FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Nå kan barna få «styre» danskebåten!

Av Inger-Marit SæbyAv Rune Thomas Ege25.06.09 19:15

Del saken på:

(VG Nett) Nå kan foreldre nyte roen i den nye vinbaren på «Pearl of Scandinavia», mens barna oppdras til matroser og lærer seg sjønavigasjon på veien over Skagerrak.

Nytt barnetilbud hos DFDS

DFDS Seaways har inngått et samarbeid med det populære vitenskapssenteret Experimentarium i København, og skal i sommer holde barna i aktivitet på vei over fra Oslo til Danmark.

- Barna vil leke seg til kunnskap, og vi håper at aktivitetene også vil heve interessen for naturvitenskap og teknologi, sier administrerende direktør Vivian Sivertsen i DFDS Seaways Norge.

Test:«Pearl of Scandinavia»: En behagelig Køben-reise.

- Ikke vanskelig

Ekspedisjonen kalles «Oppdrag SOS», og er en timelang «matrosskole» for barn i alderen 8-12 år. I egne drakter må barna løse flere oppgaver ute på dekk, og lærer seg både å navigere, tolke fyrtårn og styre skipet etter tåkelurer.

- Vi må passe på å ikke kjøre båten over skjærene som er gjemt under den blå matten, forteller Tobias Hagnes Mortensen (9) og Erlend Johansen (9).

Les også:VG Nett-lesere løste Danskebåt-mysteriet.

De forsikrer begge to om at det ikke er så vanskelig som det ser ut som for en uerfaren båtjournalist, og de synes det er gøy å lære seg navigasjon.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fritime for foreldre

- Mange synes det er bra med et alternativ til inne-aktivitetene vi har fra før, og tilbakemeldingene så langt har vært positive, sier Vivian Sivertsen.

Les også:København på ti måter.

En aktivitetsleder tar seg av barna gjennom hele kunnskapsløypen, så foreldre kan ta seg en time fri fra viltert avkom. «Oppdrag SOS» finnes på både «Pearl of Scandinavia» og «Crown of Scandinavia», og det er plass til rundt 20 barn på hver seiling. Aktiviteten er gratis, og det er førstemann til mølla.