

Les også: Kjøp din egen øy (Dine Penger )

Azorene, Portugal

Hvem skulle trodd Europa hadde sine egne øyer med landskap som minner om en blanding av Hawaii og New Zealand? Azorene er en eksotisk, portugisisk øygruppe som ligger i Atlanterhavet, et stykke utenfor Lisboa. Faktisk er øyene egentlig toppene på noen av jordens høyeste undersjøiske fjell. Øygruppens eldste by, Angra do Heroísmo, står på UNESCOs verdensarvliste. Dette er øygruppen for deg som elsker spektakulær natur: Gå turer i det frodige vulkanlandskapet og se det ryke fra varme kilder.

Paxos, Hellas

Paxos, Paxi eller på gresk; Paxoi. Øya ligger nedenfor Korfu og utenfor fastlandsbyen Parga. Små bukter, undervannsgrotter og grønt landskap dominerer øya. Sammen med det klare, turkise vannet og de bratte klippeformasjonene er denne øya verdt å se. Vær sikker på å kjøpe med en flaske lokal olivenolje, det er en av øyas hovedindustrier. Det er ingen flyplass på øya, men du kan ta en halvannen times fergetur fra både Korfu og fastlandsbyen Igoumenitsa.

Belle-Île-En-Mer, Frankrike

Belle-Île-En-Mer betyr «vakker øy i havet» og ligger utenfor Vest-Frankrike. Fra byen Quiberon er det kun en 30 minutters fergetur til øya. Den største havnebyen, Le Palais, er dekket med bygninger i pastell. Opplev den vakre naturen, som kan minne om klippelandskapet i Sør-England. Lokalbefolkningen på Belle-Île-En-Mer snakker dårlig engelsk, så lær deg gjerne noen franske gloser på forhånd.

The Isles of Lewis and Harris, Skottland

Skottlands største øy, Lewis and Harris, har et grønt, variert landskap med store gressflater, bratte klipper, sandstrender lyseblått vann, innsjøer og lyngheier. Øya er delt i to, den nordlige delen kalles Lewis og den sørlige Harris. Disse to delene blir ofte omtalt som to ulike øyer, selv om de geografisk sett er den samme øya. Flere besøkende har omtalt Lewis and Harris som Skottlands best bevarte hemmelighet. Du kommer deg dit med en to og en halv times fergetur fra Ullapool.

Rab, Kroatia

For å komme til den kroatiske øya Rab kan du ta ferge fra fastlandsbyen Jablanac eller fra naboøya Krk. Rab er en øy med fantastisk og frodig natur, full av sypress- og fikentrær. Du finner også bortgjemte strender og bukter, gå- og sykkelstier og varme kilder på øya. Byen Rab byr på kirketårn, gamle bygninger og torg med uteserveringer, kafeer og restauranter.

Kythira, Hellas

Kythira ligger sør for Neapoli Voion på fastlands-Hellas. Øya har en lang og mangfoldig historie, og var blant annet viktig krysspunkt for handelsfolk, sjøfolk og erobrere før i tiden. Derfor er øya blitt påvirket av mange sivilisasjoner og kulturer, noe som reflekteres i arkitektur, tradisjoner og skikker. Øya har også vakker natur, med juv, vannfall, bukter og fine strender.

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan bildet ditt bli repostet av oss.