FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

God gratis bypåske i Oslo

Av Mona Langset20.03.16 07:27 | Oppdatert: 20.03.16 17:46

Del saken på:

Sol på brygga den ene dagen, ski i marka den andre, musikk og museer den tredje. Oslo er full av opplevelser som ikke koster penger i påsken.

Sjekk gratis påske-tips i flere byer: Bergen || Tromsø || Trondheim

Søstrene Bettan og Bianca Wernersson fra Sverige er lykkelige over å ha funnet den luneste kroken på Tjuvholmen i Oslo. Der lar de vårens første solstråler varme huden, helt gratis, mens venninnene Tale Sanner og Mari Berger har sunket ned på en solbenk på Aker Brygge.

– Vi kan ikke ha det bedre enn i Oslo når sola skinner, sier de.

Elisabeth Jacobsen er enig. Men synes likevel det er helt greit med noen gråværsdager innimellom.

– Da får jeg tid til å rydde i skuffer og skap, så jeg kan gi klær jeg ikke bruker lenger til Fretex. Det er også en gratis påskeaktivitet, påpeker hun.

Ellers skal hun både på skitur i marka og jazzkonsert på Blå i løpet av påsken. Nyte mange av bylivets gleder som ikke koster noen ting.

I byen eller på fjellet? Send oss dine beste påskebilder her!

Gratis-tips i Oslo i påsken:

Jazzkonsert på Blå: Hver søndag er det gratis jazzkonsert på Blå i Brenneriveien. Søndag første påskedag er det litt andre tidspunkt enn vanlig: Akustisk klokken 15 og elektrisk klokken 20. Vær tidlig ute.

After-ski: I Oslo Vinterpark er det fullt program hele påsken. Alle kan være med på after-ski i lavvoen ved Cafè Tårnstuen skærtorsdag, langfredag og påskeaften fra klokken 17. Det er gratis.

Skitur: Selv om solen tok et godt grep de siste dagene før ferien, er det fortsatt fullt mulig å gå på langrennski. Smør med klister og sjekk på Skiforeningen.no hvor det er oppkjørte løyper.

Påskeverksted: Onsdag, torsdag og fredag denne uken er det gratis påskeverksted for barn i Mathallen fra klokken 12 til 16.

Barna får være med på blåse ut innmaten av egget male kunstverk på skallet og gå bananas med glitter og lim. De kan også få ansiktsmaling: Påskehare eller påskekylling.

Gratis for barn: Mange av museene i Oslo er gratis for barn under 18 år. Disse har åpent mesteparten av påsken: Vikingskipene og Munchmuseet (åpent hver dag), Historisk museum er stengt andre påskedag, mens og Nasjonalgalleriet og Astrup Fearnley har stengt langfredag og andre påskedag.

Les mer: Her er flere gratis reiseopplevelser

Arbeidermuseet: Bli kjent med fabrikkjenter og industriherrer ved Akerselva. Sagveien 28. Åpent lørdag og søndag, gratis for alle.

Teatermuseet og Bymuseet: Museene i Frogner hovedgård ved Frognerparken har åpent hver dag i påsken bortsett fra mandag. Gratis inngang og omvisninger.

Akerselva: Nå er det isfritt på nesten hele den 8,2 kilometer lange gang- og sykkelveien langs elva som fra gammelt av delte byen i øst og vest. Ta hele turen fra Maridalsvannet til Bjørvika, eller en del av den.

Valentin eller ei: Ha en romantisk helg i egen by

Akershus Festning: Både selve festningen og besøkssenteret har åpent hver dag i påsken. Skal du ha en guidet omvisning koster det penger, men det er mye du kan se gratis. På besøkssenteret ved Karpedammen får du informasjon om festningen og selvguidingskart på norsk eller engelsk.

Forsvarsmuseet på festningen har åpent på hverdagene i påsken, pluss andre påskedag.

Les også: - Fantastsik å bo i Oslo

Rådhuset: Oslo rådhus er kjent for sin utsmykning utført av noen av landets største kunstnere. I tillegg er det alltid kunstutstillinger i galleriet ved inngangen fra sjøsiden. Åpent hver dag i påsken. Publikum kan også se hallen der fredsprisen deles ut, og bystyresalen.

Operaen: Omvising innendørs koster penger. Men det er gratis å promenere på taket.

Oslos parker: St.hanshaugen, Stensparken. Sofienbergparken, Tøyenparken, Birkelunden. Besøk dem sammen med lokalbefolkningen.

Ekebergparken: Kvinneskulpturene omgitt av vakker natur kan beundres hele døgnet, hele året. Gratis guidete turer i lysinstallasjonen Skyspace palmesøndag og første påskedag.

Vigelandsparken / Frognerparken: En av Norges mest populære turistattraksjoner er gratis å besøke. Det er også gratis for barn å boltre seg i Oslos største utendørs klatrestativ, Frognerborgen, i Frognerparken.

Øyene: Båtene til Hovedøya, Lindøya og Langøyene går flere ganger om dagen. Koster ikke mer enn en trikkebillett fra Rådhuskaia.

Les også: Idylliske øyer et steinkast fra sentrum

Grill pølser i fjæra: Selv om det er lenge til vi får gode badetemperaturer, er det fint å bruke badestrendene i påsken. Ta med grill eller tenn bål i fjæra. Frem til 15. april er det tillatt å brenne bål i utmark.

Les også: Mer norsk mat på Gardermoen

Vet du om flere gratisaktiviteter i Oslo? Fortell om det i kommentarfeltet