FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Norwegian: - Få kunder vil endre billett etter Dreamliner-trøbbel

Av Jostein Matre 11.02.13 14:17 | Oppdatert: 11.02.13 14:52

Del saken på:

(VG Nett) Norwegian sine nye Dreamliner-fly ligger an til å bli forsinket. Likevel har få New York- og Bangkok-passasjerer så langt benyttet muligheten til å endre reisen sin.

- Det ser ut til at våre kunder er mest opptatt av å opprettholde sine opprinnelige reiseplaner. Det er vi glade for, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Nøyaktige tall vil han ikke ut med, men han opplyser til VG Nett at det ikke er «særlig mange» som har benyttet tilbudet om gratis endring av billetten til senere avgang, eller å få pengene tilbake. Foreløpig har rett nok beskjeden om at dette er mulig kun skjedd via media. Først når Norwegian har på plass en eventuell reserveløsning vil kundene bli informert direkte.

- Opplevelsen ikke på nivå

Fredag i forrige uke måtte Norwegian meddele at flyprodusenten Boeing har varslet en mulig forsinkelse på leveringen av Norwegian sine første Dreamliner-fly. Det skjer etter at selskapet har solgt en mengde billetter til New York og Bangkok fra 30. mai med nettopp den nye flytypen. Et fly som både produsenten og flyselskapet har skrytt opp i skyene, og nærmest lovet en helt nye flyopplevelse. Nå risikerer mange passasjerer å gå glipp av denne opplevelsen.

- Vi er fullstendig klar over at reiseopplevelsen med et innleid langdistansefly ikke vil være helt på nivå med en splitter ny Dreamliner, sier Sandaker-Nielsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det virker det altså ikke som om passasjerene selv tar så altfor tungt. Norwegian sier de heller ikke har merket noe nevneverdig nedgang i salg av billetter etter nyheten om mulig utsettelse kom.

Bakgrunnen for utsettelsen er at flere av Dreamliner-flyene som allerede var i trafikk for andre selskaper har opplevd trøbbel den siste tiden. Særlig skapte brann i et batteri bekymring, og flymyndigheter over hele verden besluttet å sette alle fly av denne typen på bakken frem til problemene er utredet. Hvor lang tid det vil ta er fremdeles uklart.

Uvisst hvilke flytype

Uansett kan dette altså føre til at Norwegian ikke får sine fly i tide. Selskapet vil i så fall høyst trolig leie inn fly fra et annet selskap til å operere sine nye langdistanseruter i en periode. Foreløpig har man ikke konkludert med hvilket selskap, og vil heller ikke si noe om hvilke flytype det kan ende med.

- Men alle som har bestilt tur med 787 Dreamliner i juni, juli og august kan endre kostnadsfritt eller få pengene tilbake. Endringen, eller kanselleringen må gjøres innen utgangen av mars. Dette vil vi naturligvis informere kundene om direkte, opplyser Sandaker-Nielsen.

Det betyr at selv om få så langt har benyttet muligheten til å endre kan det bli flere som gjør det når kundene får informasjon fra selskapet, og ikke bare gjennom media.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Til tross for den mulige utsettelsen fikk man mandag fremdeles oppgitt at 787 Dreamliner-opplevelsen er inkludert i billettprisen dersom man forsøker å kjøpe billetter til reiser
i juni.

- Informasjon på nettsidene våre vil denne endres så fort vi inngår en avtale med et leasingselskap, slik at ny flytype fremkommer her. Vi skulle naturligvis ønske at dette kunne blitt endret samtidig som vi gikk ut med nyheten om mulig forsinkelse fredag, men vår viktigste prioritet har vær å informere kundene så fort som mulig, sier Sandaker-Nielsen.