FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Dette er verdens beste byer i 2019

Av Mona Langset14.03.19 14:32 | Oppdatert: 15.03.19 13:17

Del saken på:

34.000 byboere verden rundt har sagt sin mening om hvilken by det er best å bo i akkurat nå. New York er øverst på listen.

Riktig nok er det delte meninger om hva som er bra med en by: Noen setter pris på pulserende uteliv, mens andre synes det er viktigere med lavt prisnivå, god offentlig kommunikasjon eller vennlige nabolag.

Men ved å spørre mange nok mennesker om både mat, drikke, kulturliv, uteliv, offentlig kommunikasjon, nabolag og generell lykkefølelse, mener Time-out.com at de har kommet frem til en riktig liste. I samarbeid med Tapestry Research har de intervjuet nesten 34.000 byboere verden over i The Time Out Index 2019.

Undersøkelsen avdekket flere interessante ting. Blant annet at pariserne er de som går oftest ut i helgene, og har mest sex! At Berlin faktisk er byen med flest veganere, og hvor flest er villige til å kutte ned på alkoholinntaket.

Les også VG reises reportasje om ni steder du kan spise vegetarmat i Berlin.

Bollywood er fortsatt et mekka for filmelskere. Mumbais innbyggere er de som går mest på kino. Manchester er byen hvor flest innbyggere har fyllesyke, mens Madrid er byen hvor lokalbefolkningen drikker mest øl og treffes oftest på klubber og barer.

1: New York. Det er ikke uten grunn at denne byen kalles «The capital of the world» Andre byer slo New York på enkeltkategorier, den ble nummer to og tre for henholdsvis mat og drikke. Men den ble nummer én for kultur. Og innbyggerne sørget for at Det Store Eplet gikk til topps samlet, mye takket være byens vedvarende mangfold og inkluderende vibber. VG reise har skrevet mye om denne byen. Blant annet om det hippe nabolaget Williamsburg, de beste rooftop-barene, og om restaurantene du helst ikke vil gå glipp av.

2: Melbourne. Byen har flere levende musikksteder enn noen annen by i undersøkelsen, og Time Out Index viser at innbyggere vet å sette pris på det. En av fire var på en konsert i forrige uke. Byen var også blant de beste når det gjelder lykkefølelse, mat og drikke.

3: Chicago. Byen er uten sidestykke når det gjelder mat og drikke. Men innbyggerne er også glade i å trene. 52 prosent kan ikke komme seg igjennom uken uten trening. Tilsynelatende fører den balanserte livsstilen til lykke, og flere respondenter enn noen andre steder rapporterer ekte tilfredshet.

4: London. Brexit og politisk uro til tross: Åtte av ti Londonere sa at de følte seg lykkelige, og bare seks prosent at de hadde følt seg usikre de siste 24 timene. Byen kom ut som en av de mest dynamiske, mangfoldige og kreative i undersøkelsen. VG reise har også skrevet mye om denne byen tidligere, blant annet om de ulike bydelene som kan passe for deg, og om London-knepene du kanskje ikke visste om.

5: Los Angeles. De glade og mindfulness-praktiserende beboere her beskriver sin egen by som dynamisk og kreativ, noe de blant annet tilskriver den enorme matscenen som har fanget verdens oppmerksomhet, og som de selv alltid har vært sultne på å utforske. Innbyggerne i LA spiser mer ute enn innbyggere i noen annen amerikansk by. VG reise har tidligere skrevet om de beste strendene i denne byen, og om de mest instagrammede stedene.

6: Montreal. Beboerne mener at dette er den beste byen i verden for å være seg selv. De ser også på byen som et kulturelt knutepunkt, og den nest, est prisgunstige byen i undersøkelsen. 79 prosent av befolkningen rapporterer å føle seg lykkelige.

7: Berlin. Byregjeringen vedtok nylig å bruke en million euro til lydisolering av nattklubbene, og dermed sikre deres fremtid. Det viser viktigheten av nattelivskulturen, noe innbyggerne setter pris på. 84 prosent omtaler byens «partyleben» som fantastisk. Byen skiller seg også ut som en av de mest inkluderende, kreative og rimelige, og gir innbyggerne tilgang til noe de ikke kan kjøpe for penger: Frihet og lykke. Les også: Et døgn i Berlin

VG reise har også tidligere skrevet at en av Europas fineste hager er i Berlin.

8: Glasgow. Dette er den minste og mest regntunge byen på topp-ti-listen, så noen er muligens overrasket over Glasgows høye rangering. Men ikke innbyggerne, de elsker Skottlands største metropol for den dynamiske musikk-, klubb- og matscenen, blant annet. Byen er på topp både når det gjelder vennlighet og rimelig prisnivå. Flere enn nesten noen andre steder sier innbyggerne at byen har forandret seg til det bedre.

9: Paris. Byen er kjent for sitt kulturtilbud, og 87 prosent av innbyggerne mener at Paris’ kunstscene er fantastisk. Mer enn noen andre besøker de egne museer og gallerier. Men pariserne er også de som går mest ut i helgene, er hyppigst på barer, og har mest sex i undersøkelsen. VG reise har skrevet mye om denne byen. Les om de mest romantiske stedene og hvordan du kan bo som en pariser. Få også med deg storbyguiden til fantastiske Paris.

10: Tokyo. Dette er byen som flest av deltagerne i undersøkelsen ønsker å besøke i 2019. Men også byens egne innbyggere liker seg her. Det kommende OL i 2020 har gitt byen en ny følelse av internasjonalisme. Denne nye energien, i kombinasjon med eksisterende japanske tradisjoner, en levende restaurantscene og generell bekvemmelighet, har gjort dette til den mest ettertraktede byen i Asia. Det trenger heller ikke være dyrt å besøke byen. Les om Tokyo for gjerrigknarker.

Annonse fra:

Her bor du i Tokyo

Videre på listen: 11: Madrid, 12: Cape Town, 13: Las Vegas, 14: Mexico City, 15: M Manchester, 16: Philadelphia, 17: Barcelona, 18: Buenos Aires, 19: Lisboa, 20: Washington DC, 21: Tel Aviv, 22: Mumbai, 23: Toronto, 24: Birmingham, 25: Dublin, 26. São Paulo, 27: Miami, 28: Porto, 29: Singapore, 30: Edinburgh, 31: San Francisco, 32: Dubai, 33: München, 34: Wien, 35: Shanghai, 36: Moskva, 37: Delhi, 38: Seattle, 39: Sydney, 40: Abu Dhabi, 41: Hongkong, 42: Boston, 43: Rio de Janeiro, 44: Marseilles, 45: Bangkok, 46: Kuala Lumpur, 47: Beijing, 48. Istanbul.