FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Nervepirrende turistattraksjoner stenges

Av Jennifer Berg Eidebo, Aftonbladet11.11.19 16:06 | Oppdatert: 13.11.19 21:16

Del saken på:

Etter flere ulykker stenges mange glassbroer og glassgangveier i Kina.

Antallet broer og gangveier i glass har på kort tid økt kraftig, og mangelfull sikkerhet og vedlikehold uroer myndighetene, ifølge Chinaminutes.com.

I Kina er det 2300 glassbroer og et ukjent antall gangveier med gjennomsiktig gulv hvor turister på skjelvende ben kan teste ut eget mot. Men mangelen på byggestandarder, sikkerhet og vedlikehold av denne typen konstruksjoner har ført til en del ulykker. Det gjør at myndighetene nå trenger å stramme inn, skriver nettstedet videre.

Hebei-provinsen var den første som stilte krav til byggematerialer, vedlikehold og antall besøkende. Der har nå 32 glassbroer og gangveier blitt stengt i løpet av de siste 18 månedene.

– I begynnelsen var glassbroer en nyskapende attraksjon designet for å tiltrekke seg turister. Men etter at det ble mange av dem dabbet interessen av. Regjeringen må nå stramme inn reglene for slike anlegg, sier Long Ta, som jober for en investeringsgruppe som spesialiserer seg på turistattraksjoner til Chinaminutes.com.

Ulykker

I flere av regionene har glassattraksjonene hatt sikkerhetsproblemer som har ført til alvorlige ulykker.

Ifølge det statlige kinesiske nyhetsbyrået CCTV døde en turist og seks ble skadet etter at de falt av en glassbro i Guanxi-provinsen tidligere i år. Regn hadde gjort glasset svært glatt, noe som førte til at en mann skled og krasjet hardt i sikkerhetsgjerdet. Han falt ned og døde av hodeskader. Denne broen er blant dem som nå er stengt.

I 2017 døde en annen turist etter en ulykke på glassbroen i Hubei. I 2016 ble turister alvorlig skadet av fallende steiner på glassbroen i Zhangjiajie. Og i 2015 sprakk en glass-gangvei Henan-provinsen bare to uker etter at den åpnet, skriver blant andre BBC, som siterer det statlige kinesiske medieselskapet CCTV.